1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BELEMEDİK GÖRÜCÜYE HAZIR

BELEMEDİK GÖRÜCÜYE HAZIR
Bu haber 22 Ekim 2018 - 8:25 'de eklendi ve 2.085 views kez görüntülendi.

ÇAY’A 24 SAAT YETMİYOR

BELEMEDİK GÖRÜCÜYE HAZIR

Dünya Kültür Mirası kapsamında, dereceye girebilecek nitelikte doğal dokuya ve tarihi mirasa sahip BELEMEDİK, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, büyük gayretleri ile, hak ettiği değerlere doğru, hızla yükseliyor. Çukurova’nın, bir yayla merkezi olan Belemedik, 27-28 Ekim 2018 Tarihleri arasında, büyük bir sınav verecek olmanın yoğun telaşını, Başkan Çay’ın şahsında yaşıyor. Büyükşehir destekli, Pozantı Belediyesinin de, tüm teknik imkanlarının yanı sıra, araç gereç takviyesi ile, hazırlıklar bitme aşamasına geldi. Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, çalışmanın her anını titizlikle takip ettiği, Belemedik Vadisinde, Çakıt Suyunun yatağı bile değiştirildi.

ŞELALE

Başkan Çay, bitmez tükenmez enerjisi ile, Belemedik’ teki büyük bir kayayı, adeta nakış işler gibi değerlendirerek, kazandırdığı ŞELALE ile, takdir toplayacak bir görsellik de sağlayarak, suyun akışını da gerçekleştirdi. Belemedik’ in, doğal dokusuna çok yakışan bu şelale, izleyicilerin en fazla ilgi göstereceği bir yer olarak, şimdiden kendisini belli ediyor.

ASLFATLANIYOR

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, bir başka büyük çalışması ise, yaklaşık 20 Kilometrelik yolu, adete bir hava alanı pisti haline getirmesi oldu. Yine, Büyükşehir ekiplerinin desteği ile, Belemedik Yolunda iniş ve rampalar yeniden düzenlendi.

FESTİVALE HAZIR

Çakıt Çayı kenarındaki bölümleri, tamamen kayalarla doldurularak, koruma altına alındı. Mıcır dökülmesi sonrası, asfaltlama başlayarak, 27-28 Ekim 2018 tarihleri arasındaki festivale, kaymak misali yol hazır hale getirildi.

TARİHİ DOKU

Adana Büyükşehir Belediyesi, Özel Park ve Bahçeler ekibi de, Belemedik’ teki tarihi doku da çevre temizliği yaptı. Tarihi binaların, etrafları ve içlerinin bakımı yapıldı. Yıpranmış binalar, kısmi bir onarımdan geçirilerek, görüşe ve ziyarete uygun hale getirildi.

MÜTEAHHİTSİZ VE İHALESİZ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, bütün bu çalışmaların, ihalesiz ve müteahhit siz olarak, Büyükşehir ve Pozantı Belediyesi ekiplerinin işbirliğiyle   yapıldığını, bununda ilçe için önemli bir kazanç olduğuna değindi. Bu çalışmalar arasında, kafeterya, bay bayan tuvaletleri, alan çimlendirmesi ve sulanması, üç ayrı yerde, içecek su çeşmelerinin yanı sıra, küçük kanallarla da, Belemedik piknik alanın, sulak hale getirildiğini, bundaki en önemli başarının ise, Belemedik’ ten, Pozantı Belediyesinin imkanları ile, yeryüzüne taşınan, yüksek basınçlı kaynak suyu olduğunu da, ifade etti.

ÇADIRLAR KURULUYOR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, olası hava şartlarının da dikkate alındığını, tedbir olarak da Belemedik Piknik alanın, değişik yerlerine çok sayıda geniş korunaklı, çadırlar kurulacağını da, sözlerine ekledi. Çay, ayrıca Pozantı esnafının da, Belemedik piknik alanında, iki günlük festival boyunca stant kurarak, satış yapabileceklerini de açıkladı.

GÖRÜCÜYE HAZIR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Belemedik’ te, 27-28 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan festival dolayısıyla, tüm hazırlık ve çalışmaların bitirilme aşamasına gelindiğini belirterek, “ BELEMEDİK ARTIK GÖRÜCÜYE ÇIKMAYA HAZIR” şeklindeki açıklaması ile, çalışmaların son noktaya geldiği de müjdeledi.

DAVETLİSİNİZ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay 27-28 Ekim 2018 tarihi arasında yapılacak olan iki günlük festival için başta tüm Pozantı halkımız olmak üzere, Adana, Mersin, Tarsus ve diğer illerden de çok sayıda katılımcının geleceğini, o gün için tren seferlerinin yanı sıra, otobüs konvoyları ile de, Belemedik’ e yerli turist akını olacağını ifade etti.

ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER