1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Bölükbaşı Kızıldağ’ın SÖZLÜ ADANA’NIN BAŞPEHLİVANI

Bölükbaşı Kızıldağ’ın SÖZLÜ ADANA’NIN  BAŞPEHLİVANI
Bu haber 06 Ağustos 2018 - 15:50 'de eklendi ve 970 views kez görüntülendi.
 Bölükbaşı  Kızıldağ’ın
 SÖZLÜ ADANA’NIN
BAŞPEHLİVANI
Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı’nın Kızıldağ Yaylası’nda düzenlenen 533. Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nde İbrahim Bölükbaşı başpehlivanlığı kazandı. Bölükbaşı, 10 bin lira para ödülünün yanı sıra 1 kilogram ağırlığında 22 ayar altın kemerin de sahibi oldu.
Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 950 sporcu, büyükler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde sıklette kol bağladı. Başpehlivanlık finalinde rakibini yenen İbrahim Bölükbaşı, başpehlivanlığı kazandı. Müsabakalarda dereceye giren sporculara toplam 71 bin lira para ödülü verildi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yaptığı konuşmada, Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin çok değerli bir kültür mirası olduğunu söyledi. Bu mirası yaşatmaktan onur duyduklarını dile getiren başkan Sözlü, gelecek yıl başpehlivanlık ödülünün 50 bin lira olacağını açıkladı. Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin Türkiye’nin en köklü güreş organizasyonlarından olduğunu vurgulayan Sözlü, bu mirasa hizmet etmekten şeref duyduklarını sözlerine ekledi.
KAÇAR, YENİDEN AĞALIĞI KAZANDI
533. Kızıldağ Yaylası Geleneksel Karakucak Güreşlerinin ağalığını eski güreş ağası Abdullah Kaçar yeniden kazandı. 534. Kızıldağ Yaylası Geleneksel Karakucak Güreşlerinin ağalığı işin Abdullah Kaçar, Fatih Karataş ve İlyas Karabulut yarıştı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ağalık yarışmasını 20 bin TL ile başlattı. Üç ağa adayı açık artırma ile yarıştı. 2018 yılının güreş ağası Abdullah Kaçasr 200 bin lira ile yeniden ağalığı kazandı.
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Abdullah Kaçar’a ağalık feshi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de ağalık tespihi hediye etti. Sözlü yaptığı konuşmada, “Ağalık vermekle olur. Ödülün büyüklüğü önemli değil. Türk milletinin bir kültür mirasını burada yaşatıyoruz” diyerek Kaçar’ı kutladı.
534. Kızıldağ Yaylası Geleneksel Karakucak Güreşlerinin ağalığına seçilen Abdullah Kaçar kendisine hediye edilen koyunu Karaisalı İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağışladı. Yeni güreş ağası Kaçar, daha sonra davul-zurna eşliğinde güreşseverleri alkışlar eşliğinde selamladı.
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER