1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KAYA: ” POZANTI BİZİMLE TARIM VE ZİRAATTE KALKINACAK”

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KAYA: ” POZANTI BİZİMLE TARIM VE ZİRAATTE KALKINACAK”
Bu haber 20 Kasım 2023 - 11:59 'de eklendi ve 446 views kez görüntülendi.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET EMİN KAYA:

“POZANTI BİZİMLE TARIM VE ZİRAATTE KALKINACAK”

Deva Partisi Pozantı İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Kaya, Pozantı da ilk Belediye Başkan Adaylığını açıklayan siyasetçi oldu. Saha çalışmalarını başlattı. Yerel Gazeteleri ziyaretleriyle başlattığı koordinasyon çalışmalarında, yayın yoluyla da vatandaşlara ulaşan, yine ilk siyasetçi olmayı devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde, Adana da düzenlenen geniş kapsamlı tarım fuarına giden Deva Partisi İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Kaya, burada yaptığı inceleme izlenimlerin, Pozantı’ya uygulanabilir nitelikteki tarımsal ve zirai alandaki düşüncelerini aşağıdaki şekilde açıkladı:

TARIM VE HAYVANCILIK

“Kıymetli Hocam Sayın Kemal Önal ile birlikte, Adana Uluslararası Tarım Fuarında, Sarıçam TOBB MTAL Tarım Lisesinin standını ziyaret ettik . Okul Müdürü Sayın Zeynel Girente’den Okul hakkında bilgi aldık. Öğrencilerle samimi sohbet ettik. Güzel İlçemiz Pozantı ve bilhassa Kamışlı Boğazı için çok önemli bir çalışma ve sürdürülebilir tarımın, ilçemizin ekonomisi hem de  gençlerimizin iş istihdamı için çok önemli olduğunu gördük.

EĞİTİMİN ÖNEMİ

Tarımdan ve hayvancılıktan kopan insanlar, kırsalı terk ediyor. Toplumsal göçü önleyebilmek, zengin ve üreten bir toplum için eğitim şart. Pandemi döneminde de gıdanın stratejik bir ürün olduğunu gördük. Ve diğer iklimsel koşullar da, Tarım Liselerinin ve Ziraat Fakültelerinin önemini ortaya çıkardı.

POZANTI İLÇEMİZ;

İlçemiz, küresel iklim değişikliğinin etkilerinin yoğun bir şekilde hissedildiği Akdeniz kuşağında yer almakta olup,  yüksek risk grubu şehirler arasında kabul edilmektedir. Bu yıl hemen -hemen bir çok mahsül zarar gördü.  Bunlar arasında zeytin, domates, kiraz, vişne, üzüm, şeftali ilk sıralarda yer alıyor.  Önümüzdeki 100 yıl için yapılan iklim değişikliği tahminlerine göre, ülkemizde su kaynaklarının yaklaşık %25 oranında azalması beklenmektedir.

ÜRETİMDE DÜNYA STANDARTLARI;

Toplumsal beslenmemize, etik ilkeler çerçevesinde kaliteli ve güvenli ürünlerin sürdürülebilir üretimi ve tüketime arzını sağlayarak, destek olmaktır. Bu maksatla yeni tür ve çeşitlerin üretim sürecine kazandırılması, geleneksel üretim yöntemlerinin modernizasyonu konularında, uluslararası gelişmeleri işbirliği yapacak düzeyde, yerinde izleyerek yöresel ve Ülkesel düzeyde, uygulamalarının sağlanabilmesinde  işbirliği becerisi, geliştirilmiş teknik personelin lisans ve lisansüstü düzeylerde hazırlanmasını sağlamak, Ülkeye ve insanlığa en büyük hizmet etmektir.

Uluslararası boyutlarda, bilimsel ve estetik mükemmelliği ölçü alan, dünya standartlarında bir araştırma ve eğitim kurumu olmak için bu çalışmaların acilen işleme alınması gerekiyor.

TARIM LİSELERİNİN AMACI VE ÖNEMİ;

Dünyada ve ülkemizde sanayi, teknoloji ve hizmet sektörü hızla gelişmesine rağmen, tarım sektörü hâlâ önemini korumaktadır. Teknoloji, sanayi ve hizmet sektörü ne kadar gelişmiş olsa da, sağlıklı nesillerin meydana getirilebilmesi için, insanların sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslenmeleri gereklidir. Sağlıklı ve düzenli bir beslenme ise, ancak dengeli ve yeterli bir tarımsal üretim ile gerçekleştirilebilir. Tarım alanında yer alan nüfusun kalkınması için, tarımsal alandaki bilgi, beceri, uygulama ve teknolojilerin, üreticilere aktarılması ve öğretilmesi gereklidir.

Ülkemizde mevcut tarımsal alanların korunması ve üretimin, ülke nüfusuna yetecek seviyede tutulması için, eğitimli tarım elemanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu programda öğrenciye; mesleki gelişim, toprak ve bitki, genel tarım, bitki yetiştirme, tarımsal faaliyetler ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra, Bahçe Bitkileri -Tarla Bitkileri -Süs Bitkileri -Peyzaj -Tarım Alet ve Makinaları konularıyla ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.

EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI;

“Yükseköğretim Kurumları Sınavında” (YKS) başarılı ise, Lisans Programlarına ya da Meslek Yüksek Okullarının ilgili programlarına devam edebilirler. Veya bu alana en yakın programların uygulandığı Meslek Yüksek Okuluna ek puanları ile yerleşebileceklerdir.

Ayrıca; Tarım ve Orman Bakanlığının açtığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık sınavına girmeye hak kazanılmaktadır.

AYRIM OLMAKSIZIN

Kamu ve özel sektör ayrımı olmaksızın, mezun oldukları tarım alanı ile ilişkili olarak; tahıl yetiştiriciliği, baklagil yetiştiriciliği, endüstri bitkileri yetiştiriciliği, çayır- mera ve yem bitkileri yetiştiriciliği ile, ilaç ve baharat bitkileri yetiştiriciliği, meyve, bağ ve sebze yetiştiriciliği, mantar yetiştiriciliği, organik ve alternatif ürün yetiştiriciliği, meyve ve bağ fidanı üreticiliği, fide yetiştiriciliği ve sebze tohumu üreticiliği, iç mekân süs bitkileri yetiştiriciliği, dış mekân süs bitkileri yetiştiriciliği, kesme çiçek ve kesme yeşillik yetiştiriciliği, peyzaj çalışmaları, çim alan tesisi ve özel bahçe tanzimleri yapan işletmelerde çalışabilirler.” Dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER