1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAYSAL BARİYERE GEÇİT VERMEDİ

BAYSAL BARİYERE GEÇİT VERMEDİ
Bu haber 20 Aralık 2016 - 16:41 'de eklendi ve 1.570 views kez görüntülendi.

BAYSAL BARİYERE GEÇİT VERMEDİ,

BARİYERE “ HAYIR” KAMPANYASI

 

Pozantı’nın çok önemli bir sorununa geçtiğimiz hafta yine değinmiş, çözümü konusunda yerel yöneticileri heyecanlandırarak kamuoyu oluşturmuştuk.

Gelişmelere iki sivil toplum örgütü da ilgisiz kalamadı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Aytekin ile Şoförler Odası Başkanı Özcan Yıldırım da bu hareketliliğin içinde yer aldılar.

Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ile D-750 Karayolunu ikiye ayırarak Pozantı ekonomisini çökertecek olan Çelik bariyerlerin yapımının derhal durdurulması için başlattığımız ve olay yerini görüntülememiz Adana’yı da harekete geçirdi. Vali Mahmut Demirtaş Vali Yardımcılarından Mustafa Aydın’ı göndererek Pozantı Kaymakamlığında düzenlenen toplantı da katılımcılardan görüş aldı. Ve vakit geçirmeden Çelik bariyerlerin döşenmesini “ GECİÇİ” olarak durdurdu.

Mesleğimizde her zaman yaptığımız gibi, Pozantı için böylesine önemli bir konuyu olumlu bir sonuç almadan bırakamazdık gelişmeleri izledik ve sorunun çözümünde öncü konumda bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’la görüşerek bu haftaki yayınımızı da yine geçen haftaki gazetemizin manşeti olan “ EKONOMİYE BARİYER” başlıklı haberin devamını kamuoyuyla paylaşmayı sürdürüyoruz.

 

“BAYSAL”   İŞSİZ ORDUSU YARATILIR

 

Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal D-750 karayolunun çelik bariyerlerle ikiye ayrılmasının Pozantı için önlenemez bir ekonomik çöküntü olacağına değindi. Baysal kendisiyle birlikte Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Aytekin Şoförler odası Başkanı Özcan Yıldırım Merkez Mahallesi Muhtarları Mehmet Bölge, Erdal Çakı, Orhan Demirdelen, Musa Ulu ile birlikte oluşturdukları bir komisyon tarafından hazırlanan raporun Pozantı Kaymakamlığı ve Adana Valiliği aracılığı ile Karayolları 5. Bölge Müdürlüğüne gönderilerek bariyerlerin yapılmasına “ DUR” Denilmesi gerektiğini belirtilen rapor aynen şöyle

 

 

Pozantı İlçemiz 1954 yılında Belediye olarak 2014 yılından itibaren BüyükŞehir İlçe belediyesi olmuştur. D- 750 Karayolu ilçemiz içiresinden geçmekte olup, bu karayolunun ilçemiz girişinden ve çıkışından itibaren her iki tarafında yüzlerce büyüklü ve küçüklü iş yerleri bulunmaktadır. Bu işyerlerinde ortalama ÜÇBİN Kişi çalışarak geçimini temin etmektedir.

Yolun her iki tarafında otobüs ve kamyon lokantaları, Petrol istasyonları, fabrikalar, küçük sanayi sitesi ve çeşitli iş yerleri mevcuttur. İlçe ekonomisi D-750 Karayoluna bağlı olup, devletimize de önemli bir vergi ödemektedir.

Bu karayolunun ortasına çelik bariyer yapılması, binlerce kişinin işsiz kalması ve bir çok işyerinin de kapanması demektir. Trafik kazaları da rapor edildiği gibi bariyer yapılması tasarlanan alanda meydana gelmemiştir. İlçemizden geçen otoban ile ilçe ekonomisi de %50 azalmıştır. Bu da ilçemizde devlete ödenen verginin azalması demektir.

Pozantı ilçemizde otoban üzerinden çift giriş ve çift çıkış verilmesinin nedeni ekonomik ve kültürel açıdan değerlendirildiğin de D-750 Devlet karayolunun orta kısmına konacak bariyerle ikiye ayrılması Pozantı ilçemizin otobana olan iki çift giriş ve çıkış özelliğini yitirmesine da neden olacaktır.

İlçe halkımız ve ilçe esnafımız ilçemiz içerisinden geçen Devlet Karayolunun ortasından bariyerle bölünmesini istemiyoruz.

Bu husus da esnafımızın ve ilçe halkımızın bu hassasiyetinin göz önüne alınarak yolun ortadan çelik bariyerlerle ikiye ayrılmaması konusunda bu görüş yazımızın Mersin 5. Bölge Müdürlüğüne gönderilmesi hususunu saygılarımızla arz ederiz.

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak biz bu olumsuz gelişmenin olumlu yönde sonlandırılması konusundaki yayın hakkımızı sonuna kadar kullanırken bu konudaki karar organı olan bir yöneticinin de Pozantı ekonomisine vurmak istediği ekonomik darbenin de karşısında olmayı devam edeceğiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER