1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BU KADAR DA KAÇAK OLUR MU?

BU KADAR DA KAÇAK OLUR MU?
Bu haber 02 Eylül 2018 - 15:12 'de eklendi ve 946 views kez görüntülendi.

BU KADAR DA KAÇAK OLUR MU?

Ülkemizdeki Kaçak yapılaşma, kentsel yerleşimin kangren olan, yaralarının başında geliyor. Geçmiş ve mevcut siyasi iktidarın tümünün, “ BAKAR KÖR” gibi, görmezlikten geldiği, kaçak yapılaşmanın affı ve hazineye gelir kazandırmak için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca çıkarılan, İmar Barışı Affında, fırsatçılar yine, yasa tanımıyor.

Bunun son örneği, Pozantı’nın Akçatekir Mahallesinde yaşandı.Kaçak yapılaşmanın, merkezi durumunda olan Akçatekir de, açık gözlü bir vatandaş, İmar Affı kapsamına girmemesine rağmen, Maliyeye ait, bir dönümü aşkın arazide yaptırdığı kaçak bina, Pozantı Belediyesi ekiplerince yıktırıldı.Sanal ortamdan, bu yıkımla ilgili gelişmeyi paylaşan, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, açıklaması aşağıdadır.

“ İlçemiz, Akçatekir Mahallesi, Bürücek mevkiin de; Mülkiyeti, Maliye Hazinesine ait, 499 Ada 24 parselde bulunan, 1133 m2’lik alan üzerine, Mehmet Demir isimli şahıs tarafından kaçak olarak inşa edildiği, Pozantı Belediyesi İmar Müdürlüğünce tespit edilen bina, 775 sayılı gecekondu önleme kanununun, 18. Maddesi ve Pozantı Belediye encümeninin, 19.07.2018 tarih ve 152 sayılı yıkım kararı gereğince, 31.08.2018 tarihinde, Pozantı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, YIKIMI sağlanarak, kamu arazisi korunmuştur.”

TAKİPÇİYİSİZ

Böylesi dudak uçurtan, KAÇAK YAPILAŞMAYI, acaba kim görmezlikten geldi?Belediye’nin açıklamasında, Mal Müdürlüğüne, yani Hazineye ait olan bu kaçak yapılaşmaya, göz mü yumuldu? Birileri, bunu görmezlikten gelerek, rant mı sağladı?Doğa sever bir gazeteci olarak, bu kaçak yapılaşmanın takipçisi olacağız.Varsa suçlusu, onunda ipliğini pazara çıkararak, kamuoyu önünde ve yasalar karşısında, hesap vermesini sağlayacağız.

HABER: TAMER ÜNAL

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER