1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BİR İHALENİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…!

BİR İHALENİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…!
Bu haber 25 Haziran 2018 - 12:52 'de eklendi ve 888 views kez görüntülendi.

BİR İHALENİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…!

Yayın hayatımıza başladığımız 1999 yılından beri, Pozantı’nın sosyal, eğitim, kültürel, ekonomik ve siyasal gelişimine katkı sağlayan, yanı sıra toplumun menfaatlerini, hep ön planda tutma mücadelesini verme konusunda, meslek ilkelerinden ödün vermeden, yoluna devam etmekte olan Milli Mücadelenin Kalesi POZANTI GAZETESİ, sorumluluklarını yerine getirme uğraşı verirken, yetkililere de sorunlar ve çözümleri konusunda yardımcı olmayı sürdürmektedir.

YANKI UYANDIRDI.

Geçtiğimiz hafta, Gazetemizin manşetinde yer alan, “ DÜĞÜN SALONU 15 DAKİKADA ÖZELLEŞTİRİLDİ” haberimiz, Pozantı Kamuoyunda tepki ve büyük yankı uyandırdı.

Bu haberin, perde arkasındaki gelişmelerini, yine geçen hafta verdiğimiz, “BİR İHALENİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ” başlığı altında, okurlarımızla paylaşacağımızı da belirmiş olup, özelleştirmenin düşündürdüklerini, İmtiyaz Sahibimiz Tamer Ünal’ın, kaleminden sizlerle paylaşıyoruz.

İHALE AŞAMASI

Kayyım Belediye Başkanı M. Sami Baysal’ın, Atatürk Kültür Merkezini, üç yıllığına kiraya verip özelleştirme konusunda, Mayıs ayında aldığı ihale kararının, yasa gereği halka da duyurulması amacı ile, Pozantı’da çıkan gazetelerden birinde çıkması için, Adana Basın İlan Kurumuna gönderdiği ihale duyurusu da, merakla beklenmeye başladı.

DAĞITILMADI.

Pozantı’da yayın yapan iki gazete de, yıllardan beri dağıtıcıları aracılığı ile, Pazartesi ve Cuma günleri olmak üzere, İlçe halkına ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

Uzun bir süreden beri, devam etmekte olan bu uygulamada, bir İLK yaşandı. Düğün salonun özelleştirme ilanını yer aldığı 5 Ağustos Gazetesinin, 8 Haziran 2018 Tarihli ve 638. Sayılı nüshası, yasal yerlere verilmenin dışında, okurlara dağıtılmayarak, ilanın kamuoyuna duyurulması da, bir anlamda gizlenmiş oldu.

Meslek Etiğine uymayan bu davranış, vatandaşlar tarafından da hayretle karşılanmış olup, 5 Ağustos Gazetesinin neden kendilerine ulaştırılmadığını da, merakla karşıladılar.

Matbaacı, Reklamcı, Esnaf Odası Başkanı ve Gazete Sahibi Yunus Aytekin’nin,   gazetesini kamuoyuyla paylaşmamasının yanı sıra, düğün salonu ihalesinin duyurulmasını önlemiş olması, başkanlığını yaptığı esnaflar olmak üzere, Pozantı halkından da, saklaması kulislerde hala konuşulmaya devam etmektedir.

HAVA SICAK

Pozantı’lıya duyurulmayan, düğün salonu özelleştirme ihalesinin, yer aldığı 5 Ağustos Gazetesinin, okurlara ulaştırılmadığı şeklindeki söylentileri araştırdığımızda, öğrendiğimiz “ HAVA ÇOK SICAK ONUN İÇİN DAĞITILMADI” mazereti ise, meslek etiği açısından, akla ve mantığa, asla uygun olmayan bir davranış olmamıştır.

TAKİPÇİSİYİZ

Toplumun menfaatleri konusunda, son derece hassas olmamızın yanı sıra, bireysel çıkarların çatıştığı, çirkin oyunların içerisinde, asla yer almadık.

Yaşam şeklimizin ve görevimizin, sadece gazetecilik olması dolayısıyla, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, Düğün Salonun Özelleştirilmesine, kesinlikle karşıyız. Bu haftaki yayınlarımızla da, konun takipçisi olmayı sürdürmeye devam edeceğimizi belirtiyoruz.

Diğer belediyelerin, sosyal tesislerinin sayısını artırarak, vatandaşlara daha ekonomik şartlarda, daha büyük hizmetler verme gayreti içerisinde olurken, Pozantı Belediyesinin ise aksine, elinde bulundurduğu en önemli sosyal tesisi olan, Atatürk Kültür Merkezi ve Düğün Salonunun, özelleştirilmesine olan karşı tavrımızı, toplumun menfaatleri doğrultusunda, yayınlarımızla sürdürmeye devam ederken vatandaşların da bu konudaki görüşlerine, sütunlarımızda yer vermeye devam edeceğiz.

Tamer ÜNAL

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER