1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAYSAL: “SOSYAL MARKETE DEVAM”

BAYSAL: “SOSYAL MARKETE DEVAM”
Bu haber 15 Ocak 2018 - 12:38 'de eklendi ve 855 views kez görüntülendi.

Aytekin ve Konfeksiyoncular Karşı

BAYSAL: “SOSYAL MARKETE DEVAM”

Pozantı’da başlatılan ve geliri fert başına, 600 Liranın altında olan ailelere, katkı sağlamak amacı ile, Adana ve İlçeleri dahil olmak üzere ilk olarak, Pozantı da faaliyete geçirilen, SOSYAL MARKET GİYİM MAĞAZASINA tepki, Pozantı’lı esnaflardan geldi.

DEMİRTAŞ AÇILIŞI YAPMIŞTI

Açılışını, geçtiğimiz aylarda Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Kaymakam Taner Tengir, Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Ak Parti Pozantı İlçe Başkanı Yusuf Arısoy ve MHP Pozantı İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar’ın birlikte yaptığı, Sosyal Market Giyim Mağazasının büyük ilgi görmeye başladı.Ekonomik durumları yerinde olmayan, pek çok Pozantı’lı, bu sosyal giyim marketinden, her aileden üçer kişi olmak üzere, giyecek ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılamaya devam ediyorlar.

Kaymakam Taner Tengir ve Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ın, birlikte oluşturdukları Sosyal Market Giyim Mağazasının ihtiyaçları, Adana ve çevredeki, markalı konfeksiyoncular ile, tekstilciler vergilerinden düşerek, katkı koydukları giyim eşyalarının, ilçedeki dağıtımı da, alanların rencide olmaması için, gizlilik esasına göre yapılmaktadır.

Bu Mağazanın, büyük rağbet görmeye başlaması, Pozantı’daki konfeksiyoncuları giderek tedirgin etmeye başladı. Bu duruma, çare bulunması doğrultusunda, Esnaf ve Sanatkaralar Odası Başkanı Yunus Aytekin’le birlikte, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ı ziyaret ederek, soruna çözüm getirilmesini istediler.

TESPİTİ BİZ YAPMIYORUZ

Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, gelen heyeti dinledikten sonra, Gazetemize yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi.

“Kendilerine yaptığım açıklamada, “ Biz, Kimsenin Ticari Faaliyetine Engel Olmak için, Sosyal Marketi Kurmadık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, Giyim başta olmak üzere, her konuda yardımcı olmak, Sosyal belediyecilik anlayışımızın temel ilkesidir. Kaldı ki, belediye olarak, markalı firmaların ürünlerinin dağıtımını yapıyoruz. Bu, yeni kıyafetler için, bir ücret ödemesi yapmıyoruz. Firmalar kendi vergilerinden düşerek, bize giyim konusunda katkı ve destek veriyorlar.Bu sosyal yardımdan, faydalanmak isteyen vatandaşlarımız, müracaatlarını Muhtarlar aracılığı ile, Kaymakamlık Sosyal Yardım Vakfına iletiyorlar. İlgili kuruluş, gerekli araştırmayı yaptıktan sonra, listeyi bize veriyor. Bizde, bu liste çerçevesinde, ihtiyaç sahiplerine dağıtımını yapıyoruz.Ölçü olarak da, kişi başına aylık geliri, 600 liraya kadar olanlara, aynı aileden üçer kişi olmak üzere, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, giyim ihtiyaçlarını Sosyal Giyim Marketinden karşılıyorlar. Bu, sosyal bir dayanışmadır. Ücret alınmadığı gibi, hiç bir ticari amacı da yoktur. Yanı sıra, bu uygulama sadece Pozantı da değil, çevre ilçeler de de uygulanmaktadır” dedi.

DEVAM EDECEK

Başkan Mahmut Sami Baysal, Sosyal Yardım Giyim Marketinin faaliyetini yasalar çerçevesinde devam ettireceğini, vatandaşların temel ihtiyacını karşılamakta olan, bu yardım faaliyetinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Haber: Tamer ÜNAL

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER