1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAZ İSTASYONU KANSER SAÇIYOR

BAZ İSTASYONU KANSER SAÇIYOR
Bu haber 18 Ağustos 2019 - 9:47 'de eklendi ve 744 views kez görüntülendi.

Zafer Mahallesi Sakinleri Tehlike Altında

BAZ İSTASYONU KANSER SAÇIYOR

Gelişen teknoloji, beraberinde çok önemli sağlık sorunlarını da, birlikte getiriyor. Özellikle, iletişim alanında bu görünmez, ama zamanla yaşanmaya başlanan kanser tehlikesi, vatandaşların ecelinin adı da oluyor.

KEMAL ÖNAL’DAN GİRİŞİM

Pozantı Zafer Mahallesinde, bir telefon firmasına ait bulunan baz istasyonun, mahalle sakinleri için, her gecen gün artan, radyasyon tehlikesi kaynağı olmaya başladı.
Bu olumsuzluğu tespit ederek, Gazetemiz aracılığı ile kamuoyu ile paylaşan, Almanya’dan Emekli Eğitimci Kemal Önal, bu tehlikeli gelişmenin biran önce önlenmesi için, Pozantı Belediyesine vereceği dilekçe ile, Zafer Mahallesinde yaşayan 2700 kişinin, kanser tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu iddia ederek, tedbir alınması için, aşağıdaki görüşlere yer verdi:

TEHLİKE İÇİNDELER

“ Zafer Mahallesi Yakut Sokak No: 20’de bulunan Baz istasyonu, Halk sağlığını olumsuz etkilemektedir. İstasyon yakınında bulunan bebek, çocuk, hamile kadınlar ve yaşlıların sağlığı, tehlikeye atılmış durumdadır.Şimdiye kadar, Pozantı da kurulan baz istasyonlarının hepsi Gökbez Mahallesi Top Tepe üzerinde bulunmaktadır. Bu istasyonun da orda kurulması gerekir idi. Mahalle Muhtarı Nuh Şen, tehlike saçtığı kaçınılmaz olan bu baz istasyonun, buradan kaldırılarak Yoncalı Tepe de kurulmasını, ilgili iletişim firmasına teklif etmiş olmasına rağmen, kabul ettirememiştir.

Anayasanın 17.Maddesine göre, her vatandaşın yaşam hakkı ve 56. Maddesine göre de, her vatandaşın sağlıklı ve dengeli bir çevrede, yaşama hakkı vardır.
Bu maddelerin uygulanabilmesi için, bu istasyonun daha uygun bir yere taşınması gerekir. Bir şirketin kendi maddi çıkarları için, Zafer Mahallesinde yaşamakta olan, çok sayıda insanın sağlığının, göz -göre göre, tehlikeye atılması bir cinayettir.” Pozantı Belediyesine verilecek olan bu dilekçe ile ilgili, nasıl bir girişimde bulunulacağı,Zafer Mahallesi sakinleri tarafından, merakla beklenmektedir.

İLGİNÇ KİRALAMA

Eğitimci Kemal Önal, bu konuyla ilgili olarak, mahalle sakinleri ile yaptığı görüşmelerde, ilginç gelişmelerin olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“ Baz istasyonun kurulduğu yer, önce bir ev olarak, aylık 3.000 TL gibi, astronomik bir rakamla kiralanmış. Ancak, içinde oturan yok. Mahalle Muhtarı Nuh Şen, burayı kiralayanın kim olduğunu araştırdığında ise, bir sonuca ulaşmamış. Bu gelişme bile, baz istasyonunu kuruluşundaki ilginçliği de, ortaya koyuyor.” Haber: Tamer Ünal

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER