1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAYSAL: “BİZDE DURMUYORUZ, YAĞMURDA DURMUYOR”

BAYSAL: “BİZDE DURMUYORUZ, YAĞMURDA DURMUYOR”
Bu haber 18 Haziran 2018 - 11:20 'de eklendi ve 913 views kez görüntülendi.

Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı.

BAYSAL: “BİZDE DURMUYORUZ, YAĞMURDA DURMUYOR”

Pozantı Belediye Meclisinin, Haziran ayı olağan Meclis toplantısı, her ay olduğu gibi, 7 Haziran 2018 Perşembe gün, öğleden sonra yapıldı.

ÜÇ MAZERET

Başkan Baysal, gündem öncesi mazeret belirterek, toplantıya katılmayan, İlkay Pancar, İsmail Çörekçi ve Muzaffer Özdemir’in dilekçelerini oyladı. Ve kabul edildi.

GÜNDEM DIŞI

Meclisin, 12 Maddelik görüşmelerine geçilmeden önce, gündem dışı konuşmalar yer aldı.Yeni Konacık Köyüne mescit yapılması için, verilen önerge oy birliği ile gündeme alındı.

Üyeler den Mehmet Bölge, gündem dışı konuşmada, yaz mevsimi dolayısıyla, yaylacılardan çok fazla talep geldiğini, Belediye olarak çözümlenemediğini, verilen dilekçelerin, müdürlerin masasında kaldığını belirten konuşmasına devamla şunları söyledi:

YOL ORTASINA TEZGAH

“Pazarcılar, tezgahlarını yolun ortasına kuruyorlar. Alıveriş yapan kadınların, el arabaları için, geçiş yeri kalmadığı gibi, zaman, zaman da, tacize ve hırsızlığa varan boyutlarda, nahoş hadiseler meydana geliyor. Yanı sıra, yolların ve kaldırımların bozuk olmasını da, vatandaşlara izah da zorlanıyoruz. Ayrıca, parke taşı dağıtımından da, bilgimiz yok.” Şeklindeki konuşmasına, Başkan Baysal’ın, cevabı şöyle oldu:

ÇALIŞIYORUZ

Biz Belediye olarak, tüm imkanlarımızı kullanarak, vatandaşlarımızı çamurdan ve tozdan kurtarmak için çalışıyoruz.

“Beş bin metrelik parke taşını, Niğde’den getirttik. Ayrıca, Büyükşehir’den de parke taşı için cevap bekliyoruz. Geçen yıl her köye, bin metrelik parke taşı döşedik.

DURMUYORUZ

Aşçıbekirli’nin, fazla ihtiyacı olduğu için, oraya iki bin metre verdik. Yanı sıra, köy okulları ve camilerin avlularına, parke taşı döşedik. Niğde’den getirdiğimiz parke taşını ise, boğaz mahallelerine tahsis ettik. Ayrıca, Büyükşehir den gelecek olan parke taşını da, Akçatekir ve Pozantı Merkezinde değerlendireceğiz.

“Bildiğiniz gibi, bu sene hava şartları, değişkenlik gösteriyor. Yağışların, ne zaman kesileceği, belli değil. Sağanak halinde yağan yağmurlar, yaptığımız yolları tamamen bozuyor.

Özellikle Akçatekir de, sel suları araçlarımızı adeta, çalışamaz hale getiriyor. Bunun yanı sıra, vatandaşlarda bahçe temizliğinden arta kalan dallar ile, eskiyen mobilyalarını da, yolların kenarına atıyorlar. Biz yine de, temizliyoruz. Ancak, bu çalışmalarımızı, doğal şartlara göre değerlendirdiğimizde “YAĞUMURDA DURMUYOR, BİZDE ÇALIŞMAKTAN DURMUYORUZ” şeklinde, açıklayabilirim” dedi.

KARŞILADIK

Başkan Baysal, zaman, zaman çalışmalara ara vermek zorunda kalışlarını ise, şöyle izah etti:

“Büyükşehir Belediyesi, Pozantı da çalışmakta olan, kendisine ait araçlar için, akaryakıt gönderememesi, Pozantı ve çevresindeki çalışmaları da, olumsuz şekilde etkiliyor. Biz, Pozantı Belediyesi olarak bir süre, akaryakıt desteğinde bulunduk. Ancak, imkanlarımız sınırlı olduğu için, devam ettiremedik. Sonuçta da, akaryakıt gelmediği için, iş makinalarını çalıştıramıyoruz. Bu da, bizden kaynaklanan bir eksiklik değil”

ÇÖP TOPLAMA VE YAMA

Belediye Başkanı Baysal, çöp toplama ve yolların yama yapılması ile ilgili olarak da, şu açıklamayı yaptı:

“Tüm köyler için, yol yama çalışma programı yaptık. Buralara, iş makinaları gönderiyoruz. Ancak, yaptığımız yolları yağmurun bozmasını önleyemiyoruz. Merkezde ise, üç yıldır yapılmayan taş duvarları, bir sene içinde yaptık.En büyük sıkıntımız, çöp aracı temin edemememiz. Çukurova, Seyhan ve Yüreğir Belediyelerine yaptığımız müracaatlara, olumlu cevap almadık. Nedeni ise, taşeron firmaların görevlerini, şirketler devir etmiş olması sıkıntı yaratıyor. O bakımdan çöpte, araç konusunun nasıl çözümleneceği konusunda da, kesin bir gelişme yok.”

ALPİN SU KATKI KOYMUYOR

Belediye Meclis Üyelerinden, Mehmet Yurtçu’da yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Pozantı’mızın suyunu pazarlayan, Alpin Su Firmasının, Belediyeye katkı yapmadığı ve sıcak bakmadığı konusu, kamuoyunda konuşuluyor. Ayrıca, Belediyenin yaptığı çalışmalarda, basında yeteri kadar yer almadığı için, bu konuda, biz meclis üyeleri olarak, yeterli bilgiye sahip değiliz” şeklindeki sorusunu ise, Başkan Baysal şöyle cevapladı:

“Alpin Su, Pozantı ile artık, fazla ilgilenmiyor. Zaten, bir süreden beri de kapalı idi. Çalışan işçi sayısını da düşürdüler. Bundan dolayı da, bir katkı koymaları söz konusu değil” dedi.

TAHSİS YOK

Baysal, Aşçıbekirli’de yapılması programlanan okul yeri içinde, Milli Emlak’dan yer tahsisi almadıklarını ve dolayısıyla, İmar Plan düzenlemesi yapamadıklarını belirtti. Gündemin, son maddesinde yer alan, Kültür Parkla ilgili yaptığı açıklamada, projenin hazır olduğunu, %30 Pozantı Belediyesince, %70’nin ise, Büyükşehir Belediyesince karşılanacağını, şuanda para olmadığı için   her hangi bir çalışma yapılmadığını ifade etti.

VE GÜNDEM

Gündemin 2. Madde de yer alan Yenikonacık Mahallesindeki 1/1000 ölçekli İmar Plan Tadilatı Komisyon raporu okunduktan sonra oy birliği ile kabul edildi

TARTIŞMALI MADDE

Belediye Meclisinin, Haziran ayı olağan toplantısında, gündemde yer alan maddelerden en önemlisi ise, 3. Madde oldu. Akçatekir Küçüktekir Mahallesi, 224 Ada ve 20 Nolu 727. 30 metre Kare taşınmazın içerisinde bulunan, Belediye ye ait 427. 3 metre karesinin satışı için, Belediye Başkanı ve Encümene yetki verilmesi maddesi, uzun görüşmelere neden oldu. Meclis ve İmar Komisyonu Üyesi Adil Çakmakçı, bu madde ile ilgili olarak, şunları söyledi:

“ Biz komisyon olarak, önce olumsuz karar aldık. Ancak, bazı yasa maddelerinin, bize İZAH EDİLMESİ sonrası, aldığımız bu olumsuz karardan dönerek, belirtilen miktarın satışı için, Belediye Başkanına ve Encümene yetki verilmesi hususunda, oy çokluğu ile, olumlu karar aldık.” dedi. İmar Komisyonu Üyelerinden Zeki Bülbül ise, yaptığı konuşmada, kendisinin bu konuda, olumsuz görüş belirtiğini ve satılmaması konusunda, şerh koyduğunu” söyledi.

SATALIM

Belirtilen arsanın, Meclis üyelerinin yaptığı bu konuşmalar sonrası, ortaya çıkan sonuç ise, dikkat çekici oldu. Belediye Başkanı M. Sami Baysal da, zaman, zaman söz alarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Burada, hisse sahibi olan Memduh Targan adlı şahsı, ben tanımıyorum. Aynı yer de belirtilen, belediye hissesini ben oluşturdum. Önceleri, burası yeşil alandı. Sonrasında, sizlerin de verdiği onay ile, 18.05.2017 tarihli toplantı da, adı geçen yeri, belediye adına kamulaştırdım. Ve hisseleri birleştirdim. Şimdi, belediyenin arsası konumunda olan bu yerin, birleştirilen parselin sahibine satılması halinde, biz belediye olarak, önemeli bir gelire kavuşacağız” dedi.

YETKİ BAKANLIKTA

Başkan Baysal’ın, bu madde ile ilgili yaptığı açıklamalar arasında, belli bir tarihten sonra, belediye ye ait arsa hisselerinin, bundan böyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca satılacağını, dolayısıyla Belediyelerin, önemli bir gelir kaynağından yoksun kalacağını, bu yasa uygulanana kadar, belediyelerin ellerindeki gayri menkullerin, yasalara uygun bir şekilde, satışının yapılmasının, çok önemli olduğunu vurguladı.

METRE KARESİ BİN LİRA

Akçatekir de, emlak komisyonculuğu ve inşaat müteahhitliği de yapmakta olan, Meclis Üyelerinden, Ak Partili Mehmet Yurtçu, Başkan Baysal’ın bu konuşması sonrası, satışı görüşülen Akçatekir deki, belediye hissesi ile ilgili olarak, şunları söyledi:

“ Akçatekirin en güzel bir yerinde bulunan, bu arsanın metre karesinin 1.000 TL den, satılabileceğini tahmin ediyorum. Ayrıca müteahhitlerin Akçatekir’de, ana yol üzerinde bulunan caddelerde, yaptıkları kat karşılığı satışların, %50 gibi yüksek bir oranda gerçekleşmektedir. Bu da, mutlaka göz önüne anılmalıdır.” Dedi.

REDDEDİLDİ

Meclis Üyelerinden Hasibe Gültepe, bu arsadaki birleştirmenin, kendilerine yeterli açıklayıcı bilgi verilmeden yapıldığını, dolayısıyla da buradaki belediye hissesinin gelecekte, çok daha iyi bir şekilde değerlendirilebileceğinin, göz önüne alınarak, ona göre karar verilmesi gerektiğini belirtti. Yapılan oylamada, satış kararı, oy çokluğu ile reddedildi.

Gündemin 4. Maddesinde yer alan, İstiklal Mahallesinde 450 metrekarelik taşınmazın satışının, İmar Komisyonuna, aynı şekilde, 5. Maddede yer alan, 443 metrekarelik, Belediye Hissenin satışının İmar Komisyonuna, Zafer Mahallesinde, 257 metrekarelik arsanın, 112 metrekarelik satışının yine İmar Komisyonuna sevkleri, oy birliği ile karar altına alındı.

TAKAS

Gündemin, bir diğer önemli maddesi ise, Belediye ye ait Kırıntı Mevkiindeki, eski su deposunun, ASKİ’ye ait, Aşçıbekirli Mahallesindeki 600 metrelik bir arsa ile, takas edilmesi karar altına alındı.8. Madde de, Pozantı Belediyesine ait su ishale hattı izinlerinin, ASKİ ye devir edilmesi, oy birliği ile kararlaştırıldı. İş yerlerinin, resmi tatillerdeki ruhsat harçlarının artırılması, oy birliği ile kabul edildi.Dağdibi Mahallesinde yapılacak olan, Kadastro çalışmalarında tespit edilen altı kişilik bilirkişi heyeti, oy birliği ile kabul edildi. Atatürk Kültür Merkezinin, yanında yapılacak olan ve ön projesi yapılmış bulunan, içerisinde kapalı pazar yeri, otopark ve 2500 kişilik amfi tiyatro salonu bulunacak olan, antik inşaat bedelinin, %30 Pozantı Belediyesi, % 70’de Büyükşehirden karşılanması teklifi, kabul edildi. Ancak, yeterli ödenek olmadığı için, inşaata ne zaman başlanacağı konusunda, bir tarih belirlenemedi. Meclis, Haziran ayı olağan toplantısı, bu maddenin görüşülmesi ile, sona erdi.

HABER: TAMER ÜNAL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER