1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“BEN HAZIRIM SİZDE HAZIRMISINIZ?”

“BEN HAZIRIM SİZDE HAZIRMISINIZ?”
Bu haber 23 Ekim 2023 - 9:59 'de eklendi ve 341 views kez görüntülendi.

Deva Partisi Başkan Adayı Mehmet Emin Kaya:

 “BEN HAZIRIM SİZDE HAZIRMISINIZ?”

Yerel seçimlerin çok hareketli geçeceği, aday adaylarının çokluğundan belli oluyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, Pozantı Belediye Başkanlığı için kapalı kapılar ardında, bazı isimler kulis faaliyetlerini başlattılar.

AÇIKLAMA

Yerel seçimlere beş ay kala ilk olarak, DEVA PARTİSİ Pozantı İlçe Başkanı Mehmet Emin Kaya, “BEN HAZIRIM SİZ DE HAZIRMISINIZ” sloganı ile, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Hayriye Eroğlu’na yaptığı geniş açıklamada, hedeflerini ve yapacaklarını şöyle açıkladı.   

ÖZGEÇMİŞİM  

“1978  Mersin doğumluyum.  Babam Adana Kozan’lı, Annem ise Pozantı’lı olup üç köye mensup Gökbez, Yenikonacık, Eskikonacık’lıdır.  Evliyim üç çocuk babasıyım. Şu an Pozantı’da  Müteahhitlik,  Mühendislik,  Mimarlık işeri ile 8 yıldır uğraş veriyorum.  

DEVA PARTİSİNİN Kurucu Pozantı İlçe Başkanlığını da üç yıldır yapmaktayım. Yüksek Lisans artı üç üniversite bitirdim. Halen  bir  başka bölümünde de okumaktayım. Bu Üniversiteler arasında İlahiyat ve  Türkçe Öğretmenliği,  Edebiyat Öğretmenliği ve Eğitim Yüksek Lisans  gibi bölümlerde, yıllarca  ülkemizin farklı bölgelerinde, özel eğitim  kurumların da  öğretmenlik  idarecilik yöneticilik yaptım. 

VEFA

20 sene sonra ise, bir vefa gereği olarak Pozantı’mıza geri döndüm. Bun dan böyle, Pozantı’mızın gençleri ve halkımız için de, hizmet etmeye karar verdim.

HAYAL KIRIKLIĞI

Pozantı’ya dönüş yaptığımda, çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Belli dönemler de güzel işler yapılmasına rağmen, Pozantı’nın Türkiye’nin başka  ilçelerine göre  çok geride kaldığını gördüm.  Bu eksikliklerin başın da, Pozantı insanın gidebileceği hiçbir sosyal aktivite alanı yok. Örnek verecek olursak, aile yaşam merkezi, spor salonu, fitnes,  yarıolimpik yüzme salonu,  çay bahçeleri,  çocuk parkları,  yaşlı bakım evleri, çocuk bakım evlerinin yayın sıra,  mahalle muhtarları ve  belediye arasında  irtibatın  kopuk olduğunu görüyorum.

VERİMLİ TOPRAKLAR

Gülek’ten başlayarak, Pozantı’mızı ve Kamışlı boğazını kapsayan bu coğrafya da  çok bereketli  ve veremli olmasına rağmen, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan insanların dertleri ile ilgilenilmemesi ve yine, Kamışlı Boğazında meyve suyu fabrikası eksikliğinin, Belediye aracılığı ile  hemen giderilmesi önemli bir ekonomik getiri sağlar.

  EĞİTİM VE HAYVANCILIK

Yanı sıra, hayvancılıkla uğraş veren vatandaşlarımız içinde, kıl keçisi yetiştiriciliği ve çobanlık yapanların desteklenmesi gerekir. Geleceğimizin teminatı  gençler için, spor salonları,  futbol okulu,  karete kursları, juda- tekvando, İngilizce kursları, Matematik -Türkçe kursları  açılması gerekir. Bu gençlerimize  iş istihdamının  hakkaniyete uygun ve adaletli bir şekilde  oluşturulması  gerekir. Üniversiteyi kazanıp giden öğrencilere, maddi -manevi yardımcı olunması gerekir. Bir yardımlaşma fonu açıp, bu öğrencilere aylık düzenli maddi yardım yapılması önemlidir. 

İSTİHDAM

Pozantı’mızın,  çok zengin coğrafyaya sahip olduğu gibi,  turizme de açık bir yerdir.  İş istihdamını açabilmek için,  turizmin canlandırılması gerekir. Pozantı’da Kooperatifleşmeyi sağlayacağız. Pozantı’da işsiz- güçsüz kimse kalmayacak. Spor kompleksleri yapılacak.

Kreşler ve yaşlı bakım hizmetleri verilecek.  Pozantı’mızından okuyup giden,  şehir dışında  binden fazla iş adamı var. Onların da bizdeki samimiyeti gördükten sonra, Pozantı’mıza  elinden gelen  bütün desteği vereceğine inanıyorum.   Pozantı’lı Hemşerilerimizin  Pozantı’mızın geleceğini hep birlikte oluşturabilmek için  desteklerine talibim.  

GEÇİŞ YOLU

Pozantı’mızın en önemli özelliklerinden birisi ise, doğuyu ile batıyı, güney ile kuzeyi birleştiren  Gülek geçidinin ve  tarihi ipek yolunun buradan geçmesidir. İlçemizin bu tarihi özelliklerinden dolayı, Çakıt  Vadisinin sulak alanın şişirilerek,  kıyılarında sağlı -sollu işyerleri açılarak, Pozantı ekonomisini daha çok katkı sağlanabilir. Biz bu  gerekli çalışmaları başlatacağız.

YETERSİZLİKLER

Pozantı’mız çok göç alan bir yerdir.  Nüfus  olarak baktığımızda 20 Bindir.  Bilhassa Tekir, çok göç almakta  ve bu göç sonucunda da  alt yapı yetersizliğinin yanı sıra, su ve  elektrik konusunda  sıkıntılar da olmaktadır.  Bunu aşabilmek için, gelir -gider düzeyinin ayağa kaldırılması  gerekir.  Bunun içinde ilk beş sene içerisinde, Pozantı’nın nüfusunun  40 Bine ulaşmasının  sağlayacağım.  Her aileden yaylacı iki kişiyi, Pozantı nüfusuna kaydını yaptıracağım.  Daha önemlisi ise, pandemi  ve depreminin yanı sıra.  gün geçtikçe daha da belirginleşen iklim krizi,  Pozantı’mızın çok daha çok göç alacağını gösteriyor. Bunun için de,  acil  önlemler alınması gerekir.

ADAYIM

Yukarıda sıraladığım ve yapılmamış olan bütün gerçeklerin çözümünü sağlamak için, Pozantı Belediye Başkanlığına Adayım. Pozantı  Halkımızdan da desteklerini bekliyorum. Nasıl bir Pozantı görmek istiyorsanız?  Nasıl bir aday görmek istiyorsanız? “OYUNUZU O ADAYA VERİN”

TEŞEKKÜR

Kısa adı DEVA olan, Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanımız, Sayın Ali Babacan ve İl Başkanımız Sayın Oğuz Yiğit  Beye ve Yönetim Kuruluna destekleri için  teşekkür ediyor ve   “BİZ HAZIRIZ.  SİZDE HAZIRMISINIZ ?”  diyorum” DEVA PARTİSİ Pozantı Belediye Başkan Adayı  Mehmet Emin Kaya,  açıklamalarına aşağıdaki şekilde devam etti:

ŞANLI TARİHİMİZ

“Şanlı Tarihimizin Ebedi Kahramanı  Mustafa Kemal Atatürk’ün, 5 Ağustos’ta yaktığı meşaleyi almaya, güzel ilçemiz Pozantı’mızı yeniden ilmek- ilmek  kanaviçe gibi örmeye  var mısınız?  

Vatan sever Halkımızla aramızda  gönül köprüleri kurup, Allah C.C  izin  ve ömür verdikçe, son nefesimize kadar, hak -adalet , hizmet ve en önemlisi insan diyeceğiz. İnsanı merkeze alarak,  projelerimizi düşüncelerimizi, hizmetlerimizi ortaya koyacağız. Bizim de bir hikayemiz var. Bizimde son sözümüz var. Yapacak güzel işlerimiz var.

SEÇİLİRSEM

Belediye Başkanı seçilemem halinde,  mevcut  iktidar partisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile sıcak samimi ilişkiler kurup, Pozantı’mız için  elimizden gelen, bütün çalışmaları beraber yürütmeye garanti verebilirim.  

Aile olarak, sosyal demokrat bir aileden gelip,  Refah Partisi döneminde Milli Gençlik Vakfı ve Ülkü Ocaklarında  yetiştim.  Bu yüzden hiçbir görüşe, renge, ırka, mezhebe bir tavrım yoktur.  Herkesi insan olduğu için kucaklıyorum. Siyasette, kişilerin farklı  yerlerde hizmet etmesi, ve  zamanı geldiğin de çekilme nezakete göstermesi çok önemlidir. Bu tecrübeli  siyasilerimizin bilgi desteği ve yardımlarını bekliyorum. “ GELİN POZANTI’MIZ İÇİN, BİR OLALIM GÖNÜL- GÖNÜLE OLALIM” ( Özel Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER