1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BİTİRİLİYOR

BİTİRİLİYOR
Bu haber 23 Ağustos 2021 - 11:26 'de eklendi ve 690 views kez görüntülendi.

BİTİRİLİYOR

Adana Büyükşehir Belediyesinin, Pozantı’ya kazandırdığı Atatürk Anıtı ve döner kavşağa, sürücüler giderek alışıyorlar.  Özellikle, buralara araç park edilmesine, trafik ekiplerince müsaade edilmemesi de, araç akışını daha da  kolaylaştırıyor. Tek aksaklık ise, bu döner kavşak ortasında yer alan, Atatürk Anıtının kaidesi  oldu.

BİTECEK DEMİŞTİ

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu yaklaşık üç hafta önce, Gazetemize yaptığı açıklamada, Atatürk Anıtının, 5 Ağustos törenlerine yetiştirileceğini, yayınlarımız ile kamuoyuyla paylaşmıştı.

Ancak, bu gerçekleşmedi. Haberin peşini bırakmadık. Anıtın yapıldığı yerde, incelemelerde bulunduk. Edindiğimiz bilgilere göre de, Anıtın Kaidesinin, beton değil, biriket ve tuğladan yapılmış olduğunu, bunun da ilerdeki yıllarda, çökme tehlikesi yaratabileceğini öğrendik.

Daha da dikkat çekeni ise, Anıt’ın kaidesinin ölçülerinin bire-bir  eşit olmadığı, dolayısıyla da kaideyi kaplayacak olan mermerin kesiminde,  sorunlar yaşandığı da, tespitlerimizin arasın da yer aldı.

HAZIR OLACAK

Geçen hafta, tekrar Anıtın yapıldığı yere gittik. Anıtın mermer kaplanmasının, gecikme nedenlerini araştırdık. Kaideyi Yapan ustanın, Kayseri’de birinci derece de bir yakının, vefatı dolayısıyla, dört gün inşaata devam edemediğini öğrendik. Araştırmalarımızda ise, Atatürk Anıtının, 30 Ağustos törenlerine yetiştirileceği, kaideyi yapan usta tarafından, bize bizzat  ifade edildi. Böylece, 30 Ağustos  çelenk koyma töreni, yeni yapılmış olan Atatürk Anıtın’da, gerçekleştirilecek.

BÜYÜKŞEHİR

Adana’da belirli yerlere, Basın Kartımızın olması nedeni ile,  Büyükşehir Belediyesinin şehir içi taşımacılığından, ücretsiz  olarak faydalanıyoruz. Bu geliş -gidişler arasında, en fazla dikkatimizi çeken ise, özellikle Balcalı yönüne giden, Büyükşehir araçları oluyor.

Bu otobüslerin, öğle saat 12 ile 14.00 arasındaki zaman diliminde, geliş- gidiş saatlerinin  hayli aralıklı olduğu,  vatandaşların duraklarda otobüs beklerken de, havanın sıcaklığı nedeni ile de  sıkıntılı anlar yaşadığı, dikkatimizden kaçmadı.  Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesinin, araç filosunun sayısının, yeterli olduğunu biliyoruz. Ancak, bu otobüslerin tamamının  neden seferlere konulamıyor olmasını ise, anlamakta zorlanıyoruz.  

NİYE GELMİYOR ?

Adana büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Pozantı ile ilgili konuşmasında, İlçemize ayrı bir önem verdiğini devamlı dile getirir. Nedenin ise Pozantı’nın, Kurutuluş Savaşımızın başladığı, 1920 ile 1922 yılları arasında,  Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, talimatı ile iki yıl, Adana Vilayet Merkezi olmasından kaynaklandığını da,  dile getirirdi.

Geçtiğimiz Ağustos Ayı içerisinde, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı sıfatı ile Pozantı’ya İLK gelişinin, 101. Yıl Dönümü Törenlerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da davetli idi.  

ÇİLEYE SON

Pozantı’lı özellikle bu törende, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı, büyük bir umutla bekledi. Nedeni ise, Karalar’ın Pozantı’ya yaptığı en önemli hizmetlerden birisi olan,  Kurtuluş Mahallesinin, 25 yıla aşkın süreden beri devam etmekte olan ve vatandaşlara da, yaz- kış büyük sıkıntı yaratan  pis su atıklarını, yaptırdığı kanalizasyon şebekesi ile, çakıt çayına akıtarak, vatandaşın  bu çilesine son vermesi idi.  

 KAVŞAK VE ATATÜRK ANITI

Bir başka önemeli hizmeti ise, Atatürk Anıtının yenilenmesi  ve çevresinin de, yeniden düzenlenerek döner kavşak haline getirilmiş olmasını, yerinde görüp görmeyeceği de, Pozantı halkı tarafından merakla beklenmiş idi. Ancak, Karalar’ın gelmeyişi de çeşitli şekilde yorumlanmıştı. Bir gazeteci olarak, bunun nedenini araştırdık. Kaynaklarımız dan edindiğimiz bilgilere göre de Başkan Karalar’ın Pozantı’ya gelmemesinin nedenlerinin başında ise biri ile karşı- karşıya gelmemek olduğunu da böylece öğrenmiş olduk.   

GELECEK

Büyükşehir Belediyelerinin, kırsal kesimler de devam ettirmekte olduğu, ekonomik katkı payı hayli yüksek olan, destek ve yardımlar, vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesinin de, bu destekler arasında, ekonomik katkısı çok fazla olan çilek fidesi desteğinin, bahar ayı dağıtımında, bir aksaklık olmuş ve yeteri kadar çilek fidesi dağıtılamamıştı.

Başkan Zeydan Karalar, bu olumsuzluğu kısa sürede giderdi. Pozantı’da, Can Ulu adlı genç bir müteşebbisi maddi destek vererek, 1 milyon çilek fidesi dağıtımının eylül- ekim ayında yapılabilecek şekilde, hazırlamasını sağladı. CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’na da, talimat vererek, üreticilerin talep ettiği çilek fidesi adetinin, kendisine ve Büyükşehrin en önemli yan kuruluşu olan, Kırsal Kalkınma Dairesine bildirilmesini istedi.

Karalar’ın gerçekleştirdiği önemli bir hizmet olan çilek fidesinin, üreticilere dağıtımında ise,  Pozantı’ya gelerek  hazır bulunacağını da, biz şimdiden öğrendik.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER