
BİZ YİNE GELECEĞİZ…
Mustafa Çay’ın 2009 yılında, Başkan olarak seçildiği Pozantı Belediye Meclisinin, aylık olağan toplantılarını, aksamasız takip eden ve sonuçlarını da, yorum ve haberleri ile, kamuoyuyla paylaşan, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi, bu konudaki kararlılığını, sürdürecek olup, 1 Nisan 2021 Perşembe gün her zaman olduğu saat 14.00’de. İmtiyaz Sahibimiz Tamer Ünal ve Yönetici Muhabirimiz Hayriye Eroğlu ile birlikte, yine takip ederek gelişmeleri toplumla paylaşacaktır.
Geçtiğimiz Mart Ay’ında yapılan meclis toplantısında, Üyelerinden Yusuf Arısoy, yetkisi ve haddini aşan, bir tutum içerisine girerek, Belediye Başkanı Mustafa Çay’dan, saygısız bir söylemle, gazetemizin Meclis toplantılarına alınmamasını istedi. Başkan Mustafa Çay’da, geçmişi çok çabuk unutmuş olacak ki, “Bende öyle düşünüyorum.” şeklinde cevapladı.
Konuşulması bile, “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ” başta olmak üzere, oyları ile kendilerini o makama getiren vatandaşlara da, büyük bir saygısızlık olarak nitelendirdiğimiz, bu davranış ve tutumu önemsemiyoruz. Herkes kendine yakışanı yapar.
Belediye Meclisleri, kişilerin şahsi davranışlarını sergileyecekleri bir yer olmayıp, kimsenin de özel mülkiyeti değildir. Orası, Pozantı’ya hizmetin yapıldığı bir makamdır. Burada yapılan konuşmaları ve alınan kararları, yorum ve haberleri ile kamuoyuna duyurmak, “ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ” başta olmak üzere, Basın Meslek İlkelerinin de, değişmez etik kurallarından başta gelenidir.
Yasaların, bize vermiş olduğu haklarımızı kullanarak, 1 Nisan 2021 Meclis toplantısına geleceğiz. Burada, gazetemize karşı olası olumsuz bir davranışın, yaratacağı siyasi, toplumsal ve yasal sorumluluk, başta Başkan Mustafa Çay olmak üzere, meclis üyesi Yusuf Arısoy’a ait olacaktır. Bu konuda sesiz ve seyirci kalmayı yeğleyen meclis üyeleri de, aynı şekilde Pozantı Halkına karşı, sorumlu olacaklardır. Böylesi olumsuz bir tutumun gerçekleşmesi halinde, yasal yollara başvuracağımız gibi, yayınlarımızla da kamuoyunu bilgilendireceğiz. ( Haber: Tamer Ünal)