1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BELEDİYE MECLİSİ ARTIK CANLI YAYINDA

BELEDİYE MECLİSİ ARTIK CANLI YAYINDA
Bu haber 06 Mayıs 2024 - 10:38 'de eklendi ve 176 views kez görüntülendi.

Mayıs Ayı Olağan Toplantısında Karar Alındı

BELEDİYE MECLİSİ ARTIK CANLI YAYINDA

Pozantı Belediye Meclisinin Olağan Toplantısı, 03 Mayıs 2024 Cuma gün öğleden sonra yapıldı.  Gündem dışı olarak, Başkan Ali Avan tarafından istenilen iki borçlanma talebi, oy birliği ile kabul edilerek gündeme eklendi.

GÖRÜŞMELER

Gündemin 2. Maddesinde yer alan, Nisan Ayı karar ve tutanakları oy birliği ile onaylandı. 3. Madde de, Adana Turizmini Geliştirme ve Altyapı  Hizmet Birliği için, CHP’nin önerisi doğrultusunda Huriye Dinç ve  Emre Can Solmaz  oy birliği  bu kurula üye olarak seçildiler.  Cumhur İttifakı aday göstermedi.

2023 Mali Yılı Kesin Hesapları, Belediye Hesap Müdürü Osman Pekcan tarafından okundu.  89 Milyon Lira gidere karşılık, 77 Milyon Lira gelir yine oy birliği ile kabul edildi.

Gündemdeki bir diğer madde olan Aşçıbekirli de  Belediyeye ait alanın park olarak kullanımı için  yapılan görüşmeler sonrasın da,  Aşçıbekirli Muhtarlığına Tahsisi, İmar Komisyonuna sevk edildi. Zafer Mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait bulunan  bir arsanın satışı da, İmar Komisyonuna havale edildi.

BAŞKAN AVAN’NIN AÇIKLAMASI

 Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan’ının, gündem dışı olarak istediği iki borçlanma yetkisinin gündeme alınması sonrası, Başkan Ali Avan aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Pozantı Belediyesinin, esnafa olan önceki dönemeden kalan borçlarının,  öncelikli olarak  Belediyeden alacaklı bulunan Pozantı’lı esnafa ödenmesi için, bu kredi çok önemlidir.” Dedi.

Belediye Başkanı Ali Avan, istediği bir diğer borçlanma yetkisi ile ilgili olarak da şunları söyledi:

ASFALT

“Pozantı Merkezi başta olmak üzere, Akçatekir ve Boğaz Mahallerinin sokaklarının asfaltlanması için, İller Bankası aracılığı ile alacağımız kredi içinde, yetkiye ihtiyacım var. Alınan bu kredilerle ilgili olarak da, yapılan bütün harcamaların faturasını ve dekontunu sizlere vereceğim.” Dedi. Bu iki açıklama sonrasında da, Başkan Ali Avan’nın istediği borçlanma yetkisi, oy birliği ile kendisine verildi.

CANLI YAYINLANACAK

Pozantı Belediyesinin Mayıs Ayı Olağan Toplantısında alınan  en önemli kararlardan birisi  ise,   Meclis Toplantılarının bundan böyle canlı olarak, yayınlanması ile ilgili oldu. CHP’li Meclis Üyelerinden Ahmet Sarıaslan’nın, bu teklifi de oy birliği ile kabul edildi. Pozantı Belediye Meclisinin, gelecek ayki olağan toplantısı ise,  07 Haziran 2024 Cuma gün  Saat 14.00’de yapılacak.  ( Haber: Hayriye Eroğlu)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER