1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Bir şey değişti, her şey değişiyor!

Bir şey değişti, her şey değişiyor!
Bu haber 23 Nisan 2017 - 12:35 'de eklendi ve 964 views kez görüntülendi.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hizmet maratonunun 3 yılında Adana’nın geleceğine yön veren hizmetler ve projelere imza attı.

Bir şey değişti, her şey değişiyor!

‘Birlikte çalışıyoruz, birlikte başarıyoruz’

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, görev süresinin 3 yılında gerçekleştirdiği yol, içme suyu, kanalizasyon, ulaşım, ekmek, temizlik, yeşil alan, kırsal kalkınma, eğitim, kültür, sanat ve spor hizmetleriyle dinamik, planlı, modern ve çağdaş belediyeciliğin başarılı örneklerini sundu. Başkan Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde sınırlı kaynakların en doğru ve verimli şekilde hizmete dönüşmesi için seferber olan Adana Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ, 3 yıllık süreçte Toroslardan Akdeniz’e kadar uzanan 14 bin kilometrekarelik sorumluk bölgesinde 2014-2016 yılları arasında bin 730 kilometre yol, 68 adet köprü ve menfez, 870 kilometre içme suyu şebekesi, 358 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattını hizmete soktu.
ADANA’NIN GELECEĞİNE YÖN VEREN PROJELER
Adana’nın geleceğine yön veren projelere imza atan Başkan Hüseyin Sözlü, planlı, hızlı, etkin, şeffaf, adil ve vatandaş odaklı hizmet maratonunda ulaşım projelerine yoğunlaştı. Kentin trafik yükünü sırtlayacak projelerin hizmete girmesiyle Adanalılar, rahat bir nefes aldı. Başkan Sözlü, 4 yıl önce Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yaklaşık 36 milyon lira harcanarak yapılan, çukur görüntüsü ve ulaşımı daha da karmaşık hale getirdiği için yoğun şikayet konusu olan 375 metrelik altgeçidin üzeri 451 adet betonarme kirişle kapatılmasını sağladı. Güzergahın üzerindeki yan yollar da 4’er şeritli olacak şekilde genişletildi. Peyzaj çalışmaları ve yaya yollarının tamamlanmasıyla birlikte D-400 kent içi geçişi yeni çehreye büründü.
KENT İÇİ TRAFİK TÜNELLERLE RAHATLADI
Başkan Sözlü’nün uygulamaya koyduğu bir başka proje olan Türkmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı Altgeçidi de kuzey-güney yönünde tünellerle kent içi trafiği rahatlattı. Bu hizmet, aynı zamanda doğu-batı yönünde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı ‘çıkmaz sokak’ konumundan kurtardı. Şehit Mehmet Özer Caddesi’nden gelip, havaalanı kavşağına doğru geçen aksta, B ve C kolu tüneller 281 metre uzunluğunda yapıldı. Havaalanı kavşağından Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na dönen D kolu tünelin uzunluğu ise 293 metreyi buldu.
SANAYİ SİTELERİ HİZMETE DOYDU
Başkan Sözlü, uzun yıllar yol ve altyapı sorunlarıyla boğuşan Mobilyacılar Sitesi, Metal Sanayi ve Nakliyeciler Sitesi esnafının da çilesine son verdi. Büyükşehir Belediyesi, kent ekonomisinin omurgasını oluşturan üretim merkezlerine 3 yıllık süreçte yaklaşık 10 milyon 764 bin liralık harcamayla 83 bin ton asfalt dökerek, 274 bin metrekare yol kazandırdı. ASKİ’nin 5 milyon 900 bin liralık altyapı çalışmasıyla birlikte bu siteler için toplam yatırım tutarı yaklaşık 17 milyon liraya ulaştı. Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) TD8 Drenaj Kanalı Kanalizasyon Kollektörü projesiyle Metal Sanayi Sitesi ile çevresindeki 21 mahallenin atık su problemine çözüm sağladı.
HAL KOMPLEKSLERİ VE KOZAN OTOGARI’NA YENİ ÇEHRE
Adana Büyükşehir Belediyesi,  Çukurova’nın bereketli topraklarında yetiştirilen tarım ürünlerinin pazara sunulduğu Vedat Dalokay Hal Kompleksi ile Kozan Yaş Sebze ve Meyve Hali’nde de çelik asfalt uygulamasıyla yolları ağır taşıtların geçişine dayanıklı hale getirdi. Çeyrek asırdır hizmet veren, yılda ortalama 350 bin trafiğinin yaşandığı Kozan Otogarı modern görünüme kavuşturuldu. Yaklaşık 2 bin metrekare alana sahip Kozan Otogarı, yolcu bekleme salonundan tuvaletlere, çatıdan kaldırımlara, ışıklandırmadan terminallere kadar yenilendi.
HİZMET ZİNCİRİ ADANA’NIN DÖRT BİR YANINI SARDI
Büyükşehir Belediyesi, yol yapımı, toplu taşıma, itfaiye, temizlik ve sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırmak için araç filosunu da günde güne güçlendirdi. Başkan Sözlü döneminde, 86 milyon 283 bin liralık yatırımla klimalı otobüsler, özel donanımlı itfaiye ve temizlik araçları başta olmak üzere 359 yeni araç alımı gerçekleştirildi. 3 yıllık dönemde Adana Büyükşehir Belediyesi’nin araç filosu yüzde 51 oranında yenilendi. Büyükşehir Belediyesi, en son teknolojiye sahip, modern ekmek fabrikalarında kalite ve hijyen standartlarına uygun olarak, yılda 90 milyon adet ekmek üretip, il genelindeki 230 noktada dar gelirli vatandaşların temel gıda ihtiyacını kesintisiz karşıladı.
YEŞİL VE TEMİZ BİR ADANA İÇİN…
Daha yeşil bir Adana için tüm imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, son 3 yılda 12 milyon çiçek ve 180 bin fidanı toprakla buluşturdu. Sorumluluğundaki 13 milyon 286 bin metrekare yeşil alanda hizmet üreten Adana Büyükşehir Belediyesi, kente 300 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırarak, Adana’nın dört bir yanını çiçek bahçesine dönüştürdü.
Her yıl 1 milyar 200 milyon ton katı atığı bertaraf eden Büyükşehir Belediyesi, 9 ilçede 9 çöp aktarma istasyonu kurarak, çevre kirliliğine meydan vermeden, ilçelerde de çöplerin kontrollü depolanmasını sağladı.
SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİ
Başkan Sözlü, insan merkezli sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini de 3 yılda ortaya koydu. 60 bin aileye yardım elini uzatan Büyükşehir Belediyesi, bedensel engellilere 2 bin 786 adet akülü ve tekerlekli sandalye ulaştırdı. Bin 940 hasta vatandaşın bakımı düzenli olarak gerçekleştirildi. 12 ilçelerinde 13 Gençlik Eğitim Merkezi’nde her yıl 13 bin öğrenciye eğitim desteği sunan Büyükşehir Belediyesi, resimden ebruya, diksiyondan web tasarımına, bilgisayarlı muhasebeden piyanoya kadar 15 farklı ücretsiz kurs açarak, vatandaşlara yeteneklerini keşfetme fırsatı buldu.
SÖZLÜ, KÖYLÜNÜN YERİNDE KALKINMASINA ÖNCÜLÜK ETTİ
Kırsalda yaşayan vatandaşların yerinde kalkınmasına büyük önem veren Başkan Sözlü, köylüye 550 bin adet çilek fidesi, 100 bin adet domates fidesi, 188 bin adet elma, kiraz ve ceviz fidanı dağıtımı yaptı. 40 bin adet yumurta tavuğu dağıtarak merkeze yüzlerce kilometre uzaklıktaki köylerde kalkınmanın öncüsü alan Başkan Sözlü, alternatif ürün olarak çiçek üretimini teşvik edip, Adana’dan Hollanda’ya çiçek ihracatının da önünü açtı. Kırsalda yaşayan Adanalıların refahını arttıracak desteklemeler, arıcılara, koyun ve keçi yetiştiricilerine bin 580 adet güneş paneli dağıtımıyla sürdü. Büyükşehir Belediyesi, hayvan hastalıklarının önüne geçmek için 1 milyon 223 bin doz aşıyla köylüleri destekledi. Kırsal kalkınma projeleriyle köylüye iş, aş sağlayan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı et tüketimini sağlamak amacıyla 3 bin 500 metrekare alanda Saimbeyli Mezhabanesi’ni inşa etti. Günde 50 küçükbaş, 25 büyükbaş havyan kesim kapasitesine sahip mezhabane, komşu ilçeler Feke ve Tufanbeyli’ye de hizmet vermeye başladı.
SPORA HEP DESTEK, TAM DESTEK
Başkan Sözlü, şampiyon sporcuların Adana’dan yetişmesi için de hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Futboldan güreşe, judodan atletizme, yüzmeden basketbola her branşta sporun birleştirici, bütünleştirici gücünü Adana’nın dört bir yanında hakim kılan Başkan Sözlü, 3 yıllık süreçte 13 bin sporcuya yaklaşık 23 milyon liralık destekte bulundu. Büyükşehir Belediyesi, 2014-2016 yılları arasında Adana’da faaliyet gösteren 184 amatör spor kulübüne toplam 14 milyon 547 bin liralık malzeme yardımı yaptı. Başkan Sözlü’nün kentte sporun gelişmesi için sağladığı nakdi yardım tutarı ise 8 milyon 847 bin liraya ulaştı. Büyükşehir Belediyesi, spor kulüplerine sunduğu malzeme ve nakdi yardımların yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanındaki şampiyona ve turnuvalarda Adana’yı temsil eden takımlara 2 bin 44 kez ulaşım hizmeti sundu. Yaz spor okulları açan Büyükşehir Belediyesi, futbol ve yüzme branşlarında binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim verdi.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER