1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“BELEDİYE BİNASI BÜYÜKŞEHRİNDİR”

“BELEDİYE BİNASI BÜYÜKŞEHRİNDİR”
Bu haber 05 Temmuz 2021 - 10:16 'de eklendi ve 632 views kez görüntülendi.

 Akçatekir Belde Eski Başkanı Kılınçkaya:

“BELEDİYE BİNASI BÜYÜKŞEHRİNDİR”

Adana Büyükşehir Belediyesi ile, Pozantı Belediyesi arasında, hukuki yönden çözüm bulunamayan ve Belediye Halk Ekmek satış büfesinin, Akçatekir Eski Belediye Binasının önüne konulması ile, konumu tekrar tartışmaya açılan, Akçatekir Belediyesi  Eski Binasının, durumu  ile ilgili olarak,  Belde Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Kılınçkaya’ya ile görüştük. Ve açıklaması aynen şöyle oldu:

HİZMET BİNASI

2009/ 2014 yılları arasında, Akçatekir Belde Belediye Başkanlığını yaparken, bu hizmet binasını vatandaşlarımızın büyük katkısı ile yaparak, hizmete açtım.

Bu binanın yapıldığı yer, eski mezarlık idi. Hatay Kadastro Müdürlüğüne kadar giderek, gerekli araştırmayı yaptım. İlgili kurumlardan da, gerekli izni aldım. Akçatekir Halkının da büyük maddi desteği ile, vatandaşlarımıza her türlü hizmet verebilecek bu binayı, çok kısa bir sürede tamamladım. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçelin’nin de katılımı ile, 2013 yılında, binanın açılışını yaptık.

Beş katlı olarak yapılan bu binada, idari hizmet birimlerinin yanı sıra, toplantı salonu ve 6 odalı 15 yataklı bir de, sosyal konaklama alanı mevcuttur.

MEZARLIK ALANI

Çok eski bir mezarlık alanı olan, 126/ 25 ve 126/1 nolu parseller üzerine yapılan bu bina,  Büyükşehrin kendi malıdır.

Nedeni ise, yasa gereği mezarlıklar Büyükşehre aittir. Dolayısıyla da bu bina da, Adana  Büyükşehir Belediyesinin, kendi gayri menkulüdür. Ancak, benim anlayamadığım ise, yasalar bu kadar açık iken, Büyükşehrin kendi gayri menkulüne sahip olmama konusundaki hareketsizliğidir. Bu konuda, bilgime başvurulması halinde de, her türlü açıklama yapmaya hazırım.” Dedi.

İLGİSİ YOK

Akçatekir Belde Belediye Eski Başkanı Mehmet Kılınçkay’nın yaptığı açıklama da, dikkat çeken bir diğer konu ise, şöyle oldu. Bu konuda da, şunları söyledi:

“Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, buraya devamlı olarak sahipleniyor. Yasalar orta da. Mezarlık alanına yapılan bu hizmet binasının, Büyükşehrin gayri menkulü olması gerekirken, Pozantı Belediye Başkanın, buraya nasıl sahiplenmek istediğini de, hala anlamış değilim. Çıkıyor. Siyaset yapma adına da gelişi güzel konuşuyor.

Bu konuda, görev düşen bir başka siyasetçi ise, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’dur. Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından, ilgili evrakları alarak, Pozantı Belediyesinin buraya sahiplenmesini önleyerek kamuoyuyla da bunu paylaşmasıdır” dedi.

MİNYATÜRÜDÜR

Akçatekir Belde Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Kılınçkaya, Akçatekir’li ilgili olarak, çok ilginç bir benzetmede bulunarak, şunları söyledi:

Akçatekir, Çukurovan’nın bir minyatürüdür. Yaz aylarında Akçatekir’e, Mersin’den, Tarusus’ dan, Adana’nın tüm ilçelerinden 250 BİN yaylacı  gelmektedir. Dolayısıyla da, Akçatekir’e yapılan hizmetler, belediyecilik açısından son derece önemlidir. Hizmet yapan için, bu olumlu   bir referans teşkil eder. Bunun tersi halinde ise, Akçatekir’e hizmet yapmayan, sokaklarını yazın tozdan, kışın çamurdan kurtarmayan, buranın  esnafını gözetmeyen hiçbir siyasetçi, Adana da başarılı olamadığı gibi, olamayacaktır da dedi.  ( Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER