1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Belediye Meclisi “ ÇAY’sız” Toplanacak.

Belediye Meclisi “ ÇAY’sız” Toplanacak.
Bu haber 03 Temmuz 2023 - 12:34 'de eklendi ve 387 views kez görüntülendi.

Temmuz Ayı Toplantısının Yapılması Bekleniyor…

Belediye Meclisi “ ÇAY’sız” Toplanacak.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa  Çay’ın, 29 Haziran 2023 Perşembe gecesi, halı sahada top oynarken geçirdiği  kaza sonrası, kalça kemiği üç yerinden kırıldı.  Adana Şehir Hastanesine kaldırılan Başkan Mustafa Çay’a, 30 Haziran 2023 Cuma gün kalça kemiği operasyonu yapıldı. Bu ameliyat sonrası Başkan Çay, mecburen yaklaşık 2 ay gibi  bir süre zarfında evinde istirahat edecek olup, makamından ayrı kalacak.

TOPLANMAMIŞTI

Belediyelerin her ay rutin olarak yapmaları gereken, meclis toplantılarından Haziran 2023  Ayı oturumu, Pozantı Belediyesin de “ GÜNDEM YOK” gerekçesi ile yapılmamıştı.  

Temmuz 2023 Ayının Olağan Meclis Toplantısının, 06 Temmuz 2023 Perşembe gün Belediye Meclis Salonunda Saat 14.00’de yasa gereği toplanması gerekiyor

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, sağlık sorunları nedeni ile katılamayacağı bu toplantıyı, yine yasa gereği Meclis 1. Başkan Vekili olan Rafet Avan’nın yönetmesi gerekiyor.

GÖREVLENDİRME

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın,  yerel seçimlere dokuz ay gibi bir süre kalması nedeni ile, Halı Sahada top  oynarken, düşmesi sonrası kalça kemiğinin üç yerden kırılması ve  Adana Şehir Hastanesinde geçirdiği  cerrahi operasyon, siyasi açıdan kendisi için  beklenmeyen büyük bir şansızlık oldu.

İKİ AY YOK

Duyumlarımıza göre Başkan Çay, yaklaşık  iki ay gibi bir süre makamına gelemeyecektir. Dolayısıyla da  yerine bir  başkan vekili ataması gerekiyor. Bu beklenmedik kaza, Pozantı siyasetini de hareketlendirdi.

Merak edilen konu ise,  Çay’ın yokluğu süresince Belediye Başkanlığına kimin vekalet edeceğidir.  Çay bu konuda son derece hassas davranacaktır. Nedeni ise, kendisinin yokluğunda, bunu fırsat  olarak değerlendireceğine inandığı, meclis üyelerinden hiç birini Başkan Vekili olarak o makama atamayacaktır. Tercihi ise,  kendisinin önerileri dışında hareket etmeyen, tanıdığı ve bildiği  bir vefalı isim üzerinde duracaktır. Bu makama atanacak olan meclis üyesinin kim olacağı konusunda, güçlü tahminlerimiz var. Ama şimdilik açıklamıyoruz. Gelişmeleri izleyerek ona göre,  bir değerlendirme yapacağız. Yorum Haber:  (Tamer Ünal)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER