1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BİR HİNT MASALI

BİR HİNT MASALI
Bu haber 07 Aralık 2023 - 12:40 'de eklendi ve 613 views kez görüntülendi.

BİR HİNT MASALI

Gazetemiz  konuk yazarlarından  değerli ve deneyimli meslektaşımız Sayın Erdoğan Varol, geçtiğimiz günlerde bir cerrahi operasyon geçirmesine rağmen, yazılarına  ara vermedi. Gazetecilik açısından bunun da ne kadar önemli olduğunu, aşağıdaki açıklaması ile kendi köşesinden, okurları ile paylaştı: Bizde Kendisine geçmiş olsun der, acil şifalar dileriz.

“Biz Gazetecilerin tartışılamaz özelliklerinden birisi, okurlarını asla ihmal etmemektir. Ailelerimizi kaybedebiliriz. Sağlığımızı yitirebiliriz. Ama, okurlarımızı asla göz ardı edemeyiz.  Bu mesleğimizin değişmez bir kuralıdır.

Geçtiğimiz günler içerisinde, gözümün birinden katarak ameliyatı oldum. Başarılı geçti.  Diğerini ise, hafta içinde olacağım. Ama meslek aşkım, gözlerim bu halde iken bile okurlarımı ve Pozantı Gazetesini göz ardı etmemi gerektir. Bu haftaki köşemde, bir Hint Efsanesini sizlerle paylaşıyorum.

Hangi insan her yerde el üstünde tutulur? – Elbette problem çözen insan her yerde el üstünde tutulur. 18. Fil olmak! sorunun çözümüdür. Bu bir Hint Masalıdır.

Çözümsüzlük gerginliği, kavgayı, anlaşmazlığı körükler. Problem çözen bir insan olmak ise, el üstünde tutulmak, güvenmek ve huzur demektir.

18. FİL OLMAK NE DEMEK ?

Ne demek, 18. fil olmak? Sorun çözmek demektir. Bu deyim, bir Hint Masalıdır.

Hindistan’da bir adam, ölmek üzereyken üç oğlunu çağırıp, vasiyet etmiş. 17 fili varmış. Yarısını büyük oğluna, üçte birini ortancaya, dokuzda birini de küçük oğluna bırakmış. Babaları ölünce, çocuklar birbirlerine düşmüşler. 17 filin bir türlü yarısını bulamıyorlar, üçte birini alamıyorlarmış. Onların kavgası bütün köye yayılmış. Bir gün yaşlı bir bilge, fili üzerinde o köyden geçerken, kavgaya, gürültüye tanık olmuş. Nedenini sormuş? Anlatmışlar. “Kavga etmeyin” demiş, “Benim filimi de alın, paylaşın.” Şimdi 18 filleri varmış. Yarısını büyük oğlan almış, 9 fil. Üçte birini ortanca almış, 6 fil. Dokuzda birini de küçük almış, 2 fil. 9+6+2=17 fil. Böylece  sorun çözülmüş ve yaşlı bilge de, kendi filini tekrar almış ve yoluna  gitmiş… Bu bilgece çözüm köylüler üzerinde de çok etkili olmuş.  Halk bir süre, bu yaşlı bilgenin peşinden giderek onu yolcu etmişler.  

Kıssadan hisse ise, 18. fil olmak sorun çözmek demektir. İnsanlar ancak sorun çözenlerin peşinden gider. Birleşmek, kitleselleşmek istiyorsak, 18. fil olmak zorundayız. Sonuç olarak,  paylaşınca çoğalırsın. Çoğaltırsın. 18.fil ol.

Bugünlük de bu kadar.

Sağlıcakla kalınız.

Beni Pozantı Gazetesinde okumayı sürdürünüz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER