1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BUDAMA DEDİLER ÇINAR AĞAÇLARININ GÖVDESİNİ BIRAKTILAR…

BUDAMA DEDİLER ÇINAR AĞAÇLARININ GÖVDESİNİ BIRAKTILAR…
Bu haber 18 Mart 2024 - 13:33 'de eklendi ve 295 views kez görüntülendi.

İstasyon Caddesinde Gölgelik Alan Kalmadı.

BUDAMA DEDİLER ÇINAR AĞAÇLARININ GÖVDESİNİ BIRAKTILAR…

Yaşam hayatının ve tabiatın doğal dokularından biri olan çınar, kavak ve ormanları ile ünlü olan Pozantı, her geçen gün giderek yeşile hasret kalıyor. Son yıllarda Pozantı da, orman kesimlerinde budama seyreltme tıraşlama ve gençleştirme adı altında, dikkat çekici artışlar yaşanıyor. 2023 yılında Pozantı’nın Akçatekir girişinde, otobanın sağlı sollu bölümlerinde yaklaşık 300 hektar orman alanı kesimi yapılmış idi.  

Yine Pozantı da geçtiğimiz haftalarda içerisinde, İstasyon Caddesi üzerinde bulanan 20’yi aşkın çınar ağacı, budama adı altında adeta bütün dalları kesilerek, sadece gövdeleri bırakıldı. Pozantı  Devlet Demir Yolları Yetkililerince yaptırılan, bu aşırı budamanın nedenlerini araştırdığımızda ise, akıllara  durgunluk verecek bir  bilgi edindik.

VERMEDİLER.

Bu çınar ağaçlarının kesildikleri yerlerde yaptığımız incelemelerde, ismini ve ünvanlarını vermeyen Pozantı Devlet Demiryolları yetkilileri, çınar ağaçlarının sadece gövdelerinin bırakılarak yapılan bu aşırı budamaya neden olarak, çınar ağaçlarının dallarının kurama ve çürüme sonrası kırılarak kaldırım ve yol üzerinde yürüyen vatandaşlar ile araçların üzerine düşme tehlikesi bulunduğunu belirttiler. Bunun önlenmesi içinde açılan ihale sonrası  çınar ağaçlarının dallarının tamamen budama adı altına kesildiğini sadece gövdelerinin bırakıldığını bize söylemekle yetindiler.  

KAYMAKAMLIK İSTEMİŞ

İstasyon caddesini çırıl- çıplak hale getirilen, bu  aşırı budamadan elde edilen odunların ise, Pozantı Kaymakamlığınca istendiğini ve bunun da  ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacağını, yine bu araştırmalarımız sırasında öğrendik. Yirmiye yakın çınar ağacının, bu budama sonrası tekrar yeşerip yeşermeyeceğini ise, zaman gösterecek.

Pozantı’nın bir diğer simgesi olan kavak ağaçlarını ise, artık ilçe merkezinde görebilmek de pek mümkün olamıyor. Önceki yıllarda sinyalizasyon ve elektrifikasyon çalışmaları nedeni ile de, Devlet Demir Yolları arsaları üzerinde bulanan, onlarca çınar ağacı da yine kesilmiş idi.

TEPKİ

Vatandaşların yürüyüş yolu üzerinde bulanan bu çınar ağaçlarının, kesilmesi sonrası gölgelik bir alan  kalmadı. Böylece, vatandaşların da yaz ve bahar mevsimlerinde ailelerin  yürüyüş    yapıp, gölgelerinde  dinlenebilecekleri yeşil alanların yok ediliyor olması ise,  vatandaşlar arasında da tepki ile karşılandı.  Haber: Tamer Ünal

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER