1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BİLAL TİPİ

BİLAL TİPİ
Bu haber 20 Kasım 2023 - 11:23 'de eklendi ve 618 views kez görüntülendi.

                   BİLAL TİPİ

Bilal Tipi 1945 Besni doğumlu. Kaç yılında Adana’ya geldiklerini bilmiyorum. Ancak Çukurova Gazeteciler Cemiyetinin 9 numaralı üyesi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti 1975 yılında kuruldu. Tipi, o tarite 30 yaşında ve Vatandaş Gazetesinin Yazıişleri Müdürü..

Vatandaş Gazetesi o tarihler de Adana’da yayımlanan 4 Gazeteden biri. Sahibi Mahmut Karabucak. Ünlü ve büyük bir çiftçi. Sohbeti dinlenen, sözü geçen bir Adana Beyefendisi. Diğer yerel gazeteler ise Yeni Adana, Çukurova ve yanılmıyorsam Türk Sözü idi.

Bilal Tipi, pek sesi çıkmayan insanlardan biri. Ancak, görev adamı. Kendisine verilen işleri hakkıyla ve noksansız yapan bir gazeteci. Sessiz olduğu için yaptıklarını pek anlatmıyor… Bu yüzden zaman- zaman da hakkı yeniyor.

*****

Bilal Tipi’den daha önce de söz etmiştim. O zaman: “Adana’da yayımlanan Barış Gazetesi’nde ilk yazım 2004 yılında çıkmıştı. Şoförler Derneği Başkanı  Merhum Kazım Barışık’ın sahibi olduğu, Bilal Tipi’nin de Yazıişleri Müdürlüğünü yaptığı “Barış Gazetesi” dijital ortama geçebilseydi. belki şu anda yayında olacaktı.” diye yazmışım. Hâlâ aynı fikirdeyim. Gazetecilik mesleği, gelişmelere muhakkak ayak uydurmalı diye düşünüyorum. Yanıldğımı da sanmıyorum.

*****

Bilal Tipi’den ikinci söz edişim. Rahmetli Abdullah Bulca’yı ziyaretimi anlatırken oldu. O ziyarette Bilal Tipi de vardı. Ancak Bulca onu tanımadı. Biz de üstünde fazla durmadık. Bilal Tipi’nin bu olayda üzüldüğünü tahmin ediyorum.

Bilal Tipi ile bir ortak yanımız da, 1978-1988 yılları arasında Cemiyet Yönetim Kurulunda yaptığımız çalışmalar idi.  Bilal Tipi, Başkanlığım sırasında tüm yönetim kurullarında bulundu. Yani Cemiyete önemli katkısı var. Bu çalışmalarını da unutmamak gerekiyor.

Yazımı yine bir fotoğrafla kapatmak istiyorum. Fotoğraf, Cemiyetin açtığı bir sergide çekilmiş. Dört kişiyiz, H. Yüksel Hançerli, Özcan Atamer, Bilal Tipi ve bendeniz Erdoğan Varol. Mahşerin 4 atlısı diyelim. Fotoğrafı kimin çektiğini anımsamıyorum. Ancak Bilal Tipi’nin yanımda olduğunun resmidir.

Bu seferlik de bu kadar.

Kalın Sağlıcakla.

Pozantı Gazetesi’nde beni okumaya devam edin.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER