1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAYSAL İstiklal Marşı Milletimizin Kurtuluş Destanıdır.

BAYSAL  İstiklal Marşı Milletimizin Kurtuluş Destanıdır.
Bu haber 05 Mart 2017 - 11:31 'de eklendi ve 945 views kez görüntülendi.

BAYSAL “ İstiklal Marşı Milletimizin

Kurtuluş Destanıdır.

Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve Kurtuluş Savaşımızın bir destanı olan İstiklal Marşımızın TBMM tarafından 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilişinin 96. Yıl dönümü ve şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma yıl dönümü 12 Mart 2017 Pazar günü törenlerle yeniden yaşanacak.

Böylesine onurlu bir gün dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal şu görüşlere yer verdi.

İstiklal Marşımızın yazarı BÜYÜK Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve bu marşın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildiği 12 Mart 1921 tarihini anarken vatanımızın ve milletimizin emperyalist güçlerin işgalinden nasıl kurtarıldığını da bir kere daha yaşıyoruz.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının O günlerin çetin şartları içerisinde milletin azim ve özgürlük duygularını savaş meydanlarına taşıyarak kurtuluşumuzu kanla yazmaları milletimiz için bir şeref sembolü olarak kalplerimiz de yaşayacaktır.

Milli şuurumuzun destanı olan İstiklal Marşımızın yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde ebedileştirdiği Kurtuluş savaşımızın bu destanı Türkiye ve Türk milleti yaşadıkça ulusal heyecanımızın olarak devam edecektir.

İşte böylesine kutsal bir kurtuluş savaşı destanını okunduğu her an ve her yerde tüylerimizi diken, diken, eden bu şuur ve azim asil milletimizin damarlarında al kan gibi devamlı akacaktır.

Bu düşünceler içerisinde   ulusal milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kere daha saygıyla anarken Bu marşın meclisçe kabulünün 96. Yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşları ve bu vatan uğuruna kanlarını seve, seve, akıtan şehitlerimizi ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor. Kendilerine tanrıdan rahmet diliyoruz.

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER