1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BELEDİYE MECLİSİ’NİN 2021 YILI SON TOPLANTISI YAPILDI.

BELEDİYE MECLİSİ’NİN 2021 YILI SON TOPLANTISI YAPILDI.
Bu haber 06 Aralık 2021 - 9:29 'de eklendi ve 497 views kez görüntülendi.

BELEDİYE MECLİSİ’NİN 2021 YILI SON TOPLANTISI YAPILDI.

Pozantı Belediye Meclisi 2021 yılının son toplantısını, 02 Aralık Perşembe Gün Saat 14.00’de  yaptı. Üç meclis üyesinin mazeretli olarak katılmadığı bu toplantı da, Başkan Mustafa Çay  rutin olduğu üzere, önceki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

KÜLTÜR MERKEZİ

Çay, Aşıçıbekirli’ye Kültür Merkezi yapılması ile ilgili olarak, sürdürülmekte olan çalışmalardan, olumlu sonuçlar alındığını belirtti.  Aşçıbekirli’de, bu amaçla tahsis edilen ve mülkiyeti mahalleye ait bulunan arazi üzerine, belediyenin malı olmak üzere şartlı bir bağışla,  Kültür Merkezinin yapılacağını söyleyerek, bu konuda şu açıklamayı yaptı:

“Geçtiğimiz yaz sezonun da  Alanya’ya tatile giden, hemşerimiz uzman çavuşun  minik oğlunun,  bir otel havuzunda boğularak vefat etmesi sonrası bu tesisin sahibinin,  küçük yavrunun  adını yaşatmak için, kalıcı bir eser niteliğinde olacak olan, Kültür Merkezinin bütün müştemilatı ile, kendisi tarafından yaptırılacağını ve aile ile de bu konuda karşılıklı anlaşma yapıldı. İnşaatına da bir süre sonra başlanacak” dedi.

PİKNİK ALANI

Kamışlı,  Yazıcak ve Hamidiye’ye hizmet verecek olan bir piknik alanının, Yazıcak Mahallesi sınırları içerisinde bulunan, 5 dönümlük hazine arazisi üzerine yapılacağını ve böylece Kamışlı, Hamdiye, Yazıcak  Mahalle Halkının, piknik sezonunda burada bir araya gelebilecekleri, Başkan Çay tarafından açıklandı.

Çay, burada yer alacak olan 20 adet piknik masası ve diğer barbükü, kamelya ve benzeri ihtiyaç malzemelerinin,  belediye imkanları ile yapılarak,  halkın hizmetine sunulacağını söyledi.

PARKE TAŞI

Boğaz Mahallerinin ara sokaklarının da, parke taşı döşenmesi ile ilgili olarak başlatılan hazırlıklarında, son safhaya geldiğini belirten Çay, mal alım ihalesi ile alınacak olan kilitli parke taşının, ilgili mahallerin ara sokaklarına döşeneceğini de sözlerine ekledi.

DOLU

 Belemedik’teki Bungolov Ev ve Butik Otelin rezervasyonun, 15 Şubata kadar dolu olduğunu  bunun da, Pozantı’nın turizmi açısından yurt genelinde tanıtılmış olmasının, büyük etkisi olduğunu belirtti. Belemedik Restorandan  geçen hafta içerisinde, 25 Bin Liralık gelir elde edildiğini de açıkladı.

ZORLANDIK

Başkan Çay’ın bir diğer açıklaması ise, ekonominin genel durumu ile ilgili oldu. İlk defa olarak personel maaşı ödenmesinde, bu ay zorluk yaşandığını belirtti.

Pozantı sınırları içerisinde jeotermal araştırmalar için, ruhsat izni çıktığını söyledi. Bir diğer konuyla ilgili açıklaması ise, öğrencilerin eğitimi ile ilgili oldu.  Bir arkadaşının, kendisinin  Çukurova Belediye Başkan aday -adayı olması dolayısıyla, öğrencilerin  telefon ve bilgisayar aracılığı ile, canlı öğrenim yapmalarını sağlayan data kartların dan, 298  adet hediye edildiğini ve bununda dağıtımına başlandığını belirtti. Bunun maliyetinin de yaklaşık, 5 Milyar Lira gibi de önemli bir meblağ tuttuğunu da sözlerine ekledi.

SANAL ADRESLER

 Çay, belediye birimlerinin hepsinin, ayrı-ayrı sanal ortam adreslerinin bulunduğunu, bununda önemli bir dijital gelişme olduğunu belirtti.  Meclis Üyelerinden Bekir Gumru’nun, Pozantı Belediye Sporun, kısa adı BAL olan Bölgesel Amatör Ligden neden çekildiği sorusunu ise, özetle şöyle cevapladı:

“Toplam 16 futbolcumuza her karşılaşma için, adam başı 500 TL ödeme yapıyorduk. Bu rakam ise bir maç için, diğer giderler hariç olmak üzere 8 Bin TL tutuyordu.  Ancak futbolcuların maç kazanma konusunda, gerekli performansı göstermemeleri nedeni ile, daha şimdiden BAL liginde düşmüş sayılmaktayız.

Bu nedenle, ligden çekilme kararını aldık. Pozantı’nın parasını da, böylece boşa ödememiş olduk. Sonrasında, gündem maddelerine geçildi. Zabıta ücretlerinin artırılma kararı verildi.  İmarla ilgili maddelerden bazılarının müdürlüklerine iadesi yapıldı.  Bazı imar kararları ile ilgili, kabul veya ret kararları, oy birliği ile alındı.

DiKKAT ÇEKEN MADDE

Bu meclis toplantısında, en önemli madde teknik elamanlarla ilgili oldu. Başkan Çay, geçmiş yıllarda  belediyenin teknik birimlerden  bazılarını,  önceden beri çalışmakta olan alaylılarla  idare ediyordu. 

 Daha önce, meclisten aldığı teknik elaman alma yetkisine göre, mimar  Behiye Bezengül Erbil ile,  Harita Mühendisi Ahmet Ferhat Yurtçu’nun,  sözleşmelerinin yenilenmesi karar altına alındı. Aynı şekilde bu karardan, halen sözleşmeli personel olarak çalışmakta olan, harita teknikeri Osman Öztürk ile,  Bilgisayar  Mühendisi Necati Burak Öztürk’ün de, 2022 yılı için sözleşmelerinin yenilenme kararı alındı. Ve meclis toplantısı da, böylece sona erdi. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER