1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAYSAL 25 MAYIS KURTULUŞ BAYRAMI MESAJI

BAYSAL 25 MAYIS KURTULUŞ BAYRAMI MESAJI
Bu haber 28 Mayıs 2017 - 9:09 'de eklendi ve 1.067 views kez görüntülendi.

25 MAYIS KURTULUŞ BAYRAMI MESAJI

 

Pozantı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl dönümü münasebeti ile, düzenlenen törenlerde, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ve aynen şunları söyledi:

“ 25 Mayıs Pozantı’lılarının alınlarının akı, başlarının dik duruşudur. Gücünü sömürmekten alan, işgal güçlerini beyaz bayraklarla karşılayacaklar kadar ruhsuz, inançsız ve onursuz olmayan, bir milletin ZAFER günündür.O yıllarda, yapılan savaşlarda, yenilgiye uğrayarak bitmiş ve tükenmiş sandıkları bir milletin, külleri arasından kor gibi parlayarak, düşmanı boğduğu gündür 25 MAYIS

Altın sayfalarla dolu tarihimizin en önemli olaylarından biriside şüphesiz ki, Türk milletinin kurtuluş mücadelesi olmuştur. 1. Dünya Savaşında Osmanlının, yenilgisi ile, önce Çukurova, ardından da Toroslarda Askeri ve stratejik açıdan, büyük bir önem taşıyan ve önemli geçit merkezi olan, POZANTI, Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. Pozantı, o dönemde Fransızlar için önemli bir savunma merkezi ileri karakoldur. Bu nedenle de, burada çok önemli bir ordu kurarak bu topraklarda, kukla bir ermeni devleti kurmak için gelmişlerdir.

Sömürmeyi medeniyet olarak gören, Fransızlar, vatan kurtarmış asker edası ile girmişlerdi bu topraklara. Oysaki hesap edemedikleri bir durum vardı. Bereketinde, asırlardır türkün alın teri ve kanı bulunan bu topraklar, sahibinden kolayca alınamazdı, öylede oldu. Toros dağlarında yakılan kurtuluş meşalesi ile, 25 Mayıs 1920 günü POZANTI, Düşman İşgalinden kurtarıldı.

Pozantı’da biraraya gelen atalarımız, Fransızlara ve Çukurova da, mezalim yaparak, devlet kurma heveslisi Ermenilere karşı, tüm dünya milletlerinin örnek alacağı, bir mücadele sergileyerek, VATAN topraklarını, düşman işgalinden kurtarmak için kanları, canları ve malları ile, mücadele ettiler.Batılı güçlerin yaptıkları bütün hesaplar, Türk insanın, Pozantı’lılının ve Güleklerin çelik iradesine ve bağımsızlık tutkusuna çarparak, yerle bir olmuştur.

Bugün bu topraklarda yaşamanın bedelini atalarımız, kanları, malları ve canları ile ödediler. Onlar bağımsızlık aşkı ile, kendiliğinden ay yıldızlı al bayrak altında, kara giydiler. Vatan ve bayrak uğruna şehit düşü; gazi oldular. MUSTAFA KEMAL PAŞA’NIN Milli çağrısına kulak vererek, vatansız ve bayraksız yaşamanın, ölümden bir farkı olmayacağını kabul edenler, bizlere en büyük miras olan, bu aziz toprakları ve vatanı emanet ettiler. Bugün, TÜRK MİLLETİ olarak, bizlere düşen görev de bu kutsal mirasa sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimizi AY YILDIZLI BAYRAK ALTINDA sürdürmek ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini, İlelebet Yaşatmak için, var gücümüzle çalışmak olmalıdır.

Kurtuluş Mücadelesinde, kahramanlıkları ile destanlaşan, Panzık Çukurundan HATİCE Kadın ve Kuyumcu VELİ’ye, Sinan TEKELİOĞLU ve Saffet POZANTI’ya, Besim ALBAYOĞLU ve Emin POLAT’a, Cemal EFE’ye, Gülekli KEMAL’e Kuşçular’dan Reşit AĞA’ya, Tarsus’dan Molla KERİM’e, Çamalan’dan Adil EFE’ye, Ulukışla’dan Çoban İBRAHİM’e, Yanıkışladan Tekelioğlu Mustafa AĞA’ya, İncir Gedikli Derviş AGA’ya Aktaşlı Ali AĞA’ya, Gülekli Nasıf HOCA’ya, Bolahat Köyünden Emin AĞA’ya, Kırıklıdan Süleyman AĞA’ya, Dörtlerlerden Ali AĞA’ya Çatalandan Sıçramaz HOCA’ya, Ulukışla Müftüsü Bahattin EFENDİYE, Ömerli Köyünden Ahmet HOCAYA, Karaisalı Müftüsü Mehmet EFENDİYE, Alpudan Usta MEHMEDE ve Kurtuluş Şehidimiz, Kamışlı’dan Şehit Kasım HOCA ve İsmini sayamadığım nice kahramanlar   Büyük Önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün milli çağrısı karşısında, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle kenetlenmiş, Çukurova’yı düşmana dar ederek, geldikleri gibi gitmelerini sağlamış olan ve bugün bu topraklarda, özgürce yaşamamızı gerçekleştirerek, bizlere bu kutsal vatanı emanet eden kahramanlarımızı, bir kere daha, minnet ve şükranla anıyorum.Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu günlerde, 25 MAYIS KURTULUŞ BAYRAMIMIZ, bugün daha büyük anlam ve önem ifade etmektedir.

Vatan savunmasında, omuz omuza mücadele eden ve vatan topraklarında, koyun koyuna yatan, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, her zaman hatıraları ve şükranla kalbimizdeki yerlerini koruyacaktır.Bu duygu ve düşünceler ile, bütün katılımcılara ve aziz Pozantı’lı hemşerilerime bir kez daha sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…

MAHMUT SAMİ BAYSAL

POZANTI BELEDİYE BAŞKANI

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER