1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAYSAL Pazar da Halkla BULUŞTU

BAYSAL Pazar da Halkla BULUŞTU
Bu haber 02 Nisan 2018 - 10:44 'de eklendi ve 1.061 views kez görüntülendi.

BAYSAL  Pazar da Halkla BULUŞTU

VATANDAŞ ALIŞVERİŞ YAPTI BAŞKAN ÖNERİ ALDI.

İnsanların aynı havayı teneffüs ederek, farklı nefes alıp verdikleri, toplumsal birlikteliklerin, en önemli yerlerinden birisi, TOPLU alışveriş merkezleridir. Pozantı’nın “ PAZARTESİ PAZARI” bu oluşumun sergilendiği, önemli bir buluşma noktasıdır. Her kesimden insanların, alışveriş için bir araya geldiği Pazar yerin de, alıcıların yanı sıra, kırsaldaki üreticilerin ürünlerinin de, satışının yapıldığı bu yerde, siyasal, sosyal, ekonomik dengeler de gözlemlenir.

BAŞKAN BAYSAL PAZARDA

Pozantı Belediye Başkan, Mahmut Sami Baysal ve Haber Ekibimiz, geçtiğimiz Hafta, PAZARTESİ pazarında, vatandaşlarla bir araya geldi. Pazar yeri esnafı ve alışveriş yapanlar, öncelikli olarak, Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ı, aralarında görmekten, mutlu olduklarını, böylesi ziyaretleri, çok daha sık yapmasını beklediklerini, Pazar esnafının kontrolünde, zabıtaların devamlı dolaşmasının alıcılar içinde, önemli bir avantaj teşkil ettiğini belirten konuşmaları ile, BAYSAL’a moral desteği verdiler.

İSİMLER VE DİLEKLER

Pazartesi Pazar Turumuz, Alay caddesindeki girişten başladı. Gerek esnafın, gerekse de vatandaşların, beklentileri oldukça fazla idi. Bunların başında, Kapalı bir Pazar yerinin oluşturulması ön planda idi. Cuma Er, Semih Özel, Ayhan Şahin, Hasan Yağlı, Ömer Alınak, İhsan Aygün, Yıldırım Deniz, Erol Dilmen, Sinan Ayvalı, Ayşe Akdemir, Melek Yıldız, Fadime Güler, İbrahim Ergun, Öner Toplar, Salim Sayan, Melek Coşkun, Fadime Gumru, Osman Pehlivan, Yağlıtaşlı Zeki Sönmez, Bayram Çevik, Sibel Çataltaş, Mehbare Saka, Sami Zeytin, Huriye Aydın, Nimet Alıklı, Tuncay Halis, Esma Altunsu, Gökbezden Mustafa Aydın, Gülbahar Erdoğan, Mebruk Kurtulan, taleplerini Başkan Baysal’a ileten isimler oldular.

KAMIŞLI’YA GİREMEZSİN

 Pozantı, Pazartesi Pazarında, yaptığımız haber turunda,  dikkat çeken bir konuşmayı Zabıta Amiri Aliye Aktaş  yaptı.Aktaş, Belediye Başkanı Sami Baysal’ın yanında, bir Pazar esnafına yaptığı ikaz konuşmasında şunları söyledi:

“ Kamışlı pazarına Seyyar esnaf giremez ama sen caminin kenarına tezgahını açıyorsun ve satış yapıyorsun. Biz seni ikaz ettik. Ama,  alışkanlığını devam ettiriyorsun. Bu, benim sana son ikazımdır. Eğer bir daha, Kamışlı pazarına girersen, alacağın cezaya  razı ol dedi. Zabıta Amiri Aliye Aktaş’ın, bu konuşmasını izleyen, Pozantı esnafı da, kendisine hak verdi.

ÇÖZÜM BEKLEYEN TALEPLER

Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’a, iletilen konular arasında sadece, kapalı Pazar yeri ile, ilgili istekler yoktu. Ara yolların yetersizliği, tren yolu kenarındaki yolun zaman, zaman tozdan geçilmediği, yaz aylarında ara, ara, su sıkıntısı çekildiği, mahallerdeki çocuk parklarının bakımsızlığı, botanik parkın havuzunun kirliliğinin yanı sıra, burasının akşam sonrası madde kullananlar tarafından adeta işgal edildiği, Pazar yerinde bir çeşmenin olmayışı, Pazar yeri caddesi üzerindeki demir mazgalların, bazılarının kırık olmasının tehlike yarattığı, Belemedik yolunun yapılması, Cumhuriyet mahallesindeki okul bacasına mutlaka filtre takılması, Alpu yolunun, devam etmekte olan, düzenleme çalışmalarının sonuçlandırılması, Atatürk Orta Ortaokulu yanında bulunan yolun sağ tarafının, uçurum olması dolayısıyla, koruma altına alınması, Gül sokak’taki, konut sayısının artması nedeni ile, su sıkıntısının yaşanmaya başlanması, yüksek kesimlerde yer alan konutlar için merdiven yolu yaptırılması, Yeni Konacık Mahallesindeki, Efes Pilsen konut yolunun düzenlenmesi, ve en önemlisi ise, Alay yolunun kaldırımları başta olmak üzere, yol güzergahının da, mutlaka bakımının yapılarak asfaltlanması, iletilen ve çözüm bekleyen sorunlar olarak, Başkan Baysal’a iletildi.

BİLİYORUM

Başkan Mahmut Sami Baysal, tüm dilek ve taleplerin farkında olduğunu, çözümü için Belediyenin tüm imkanlarının, bahar ayı ile birlikte başlayacak olan, hizmet çalışmalarıyla çözüme kavuşturulacağını belirterek, şöyle devam etti:

“Alay Yolu caddesinin, onarılması ve yenilenmesi, Büyükşehir Belediyesi, çalışma alanı içerisindedir. Bu konuda, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın HÜSEYİN SÖZLÜ ile, yaptığımız görüşmelerde, sıcak asfalt verileceğini, sadece alay yolu değil, mahallerin ara sokaklarında, gereken yerlere de, sıcak asfalt takviyesi ile, yama yapılacaktır. aynı şekilde, Kaldırım çalışmaları da, ekiplerimizce devam ettirilecektir.Vatandaşlarımızın diğer taleplerini de, hizmet ajandama not aldım., Fen İşleri ekibim başta olmak üzere, tüm hizmet birimlerim de, bahar ayı ile birlikte çalışma seferberliğine başlayacaktır.Yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü ile de, yaşanması olası su sıkıntısına da, ASKİ aracılığı ile, çözüm sağlanması noktasında, iletişime geçeceğim” dedi.

HALKA İNİN

Dikkat çeken bir sitem ise, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ın yaptığı hizmetleri, halka anlatamaması şeklinde oldu.

Bir bayan, Başkan Baysal’a hitaben “ Pozantı mahallerinin, ara sokakları başta olmak üzere, her tarafı, “DUVARLARLA KALE GİBİ” ördünüz. Ancak, bu hizmetlerinizi, HALKA yetirince yansıtamıyorsunuz. Bu konuda, adınız çok iyi biliniyor. Fakat toplumla, temasınız az olduğundan dolayı, sizi şahsen tanıyamıyoruz. Bu da, bir siyasetçi olarak, sizin hizmet tanıtım, eksikliğinizdir.” şeklinde öz eleştiride bulundu.

TEŞEKKÜR

Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’la, dönüş yolunda yaptığımız sohbette, gazetemiz ekibine teşekkür etti ve “ Verimli bir gezi oldu. Vatandaşlar, pazardan sebze meyve aldı. Ben de onların, ÖNERİ ve TALEPLERİNİ almış oldum” dedi.

ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER