1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BEYAZ ZAHMET VE ESARET

BEYAZ ZAHMET VE ESARET
Bu haber 26 Aralık 2016 - 12:08 'de eklendi ve 1.207 views kez görüntülendi.

Sağanak yağış nedeniyle kapanan yolları Büyükşehir Belediyesi ekipleri açıyor ama tipi yeniden kapatıyor

Kar geç ama güzel geldi

Pozantı beyaz gelinliği giydi

Her mevsimin kendine özgü güzellikleri vardır. Bu güzellikler insanlara heyecan aşılar. Yaşam zevki verir. Dünyada dört mevsimin yaşandığı nadir yerlerden birisi olan güzel Anadolu’muza kış mevsimi ve kar geç ama güzel geldi. Mevsimin doğal yağışı olan kar pek çok il ve ilçede köy yollarını kapatırken, bazı illerde eğitime ara verildi. Öğrenciler ise kar zevkini yaşadı.

Ulaşıma kapanan yolları açmak için çabalayan Belediyeler karla mücadeleyi ve tuzlamayı aralıksız yaparken, zaman zaman yağışı tipiye dönen kar, bir çok sorunu da beraberinde getirirken, karayollarında seyahat eden yolculara da zor anlar yaşatıyor. Vatandaşın karla imtihanı oldukça çetin geçiyor. Yolda kalanların yanısıra hastaları hastanelere yetiştirmek için de insanüstü çabalar gerekiyor.

YOĞUN KAR ETKİLİ OLDU

Bu yıl kurak geçmesi beklenen ve yılın son günlerine geldiğimiz halde bir türlü gerçekleşmeyen kar yağışı, 2016’nın son 10 gününe denk geldi. Yoğun kar yağışı bir çok ilçede ulaşımı aksatırken, Pozantı’da okullar tatil edildi. Çarşamba gününden itibaren önce dağları beyaza boyayan yoğun ve etkili kar yağışı, ilerleyen saatlerde ilçe merkezinde ve dış mahallelerde de etkili oldu. Özellikle ilçenin yüksek kesimlerindeki yerleşim yerlerinde Pozantı Belediyesi teknik ekipmanlarıyla yolların ulaşıma açılması için büyük gayret gösterdi.

BAYSAL TETİKTE

Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, zaman zaman tipi şeklinde başgösteren yoğun kar yağışı ve eksi derecedeki soğuklar üzerine belediye ekiplerini teyakkuza geçirdi. Yerleşim yerlerindeki muhtarlarla sürekli irtibat halinde olan ve gelişmeleri an be an takip eden Başkan Baysal, yüksek kesimlerdeki yağışlarla kapanmaya yüz tutan yolların açılması için ekipleri seferber ediyor.

Yoğun kar yağışının aralıksız devam etmesi, ilçe merkezinde de etkili oldu. Bazı araç sahipleri genelde toplu taşıma araçlarını tercih ederken, Kaymakamlık ta okulların tatil edildiğini açıkladı.

YOĞUN KAR KAZALARA SEBEP OLDU

Uzun zamandır kurak geçen ve bir türlü yağmayan kar, hafta sonuyla birlikte etkili oldu. Sağanak şeklinde yağan ve etkili olan kar, 22 Aralık Perşembe günü, bazı ulaşım yollarının kapanmasına neden oldu. İlçenin yüksek rakımlı yerleşim alanlarında vatandaşlar zor anlar yaşarken, Pozantı içerisinden geçen Adana – Tarsus – Ankara yolunda TIR buzlanma ve direksiyon hakimiyetini kaybetme nedeniyle kontrolden çıktı. Otoyolu kapatan kazanın ardından Gülek Boğazı’nda otoyol araç trafiğine kapatıldı. Uzun kuyrukların meydana geldiği ve otoyolda seyreden araçlardaki vatandaşların mağdur olduğu kaza, ekiplerin müdahalesinin ardından trafiğe açıldı. Kaza nedeniyle saatlerce bulundukları araçların içinde mahsur kalan vatandaşlara Pozantı Belediyesi tarafından kumanya ve sıcak içecekler dağıtıldı.

KAR KALINLIĞI 1 METREYİ BULDU

Hafta başından itibaren ülkemizi etkisi altına alan çetin kış koşulları, ulaşımda sıkıntılara neden oldu. Ekipler yol açma ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürürken, bazı yerleşim merkezlerinde kar kalınlığı yer yer 1 metreyi aştı. Pozantı’da Çamlıbel, Ömerli, Yağlıtaş, Yukarı Belemedik ve Karakışlakçı mahalleleri kar yağışından olumsuz etkilenirken, Pozantı – Niğde – Ulukışla arasındaki bağlantı yolu olan D750 Karayolu kar ve tipi nedeniyle zaman zaman ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekiplerinin insanüstü çabaları sonucunda otoyolda ulaşım sağlandı. Karayolları 5.Bölge Müdürlüğü ekipleri teyakkuz halinde yolların ulaşıma açılması için çalışırken, acil durumlar olmadıkça vatandaşların sokağa çıkmamalarını, sürücülerin de zincirsiz ve takozsuz yola çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

BEYAZ GELİNLİK GİYDİ

Yazıyla da kışıyla da Türkiye’nin adeta film platosu haline gelen, bir çok güzellikleri barındıran, kartpostallık görüntülere sahip olan Kamışlı, Belemedik başta olmak üzere tüm Pozantı, yoğun kar yağışıyla adeta beyazlara büründü. Adeta beyaz gelinliğini giyen Pozantı’da muhteşem manzaralar görenleri kendine aşık ederken, gerek ilçe halkı ve gerekse de dışarıdan gelenler bu manzarayı cep telefonları ve fotoğraf makinalarıyla ölümsüzleştirip, yaşadıkları ana tanıklık etmeye çalışıyorlar.

ADANAYI TEKİR VE BELEMEDİK’E KOŞTU

Meteorolojiden alınan bilgilere göre hafta boyunca etkili olması beklenen kar yağışının insanları olumsuz etkilemesine rağmen özellikle yeraltı su kaynaklarını besleyecek olması bakımından da başta üreticiler olmak üzere herkesi memnun etti. Pozantılılar Çukurova’nın önemli geçit noktasında bulunan ilçenin kış turizminden de hakettiği payı alması için bazı yatırımları hayata geçirmesi gerektiğini dile getirdiler.

Yoğun kar yağışıyla birlikte bölgemizdeki yerleşim alanlarından bir çok kişi, hafta sonunu da fırsat bilerek karın keyfini çıkarmaya çalıştı. Adana’nın yanısıra Mersin ve Tarsus’tan gelenler yüksek rakımlı bölgeler başta olmak üzere bembeyaz örtüyle birlikte çok güzel görünüme kavuşan, eşsiz doğal manzaraları yerinde görmek, o ana tanıklık etmek, o anın hazzını duyumsamak ve yaşadıkları güzellikleri cep telefonları ve fotoğraf makinalarıyla ölümsüzleştirmek için bölgeye akın ettiler. Özellikle Akçatekir’de yoğun trafik yüzünden park yeri sorunu ortaya çıkarken, yöre esnafı da kar yağışının kendilerine bereket getirmesinden dolayı mutlu oldular.

 

 

(Haber: Umut BAŞARAN – Foto: Belediye Servisi)

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER