1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BELEMEDİK’İ MUTLAKA KORUMALIYIZ

BELEMEDİK’İ MUTLAKA KORUMALIYIZ
Bu haber 09 Nisan 2018 - 9:43 'de eklendi ve 1.041 views kez görüntülendi.

CHP İLÇE BAŞKANI ŞENOL EROĞLU

BELEMEDİK’İ MUTLAKA KORUMALIYIZ

 

Pozantı’nın sorunlarına kalıcı çözüm getirilmesi konusunda, her zaman hassas davranın CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun yeni hedefi Belemedik vadisi oldu.

Eroğlu beraberinde Adana Millet Vekillerinden İbrahim Özdiş ile birlikte Belemedik Mahallesi Muhtarı Necdet Ayın’ın daveti üzerine gittiği doğa zengini Belemedik’in en önemli sorunlarından birisi olan Erozyon Heyelan ve tabiat varlıklarının korunması konusunda geçen yıl başlattığı çalışmaların 2018 yılı programına aldırılması konusundaki cabalarına devam etti.Gelişmelerle ilgili olarak gazetemize bir açıklamada bulanan CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu şunları söyledi:

“ Pozantı kamuoyunun da bildiği gibi, Belemedik mahallemiz, doğal bir tabiat parkı olup, yapılaşmaya müsaade edilmemektedir. Pozantı’mız, Akçatekir ile, Belemedik ile, Alpu’su, Fındıklı’sı Kamışlı’sıyla,Eski Konacık, Yeni Konacık ile, Adana ve Mersin sakinlerimizin, ilgi gösterdiği bir turizm merkezi haline, dönüşmektedir. Adana, Mersin ve Pozantı’mızdaki yurttaşlarımızın, günü birlik ziyaret etmekte zorlanmadıkları, bir de Belemedik vadimizdeki, doğal tabiat parkımız vardır.

Pozantı halkı olarak, hem çevremizdeki doğal güzelliklere, hem de 10Kilometre yakınımızdaki, doğal tabiat parkımız Belemedik’e, sahip çıkmak ve yöremizdeki nüfusun ilgisini, buralara çekmek durumundayız. Buradan hareketle, 2017 Temmuz ayında, Adana Millet Vekilimiz, Sayın Zülfikar İnönü Tümer ile Pozantı’mızdaki, devlet dairelerimize yaptığımız ziyarette, Belemedik vadisinin, heyelan durumu da gündemi gelmiştir. Millet Vekilimiz Tümer, bizzat DSİ Bölge Müdürünü arayarak ilgililerden, Belemedik vadisindeki, taşkın önleme düzenlemesinin, 2018 yılı programına alındığı bilgisini de, bu vesile ile öğrenmiş olduk.

Geçen hafta, Adana Millet Vekillerimizden, Sayın İbrahim Özdiş, ilçemize yaptığı ziyarette, hep birlikte Belemedik Mahallemiz Muhtarının, davetine icabet ettik.Muhtarımızın, Belemedik’deki toprak kayması, erozyon, heyelan ve bunu önlemek için yapılacak olan, düzenleme tekrar gündeme getirildi. Hep birlikte, heyelan, erozyon, sel taşkının olduğu bölgeleri, yerinde inceleyerek, Sayın Vekilimizi de, bilgilendirmiş olduk. İbrahim Özdiş Vekilimiz, diğer mevkiidaşı Sayın Zülfikar İnönü Tümer ile de görüşerek, böylesi önemli bir konuyu, hep birlikte önce ilgili Bakanlığa, devamında ise, DSİ Bölge Müdürlüğüne de ileterek, çözümü konusunda, ellerinden gelen her türlü desteği, vereceklerini açıkladılar.

Pozantı, CHP İlçe Başkanı olarak, önceki yıllarda da, Kamışlı civarına yapılmak istenen, HİDRO Elektrik Santralinin yapımının, önlenmesinin yanı sıra, doğa ve tabiat mirası olan, BELEMEDİK VADİSİNİN ÇAKIT ÇAYININ korunarak, gelecek nesillere, bir turizm merkezi olarak bırakılması çalışmalarımızı da, böylece kamuoyuyla paylaşmanın da, mutluluğu içerisindeyim” dedi.

Özel Haber: Tamer ÜNAL

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER