1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BİR İZMARİT MEYVE BAHÇESİNİ KÜL ETTİ.

BİR İZMARİT MEYVE BAHÇESİNİ KÜL ETTİ.
Bu haber 31 Temmuz 2017 - 11:15 'de eklendi ve 1.006 views kez görüntülendi.

Aşçıbekirli Korkulu Anlar Yaşadı.

BİR İZMARİT MEYVE BAHÇESİNİ KÜL ETTİ.

Pozantı’nın Aşçıbekirli Mahallesinde, asfalt yol kenarına atılan bir sigara izmaritinin, kuru otları tutuşturarak başlattığı yangında 5.5 dönüm meyve bahçesindeki Kiraz, Elma, Kaysı, Ayva ağacı kül oldu. Ayrıca 120 adette 20 yaşındaki asma, üzerindeki üzümleri ile birlikte yandı.Bahçe Sahibi Metin Keskiner’in, Muş’un Malazgirt İlçesine Arı kovanlarını götürmesi nedeni ile, bahçesinin başında bulunamamasından dolayı da, yangına müdahale geç yapıldı.

Mahalle Muhtarının itfaiye ye haber vermesi sonrası, yangına müdahale yapılamaya başlanmış ise de, söndürme çalışmalarının yetersiz kalması sonrası bahçe, içerisindeki ağaçlar ile birlikte kül haline gelmiştir.Gazetemiz bürosuna gelen Metin Keskiner, bahçesi ile birlikte sanki yüreğinin de yandığını da belirterek, uğradığı önemli ölçüdeki maddi kaybının karşılanması için, İlgili kurumlar nezdin de, çalışmalara başladığını belirterek aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Ben, Metin Keskiner. Konya Beyşehir de ikamet etmekte olup, en büyük işim ve merakım aracılık. Geçtiğimiz hafta, arılarımı Muş – Malazgirte naklettim. Kovanların düzeni ve yerleşimi ile uğraş verirken, acı bir haber aldım.

Pozantı’nın Aşçıbekirli Mahallesindeki, 112 Ada 20 Parselde bulunan, 5380 Metrekarelik, bağ ve bahçemin yanarak kül olduğunu haber verdiler. Bu ani ve çok üzücü haber karşısında, şoka girdim. Ne yapacağımı şaşırdım. Hiç böyle bir olayın başıma geleceğini düşünemiyordum bile. Bahçemin içerisinde, 35 Adet 35 yaşında Amasya Elma Ağacı, 30 adet 20 Yaşında Napolyon Kiraz ağacı, 5 Adet 20 yaşında Kayısı ağacı, 3 Adet 20 yaşında Ayva ağacı, 120 Adet 20 yaşında Asma mevcut idi.

Bunlar aynı zamanda, benim gelir kaynağım idi. Onları yıllardan beri, sanki çocuklarım gibi büyüttüm. Bahçemle ve her ağaçla tek, tek, ilgilendim. Yandıklarını duyunca da, yüreğim kanadı. Hemen ertesi gün uçakla, Adana’ya geldim. Ve oradan da Pozantı’ya geçtim. Bahçemi görünce gözlerime inanamadım. Yemyeşil bıraktığım bahçem, yangın sonrası kapkara olmuştu.

Böyle bir tablo karşısında, yıkıldım kaldım. Onları, nasıl yetiştirdiğim film şeridi gibi, gözlerimin önünden geçmeye başladı. Dayanamadım. Ağladım. Geldiğimi gören arkadaşlarımda, yanıma gelerek, teselli etme gayretine düştüler. Ve daha sonra da, nasıl yanarak bahçemin yanarak kül olduğunu, araştırmaya başladım.

Tabi ki Devletimin de, bu zararlarımı karşılayacağına inanıyordum. Bahçemin yanması sırasında, Aşçıbekirli Köy Muhtarı, itfaiyeye haber vermiş. O gelene kadar, rüzgarın etkisi ile, yangın bahçeme yayılmış. Yangını söndürmeye gelenler ise başarılı olamamışlar. İtfaiye Rapor tutmuş. Bu rapordan öğrendiğime göre, yoldan geçen, araçlardan atılan bir sigara izmaritinin, yangına sebep olduğunu öğrendim. Karayolları yol kenarındaki kuru otları temizlemediğinden, yangına sebebiyet verdiğini, yine itfaiye raporundan öğrenmiş oldum.

Pozantı Kaymakamlığına uğradığım. Zararın giderilmesi konusunda, bir dilekçe verdim. Sayın Kaymakamımız, dilekçemi hemen, İlçe Tarım Müdürlüğüne havale etti. Hafta içi olan Çarşamba gün, İlce Tarım Müdürlüğünden gelen bir heyet, yanan bahçemde incelemeler yaptı. Yukarıda sayılarını verdiğim ağaçlarımın, tamamen yandığını tespit eden, raporu tuttular. Gerekli evrakları bana da, vereceklerini belirttiler. Bundan sonraki hakkımı, Karayollarına dava açarak, arayacağım” Dedi.

Metin Keskiner kendisinin yıllarca devlet memuru ve 2014’de emekli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ben, devletimden emekli maşı alarak, yatan bir zihniyete sahip değilim. Eşimin adına açmış olduğum, Konya Beyşehir de ticaret hanem var. Dolayısıyla da, vergimizi devletimize ödeyerek, vatandaşlık görevini yerine getiriyorum. Ayrıca, arıcılık yaparak, bal üretiminde de bulunuyorum. Benim dört çocuğum var.

Hepsi de Üniversite de okuyor. Onlarında eğitim masraflarını, Karı – Koca biz karşılıyoruz. En büyük beklentimiz ise, yanan bu bahçem deki asmalarımın da üzümleri ile birlikte kül olmasıdır. Yanmasa idi, yaklaşık Bir Ton Pekmez çıkarıp satarak , Çocuklarımın eğitim masrafının yanı sıra, aileme de ekonomik katkı sağlayacaktım. Ben inanıyorum ki, açacağım dava sonucu, yargı hakkım olan kararı verecektir. Ben de, böylece   Karayollarından zararımı tazmin etmiş olacağım dedi”

Haber: Hayriye Eroğlu

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER