1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BELEDİYE  KAÇAK YAPILARI YIKMAYA DEVAM EDİYOR.

BELEDİYE  KAÇAK YAPILARI YIKMAYA DEVAM EDİYOR.
Bu haber 01 Aralık 2019 - 17:27 'de eklendi ve 705 views kez görüntülendi.

Para cezası ve cezai sorumlulukta var.

 BELEDİYE  KAÇAK YAPILARI YIKMAYA DEVAM EDİYOR.

Ülkemizin en büyük sorunlarından biri, plansız ve ileriye dönük olmayan yapılaşmadır.Kentlerin, varoş mahalleri başta olmak üzere, kırsal kesimlerde de önü bir türlü alınamayan kaçak yapılaşmanın, en fazla olduğu yerlerden birisi ise, Pozantı’nın Akçatekir Mahallesidir.

Bir yaylak merkezi olan ve yazın nüfusu 200 Bini aşan Akçatekir’deki ruhsatsız, iskan müsaadesi olmayan ve fiziki açıdan da yetersiz konumdaki bu konutlar, birer- birer yıkılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, yeni bir uygulaması ile başlatılan yapı kullanım belgesinin de, bu plansız gelişmeyi tetiklediği Akçatekir’de, bu konumdaki konutların bazıları için başlatılan yıkım devam ediyor. Pozantı Belediyesi, kaçak yapılarla  olan mücadelesini, ara vermeden sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Akçatekir Yaylasından sonra, Eskikonacık Mahallesine bağlı Çayır Yaylası Mevkiğinde de, yapılmış olan kaçak yapıları yıkarak, bu konudaki kararlı tutumunu devam sürdürüyor.

ÇAY: “ HOŞGÖRÜ YOK”

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, kaçak bina yıkımları ile ilgili olarak yaptığı açıklama da, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımıza tavsiyemiz, asla kanuni çizginin dışına çıkmamalarıdır. Düşük maliyetli ruhsat harcı ile, haritacıların hazırlayacağı proje dosya maliyetinden kaçarak, hukuksuz yaptıkları yapılarla ilgili, hem daha fazla para cezası yemekle kalmıyorlar, yıkımın yanı sırada, İmar Kirliliğine de sebep olmaktan dolayı, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapılmakta olup, adli anlamda da cezaya maruz kalmaktadırlar. Bu hukuki prosedürler zorunluluktur. Bu nedenle mağdur olmamak için, dikkat bu açıklamaya dikkatle uymaları kendi yararlarına olacaktır” dedi. ( Haber Hayriye Eroğlu)

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER