1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BİR TARİFENİN DEĞİŞTİRİLMESİ BU KADAR ZOR MU ?

BİR TARİFENİN DEĞİŞTİRİLMESİ BU KADAR ZOR MU ?
Bu haber 27 Haziran 2022 - 10:37 'de eklendi ve 492 views kez görüntülendi.

Toros Ekspresinin Adana’ya Varış Saati Erkene Alınmalı

BİR TARİFENİN DEĞİŞTİRİLMESİ BU KADAR ZOR MU ?

Ulaşıma yapılmakta olan zamlar, toplu taşımın vaz geçilmezi olan trene olan talebi de, her geçen gün giderek artırıyor. Geçmiş yıllarda, Adana’dan başta Ankara ve İstanbul bağlantılı olmak üzere, çeşitli illere trenle ulaşım sağlanıyordu. Yüksek hızlı trenin, hizmete sokulmaya başlanması ile birlikte, uzak mesafelere yapılan yolcu  trenleri seferden kaldırıldı. Sadece, birbirine komşu olan İllere günlük karşılıklı seferlerle devam ettiriliyor.

PANDEMİ

İki yıllık pandemi döneminde, başta Adana -Mersin olmak üzere, Adana  -Kayseri, Adana -Konya,  Adana -Elazığ arasındaki  yolcu trenleri, seferden kaldırıldı. Pandemi sonrası, 2022 yılı başından itibaren ise, bu trenler tekrar seferlere konulmaya başlandı. Şehirler arası otobüs firmalarının, yapmaya mecbur kaldıkları zamlar, trenlere olan talebi daha da artırdı. Buna rağmen trenlerde, yer bulmak ise, mümkün olamıyor. Vatandaşların büyük bir bölümü de, bu imkansızlıklara rağmen, ayakta yolculuk yapmak zorunda kalıyorlar.

 ZOR MU?

Adana’dan, günlük ve karşılıklı olarak Konya, Kayseri ve Elazığ’a  devamlı seferleri yapılıyor.  Ancak, Konya -Adana arasında sefer yapmakta olan Toros Ekspresi’nin Adana’ya varış saati olan 22.30  büyük sıkıntı yaratıyor.

Nedeni ise,  Adana’da o saatte şehir içi toplu taşım araçları  çalışmadığında  vatandaşlar mecburen evlerine gidiş için, taksiyi tercih ediyorlar. Bu da, ekonomik açıdan büyük bir yük oluşturuyor. Daha önceki yayınlarımızda, bu trenin Adana’ya varış saatinin, önceki yıllarda olduğu gibi ,19.30’a çekilmesi konusundaki haberimize, yetkililerden bir karşılık alamadık.

 TAKİPÇİSİYİZ.

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak kamuoyu adına, yetkililere sorumuzu tekrarlayarak takipçisi olmayı sürdüreceğiz.

“Bu trenin, Adana’ya varış saati neden öne alınmıyor? Yanı sıra yine geçmiş yıllarda,  Adana -Ankara arasında karşılıklı olarak, günlük sefer yapan Çukurova Mavi Treni, acaba neden tekrar sefere konmuyor?  Bunları yapmak çok mu zor.” ( Özel Haber:  Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER