1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“BAYSAL’IN KATILIMI CHP’Yİ KARIŞTIRDI”

“BAYSAL’IN KATILIMI CHP’Yİ KARIŞTIRDI”
Bu haber 11 Kasım 2019 - 8:58 'de eklendi ve 1.487 views kez görüntülendi.

Yerel Seçimlerde EROĞLU’nun  Şansını Kırmıştı.

“BAYSAL’IN KATILIMI CHP’Yİ KARIŞTIRDI”

Siyasetin, çok kaygan bir zemin üzerinde ve ilkesizliğin büyük boyutlarda yaşandığı bir ortam içerisinde yapılmakta olduğunun, bir örneğini daha yaşadık. Ülkücü camiadan yetişerek, bu uğurda bedel ödeyerek ceza evi gören, Taş Medreseli Mahmut Sami Baysal, yılın en büyük sürprizini yaptı. Ve bir anda CHP’li oluverdi.

HİKAYESİ

Sami Baysal’ın aktif siyasi hayatı, 1994 yılında Pozantı ‘dan ilk defa MHP’den İl Genel Meclis Üyesi seçilmesi ile, başladı. Bu görevi 1999 Yerel seçimleri ile sona erdi. Devamında ise, MHP Adana İl Teşkilatında, zaman- zaman Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer alırken, Pozantı’da da fazlaca görülmedi.

AKTİF SİYASET

İş hayatını siyasetle bütünleştiren, M. Sami Baysal’ın şans yüzüne, 2014 yerel seçimleri ile tekrar güldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün isteği üzerine, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından, istenmeyerek de olsa, 1. Sıradan Belediye Meclis Üyesi Adayı yapıldı. Ve seçilerek, hem Pozantı’nın hem de, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak, aktif siyasette tekrar yerini almış oldu.

BAŞKANLIK

Baysal’daki sürpriz gelişmeler bununla da kalmadı. 5 Ağustos 2016 Yılında Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın önce gözaltına alınması ve tutuklanması ile başlayan gelişmeler sonrası, M. Sami Baysal, MHP listesinden önce Belediye Başkan Vekili oldu. Kısa bir süre sonra, “KAYYIM” Belediye Başkanı olarak, iki yıl bu makamı temsil etti. Bu konuma kadar yükselmesinde, CHP’li iki Belediye Meclis Üyesi olan Hasibe Gültepe ile, Muzaffer Özdemir’in kader tayin edici iki oyu çok önemli rol oynadı.

GELİŞMELER

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, 2018 Temmuz Ayı itibarıyla, görevine tekrar iade edilmesi sonrası M. Sami Baysal, ilk seçildiği Ünvan olan Belediye Meclis Üyeliğine, tekrar iniş yaptı.

Yıldızları bir türlü barışmayan, Mustafa Çay ve Mahmut Sami Baysal’ın, birlikte görev yaptıkları, 10 aylık zaman zarfındaki ilişkileri ise, hiçte hoş olmayan, suçlayıcı meclis konuşmaları ile, devam etti. Bu süre zarfında, suçlayan genelde Belediye Başkanı Mustafa Çay, dinleyen ise M. Sami Baysal oldu.

DEVAM ETTİ

2019 yerel seçimlerinde Mahmut Sami Baysal, MHP Genel Merkezi tarafından, kendisinin aday gösterileceğine ilişkin, kulisler yaptı. Sonuç ise, beklediği gibi olmadı. Mevcut Belediye Başkanı Mustafa Çay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından, bizzat aday gösterilerek, Baysal’ın adaylık beklentisine noktayı koymuş oldu. 31 Mart 2019 yerel seçimleri arifesinde,  Mahmut Sami Baysal son anda,  Pozantı Belediye Başkanlığı için, Bağımsız Aday olduğunu açıkladı.

Kendisini, Başkan adaylığı için ön plana atanlar ise, Cumhur İttifakının oluşturduğu bazı isimler oldu. CHP Pozantı Adayı Şenol Eroğlu’na,  oy verebilme gibi, bir düşüncesi olamayanlar,  Baysal’ı destekleyerek, Mustafa Çay’ın Başkanlık şansını, kırma hayalini taşıyorlar idi. Bu gelişme sonrası Mahmut Sami Baysal, MHP’deki siyasi hayatını noktalayarak, Bağımsız olarak siyaset yapma kararını almış oldu.

CHP’NİN KAYBI

Çay karşıtları, Mahmut Sami Baysal’ı, Başkanlık mücadelesinin içine atarken, yanlış bir taktik izlediler. Cumhur İttifakı, Pozantı da zaten her zaman güçlü idi. Baysal’ın ekibinde yer alan destekçilerin önemli bir bölümü, siyasi hayatta yıpranmış isimler olduklarından, Çay’ın Başkanlığını önleyebilecek oy çokluğuna da, ulaşamadılar. Sonuçta bu gelişmede, en büyük kaybı CHP yaşamış oldu. Nedeni ise Mahmut Sami Baysal, Bağımsız Aday olmasaydı, Çay  karşıtları mecburen, CHP’li Şenol Eroğlun’a oy vermek zorunda kalacaklar ve sonuç ta da  CHP Pozantı Belediye Başkanlığını kazanmış olacaktı.

SÜRPRİZ

Yerel seçim sonrası, partisiz kalan Mahmut Sami Baysal, Pozantı da pek görünmez oldu.Adı, unutulmaya başlanmışken, geçen hafta yaşanan bir sürpriz ve oluşan tepki, kendisini Pozantı da tekrar gündem yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, M. Sami Baysal’a PARTİ ROZETİNİ  takarak, kendisini CHP’li yapmasının yankıları, Pozantı da kısa sürede duyuldu. CHP’lilerin büyük bir bölümü, bu katılımı asla kabul etmeyeceklerini belirterek kendisinide, asla parti de ve Pozantı da görmek istemediklerini, dillendirmeye başladılar.

HABERLERİ YOK

Sami Baysal’ın, CHP’ye ani ve sürpriz katılımı ile ilgili yaptığımız araştırmalarda, ilginç sonuçlara ulaştık. Bu sürpriz katılım sırasında, CHP Teşkilatlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaağan Salıcının, Adana da İl Örgütleri ile birlikte olduğu, Baysal’ın partiye katılımı ile ilgili de, hiçbir konuşmanın geçmediğini, kaynaklarımızdan öğrendik. Ötesi, CHP Adana İl Başkanı ile, Adana Millet Vekillerinin ve Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun da, bu gelişme ile ilgili, bilgilerinin olmayışı, Parti tabanında da, infiale sebep oldu. Ve büyük tepki yarattı.

KONUŞULUYOR

Mahmut Sami Baysal’ın, CHP içerisinde yeni oluşmaya başlayan, Milliyetçi Demokratlar Grubu ile birlikte, Ankara Genel Merkeze giderek, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşülmesi sırasında parti rozeti takılarak, katılımın yapıldığı, dilden- dile konuşulmaya başlandı.

HABERİM YOK

Bu gelişmeleri CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’na Sorduk? Kendisinin, hiçbir şekilde bilgisinin olmadığını bu sürprizi, sosyal medya aracılığı ile, hayretler içerisinde kalarak öğrendiğini, belirterek şunları söyledi:

“ Takdir Sayın Genel Başkanımızındır. Benim bu konuda, herhangi bir yorum yapmam, parti ilkeleri ile bağdaşmaz. Ancak, parti tabanından büyük tepki var” dedi. Eroğlu, 10 Kasım 2019 Pazar gün öğleden sonra, İlçe binasında partililerle basına kapalı bir toplantı yaptı.

İDDİALAR

Bu katılımın, Pozantı’daki yankıları dineceğe benzemiyor. Çok çeşitli iddialar ileri sürülüyor. Bunların başında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Ülkücülük yıllarında, Mahmut Sami Baysal ile, kader birliği yaptıkları iddialar arasında yer alıyor. Bir başka iddia ise, Mahmut Sami Baysal’ın ortağı olduğu şirketin, önceki yıllarda, Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Sulama işini yapmakta idi. Bu siyasi değişimin bu ihalenin devamını yönünde olacağı,  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da, bu gelişme de önemli bir rol oynadığı da iddia ediliyor. ( Özel Haber: Tamer Ünal)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER