1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAYSAL YÖNETİM KURULU ÜYESİ

BAYSAL YÖNETİM KURULU ÜYESİ
Bu haber 15 Mart 2021 - 10:32 'de eklendi ve 1.271 views kez görüntülendi.

Başkan Zeydan Karalar’dan  Ulaşım A.Ş’ye Atama

BAYSAL YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eski bir Ülkücü olduğu iddia edilen, Pozantı’lı Mahmut Sami Baysal’ı Ulaşım A.Ş’ Yönetim Kurulu Üyeliğine atadı..

BAYSAL KİMDİR?

Mahmut Sami Baysal, Ülkücü olduğunu iddia eden Sami Baysal, Milliyetçi Hareket Partisinde aktif görevler aldı. Bunlardan ilki, MHP’den Pozantı İl Genel Meclis Üyeliği oldu. Sonrasında, MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.  Mahmut Sami Baysal, 2014 yerel seçimlerinde, Milliyetçi Hareket Partisinden, Pozantı Belediye Meclis Üyeliğine aday gösterilerek seçildi.

ÇAY’DAN AYRILIK

Milliyetçi Hareket Partisinden, 2014 yerel seçimlerinde, ikinci defa olarak, Pozantı Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Çay, fetoya yardım ve maddi destek sağlamak ve kendisine kumpas kurulduğu iddialarıyla ilgili olarak,5 Ağustos 2016 da, önce gözaltına alındı. Soruşturması sonrası, tutuksuzluk yargılanmak üzere salıverildi. Pozantı Cumhuriyet Savcısının aynı gün yaptığı itirazı üzerine, tekrar gözaltına alındı. Ve tutuklanarak, kozan cezaevine gönderildi.

BAYSAL SEÇİLDİ

Çay’dan boşalan, Pozantı Belediye Başkanlığı için, mecliste  önce başkan vekili seçimi yapıldı. Mahmut Sami Baysal, iki CHP’li Meclis Üyesi Muzaffer Özdemir ve Hasibe Gültepe’nin, MHP lehine oy kullanması ile, Başkan Vekili olarak seçildi. Bir süre sonra da, “KAYYIM” Belediye Başkanı oldu. Bu görevi, 2018 yılı Temmuz ayına kadar sürdürdü.

TEKRAR GÖREVDE

Mustafa Çay, tutuklanması sonrası, dokuz ay Kozan cezaevinde yattı. Devam eden mahkemeleri sonrası, önce tutuksuz olarak, yargılanmasına karar verildi. ve sonrasındaki duruşmalarda, hakkında beraat kararı verildi. Çay, bu arada İçişleri Bakanlığınca, 2018 yılı Temmuz ayında, tekrar başkanlık görevine iade edildi.

ÜYELİĞE DEVAM

Mustafa Çay’ın, Belediye Başkanlığına iadesi sonrası, 2018 yılı Temmuz ayında, tekrar Belediye Meclis Üyeliğine dönüş yapan, Mahmut Sami Baysal  ile Çay arasında, 2019 yerel seçimlerine kadar, karşılıklı  itham ve iddialar hiç eksik olmadı. Meclis olağan toplantıları bu karmaşa içinde geçti.

2019 SEÇİMLERİ

2019 yerel seçimleri, Pozantı da tam bir çekişme içerisinde geçti.

MHP kanadında Pozantı Belediye Başkan Adaylığı, uzun bir süre belirlenemedi.  İddialara göre, Genel Merkezin Başkanlık tercihi, Çay ile Baysal arasında gidip -geldi. Seçim çalışmaları süresince, her iki aday da birbirlerine karşı, başta imar yolsuzluk iddiaları olmak üzere, çeşitli konularda  ithamlarda iddialar da  bulundular.

Sonuçta, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, bu defa Cumhur İttifakının Adayı olarak, MHP ’den üçüncü defa Belediye Başkan Adayı gösterildi. Ve Ak Partinin önemli oy desteği ile de, tekrar Pozantı Belediye Başkanı oldu.

BAĞIMSIZ ADAY

Bu gelişmelerle, tercih dışı kalan Mahmut Sami Baysal, Milliyetçi Hareket Partisinde istifa etti. Bağımsız Aday olarak, 2019 yerel seçimlerin de, şansını denedi. Özellikle Boğaz Mahallerinden, önemli oranda oy desteği almasına rağmen, Pozantı Merkezinde Cumhur İttifakının oylarına karşı üstünlük sağlayamadı.

AYRILIŞ

Başkan Çay’ın, tekrar Belediye Başkanı seçilmesi sonrası, Mahmut Sami Baysal, bir süre sonra Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden istifa etti. ve CHP’ye geçiş yaptı. Rozetini de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

GÖREV

Mahmut Sami Baysal, yaklaşık 1.5 yıldır CHP Üyesi olarak kaldı. Geçtiğimiz günlerde ise,  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından, Belediyenin en büyük yan kuruluşlarından biri olan, Ulaşım AŞ.’ye Yönetim Kurulu olarak atandı.

MHP İL’DEN TEPKİ

Bu atamanın sanal ortam aracılığı ile duyulması sonrası MHP İl  Başkanlığı kendi sitesinden aşağıdaki paylaşımı yaptı:

“ Siyasi literatürde “CHP’li ülkücü karakter” yoktur, olmayacaktır. ( Yorum Haber Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER