1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“Bin 392 Belediyenin 1041’i Cumhur İttifakı’nda”

“Bin 392 Belediyenin 1041’i Cumhur İttifakı’nda”
Bu haber 25 Eylül 2023 - 11:41 'de eklendi ve 296 views kez görüntülendi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Adana’da konuştu: “BÜYÜKŞEHİR ADAYINI BEN DE BİLMİYORUM” Belediye Başkanları ile AK Parti teşkilatlarının destek temasını güçlendirmek için Adana’ya geldiğini belirten Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarılıp çıkarılmayacağı konusunun 10-15 gün içerisinde netleşeceğini söyledi.  7 Ekim’de yapacakları büyük kongre sonrası  adaylık süreçlerinin hızlanacağını hatırlatan Yılmaz, “Belki o kongre sonrası Milliyetçi Hareket Partisi ile olan görüşmelerimiz başlayabilir. O görüşmeler sonucunda ancak bunu müjdeleyebilirim. Samimi söylüyorum, şu anda böyle bir bilgiye sahip olsaydım geveleyip öyle lafı ortada bırakmazdım. Hakikaten ben de bilmiyorum” şeklinde konuşarak, 15-20 gün içerisinde belli olacağını ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Başkanı Ozan Gülaçtı, Adana Milletvekilleri, il kadın ve il gençlik kolları başkanları, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları ve büyükşehir başkan vekilinin katılımıyla parti binasında basın mensuplarının sorularını cevapladı.
“İDEOLOJİLERİNİ HAKİM KILMAK İSTİYORLAR”
Önümüzde 2024 31 Mart’ında seçim olacağını hatırlatarak sözlerine başlayan Yusuf Ziya Yılmaz, seçim çalışmalarına 2019 31 Mart’ından bir gün sonra başladıklarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi, seçim hazırlıkları önceki seçimin bittiği günün ertesi günü sandıktan çıkan değerlendirmeleri yapıp, sandığın kendilerine tembihlediği, inandığı, ifade ettiği daha doğrusu sandık ne diyorsa ona yönelik yeni bir hazırlık sürecini başlatan bir dava hareketi olduklarını ifade eden Yılmaz, “Siyasi muhaliflerimiz de siyasi hareket olduklarını ifade ediyorlar. Onlar da aslında bir siyasi partinin mensubu. Ama onlar aslında bizim gibi insanı merkeze koyan, insan odaklı, insan öncelikli, hizmeti öncelikleyen bir siyasi organizasyon değiller. Daha ziyade ideolojiyi iktidar kılmak, hakim kılmak, o ideolojinin mensuplarını da o ideolojiyi hakim kıldıktan sonra o ideolojinin kendilerine sağladığı imkanlardan yararlandırmayı hedefliyorlar. Bizimle hiç alakası yok, farkındaysanız. Biz, adeta bayrağı alıp koşturan bir atlet gibi geleceğe koşan insanlarız. Onlardan farklıyız. En önemli farklarımızdan bir tanesi de biraz önce cübbenin içinde gizli olduğunu, biraz daha açmam gerektiğini düşündüğüm bizim hizmet hedefimiz bir dava hareketi olduğunu, bir işin içinde hizmet yoksa varlığımızın yeteri kadar izah edilemediğini anlar. Hizmetin olmadığı yerde kendimizi anlatmakta güçlük çekeceğiz. Çünkü biz her şeyden önce hizmeti öncelikleyen, insana dokunan ve hizmeti sürece ancak karşısındaki insanlar, siyasal bir iletişim kurabileceğini düşünen bir siyasi oluşumuz” şeklinde konuşarak, hizmetin olmadığında iletişim araçlarından en önemlisi olan kavramdan uzak kalınmış olacağına vurgu yaptı.
“BU BİR DAVA HAREKETİ”
Ülkenin yeni yüzyıla, Türkiye Yüzyılı adı altında yeni bir damga, yeni bir anlam, yeni bir hedef açtığını dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, böyle bir siyasi oluşumun içinde oldukları için çok mutlu ve şanslı olduklarını belirtti. AK Parti davasının yıllar sonra bile bu ülkede hizmeti konuşulacağını ve devam edeceğini ifade eden Yılmaz, “Bu bir dava hareketi olarak inşallah devam edecektir. Bu içinde bulunduğumuz yüzyılın iki binli yıl tamamlandığı, tamamlanmak üzere olduğu 2023 yılında bunu konuşuyorsak, yıllar sonra da inşallah bunu konuşacağız. İnşallah onların bizim üzerimizdeki hakkını, onlar için onların emaneti olan, bize bırakılmış olan, bizim bugünlerde onun gereğini yapmak zorunda olduğumuz, zorunda kendimizi hissettiğimiz bu davanın inşallah ileride gereğini yapmış oluruz” şeklinde konuştu.
“SON DERECE GURUR VERİCİ TABLO”
Türkiye’de şu anda bin 392 belediyenin olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bu belediyelerin 810 tanesi AK Parti’de, 211 tanesi de Milliyetçi Hareket Partisi’nde olmak üzere bin 41 belediye Cumhur İttifakı tarafından yönetiliyor. Bu aslında çok önemli bir şey. Millet bize 2019 senesinde bin 392 belediyenin bin 41’ini yönetin demiş. Böyle bir emaneti bırakmış. Son derece gurur verici bir tablo. Cumhuriyet Halk Partisi’ne sadece 249 belediye vermiş bu millet. İYİ Parti’ye sadece 16 belediye vermiş, diğerleri zaten önemli değil” şeklinde konuşarak, Adana’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“SADECE GURUR DUYARIZ”
“İnşallah bu kadim şehirde 2024 31 Mart’ından sonra çok yepyeni bir açılım olacak” şeklinde sözlerini sürdüren Yılmaz, “Milletimiz inşallah 2024 31 Mart’ı akşamı bu yetkiyi vermiş olur. Bu süreçte tabii biz de elimizden geleni yine yapacağız. Gecemizi gündüzümüze koyarak yine koşacağız. Dünyanın en büyük siyasi hareketi olan AK Parti siyasetinin mensubu olmaktan sadece gurur duyarız. Asla övünmez, kibire kapılmayız. Büyük olan Allah’tır. Biz, sadece bu davanın mensubu olmakla gurur duyarız, çaba içerisinde oluruz” diyerek, diğer siyasi partilerden olan farklarına da değindi.
Yaptıkları hizmetlerin tümünde eksiksiz düşünülmesi gerektiğine inandığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “AK Parti’yi diğer siyasi partilerden ayıran en önemli şeylerden bir tanesi de yaptığımız işlerde Allah’ın rızasını aramaktır. Bu siyasi dünyamızda hiç olmayan bir şeydir. Peki niye Allah’ın rızasını gösteriyoruz? Allah’ın rızası olursa kulun duası da onun beraberinde gelir diye düşünüyoruz. Kulun duası olursa işte biz insanı mutlu etmiş oluruz” dedi.
“15 İLÇE VE BÜYÜKŞEHİRİ ALACAĞIZ”
Basın toplantısı öncesi konuşan AK Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı, Adana’nın diğer belediyecilik anlamında maalesef 4,5 yıldır insan yetenekli bir şehir olduğunu iddia etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ziyaretinin ziyaretini de bu insanın artık sona ereceğinin bir işareti olarak algıladığını ifade etti. “Allah’ın izniyle bu seçimlerde Cumhur İttifakı’nı 15 ilçemiz ve büyükşehiri de alarak Adana’ya gerçek belediyecilik hizmetlerini gerçekleştirme başarısında bulunacağız” şeklinde sözlerini sürdüren Başkan Gülaçtı, teşkilat olarak bunu başaracak güçte olduklarına vurgu yaptı.
Daha sonra soruları cevaplayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, toplantının kalan bölümünde basına kapalı olarak teşkilat üyeleriyle görüştü. ( Adana Haberi)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER