1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Belediye “ TOKİ’DE BİZDE VARIZ” Dedi.

Belediye “ TOKİ’DE BİZDE VARIZ” Dedi.
Bu haber 27 Şubat 2017 - 8:49 'de eklendi ve 1.064 views kez görüntülendi.

Belediye “ BİZDE VARIZ” Dedi.

TOKİ POZANTI’YI HAREKETLENDİRDİ.

Gazetemizin Pozantı’da gündem yaratan haberlerden biriside Pozantı’ya “ TOKİ” Yapılacağı konusundaki gelişmeleri kamuoyuyla paylaşması oldu.

Bu müjdeli haber Pozantı da büyük bir heyecana sebep oldu. Nedeni ise orta gelirli vatandaşların devlet imkanı ile kalıcı ve kendilerinin sahip olabileceği bir eve kavuşmak idi.

Son yıllarda Pozantı da sayıları oldukça artan inşaat müteahhitlerinin yaptığı apartmanlar kent estetiğine değişik bir görünüm kazandırdı. Ancak dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapma hayalini gerçekleştiremedi.Yıllardır “ TOKİ” hayali ile yaşayan Pozantı’lı vatandaşların bu umudunu yeşerten ve gerçekleştirilmesi konusunda önemli adın atan bürokrat ise Adana Valisi Mahmut Demirtaş oldu.

 

Pozantı’nın sorunlarını yerinde görerek çözümü konusunda anında acil tedbirleri uygulayan Vali Demirtaş’ın bu özverisine Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, ve Milli Emlak Kökenli MalMüdürü Mücahit Akçay’ında katkı koymasıyla vatandaşın TOKİ UMUDU hayalden gerçekleşmeye doğru adım, adım, yol almaya başladı.

Kaymakam Taner Tengir ile Pozantı’nın sorunları ve başlatılan çözümler konulu sohbetimizde TOKİ yine önemli bir yer aldı.Tengir geçtiğimiz Perşembe gün Vali Demirtaş’la ilgili yapacağı görüşmede Pozantı’da TOKİ konusunda arsa sıkıntısı olmadığını hazine arazilerinin inşaat yapımına uygun olduğunu yer tespiti konusunda Mal Müdürlüğü ile çalışmalarda bulunduklarını ifade edeceğini söyledi.

ÖNCEDE ÇALIŞMA YAPILMIŞTI

Pozantı’ya TOKİ yaptırılması konusu yeni bir oluşum değil FETO Terör örgütü davasından tutuklu bulunan Belediye Eski Başkanı Mustafa Çay Başkanlığının İLK yıllarında dağıttığı anket formu ile TOKİ hakkında Pozantı’lının görüşünü almış. Ancak herhangi bir sonuç alınamamıştı.

BAYSAL BELEDİYE DE VAR

TOKİ ile ilgili gelişmelerin Belediye cephesini ise bir tesadüf sonucu öğrendik. haber amaçlı olarak Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ı ziyarete gittiğimizde

Meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Baysal’ı Başkan Yardımcısı ve CHP’li Meclis Üyesi Hasibe Gültepe, Ak Partili meclis üyesi Nigar Kartal, MHP’li Belediye Meclis Üyelerinden Ebru Doğucu ve İsmail Çökerçi ile hararetli bir sohbet ortamlarına şahit olduk.

Kendilerinin de daveti ile bu toplantının “ TOKİ” ile ilgili olduğunu haberin geçen hafta gazetemizde yayınlanmasının toplumu hareketlendirdiğini belirten Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal şu açıklamayı yaptı.

Bizde belediye olarak TOKİ kanalı ile ucuz ve çağdaş konutlara kavuşturmak için bir anket çalışmasının da başlattık.

Bu anket Daha ilk günlerde büyük bir rağbet gördü. Yaklaşık 300 hemşerimiz TOKİ’nin 1+1 2+1 ve 3+1 Tip projelerinden ev sahibi olma isteğini bize iletmişlerdir. Anket devam etmekte olup, bu rakamın çok daha fazlalaşacağı gösterilen ilgiden bellidir. Biz belediye olarak Belemedik den Pozantı girişinde bulunan 100 Dönümlük eski Orman fidanlığının TOKİ Projesine çok uygun olacağı görüşündeyiz. Zaten bu fidanlık bir süre önce çıkarıldığı satış ihalesinde alıcı bulamamıştır. Her türlü sosyal donatılara da imkan verebilecek kapasite de olan bu alanda yapılacak olan TOKİ evleri Pozantı’lının düşük gelirli vatandaş gurubunun önemli bir ihtiyacını karşılayacağı görüşündeyiz dedi.

 

Haber: Tamer Ünal / Hayriye Eroğlu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER