1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BÜROKRATININ CEVABI KARALAR’I ZORA SOKTU

BÜROKRATININ CEVABI  KARALAR’I ZORA SOKTU
Bu haber 29 Mart 2021 - 10:08 'de eklendi ve 660 views kez görüntülendi.

Alpu Mahallesi Sakinleri KARALAR’dan Çözüm bekliyor.  

BÜROKRATININ CEVABI KARALAR’I ZORA SOKTU

Pozantı’nın, Alpu Mahallesi Muhtarı Arif Yavuz’un, mahallesine kanalizasyon yapılması için,  2009 yılından itibaren vermeye başladığı dilekçelerin, 2020/ 2021 yılında da, olumsuz cevaplandırılması üzerine,  sanal ortamından yaptığı paylaşımını gazetemizin haberleştirmesi sonrası, getirdiği hareketlilik ve tepkiler devam ediyor.

DÜŞÜNECEKLER…

Muhtar Yavuz’a, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Etüt Daire Planlama Başkanlığı adına, Genel Müdür Yardımcısı Emrah Kaplan’ının, imzasıyla yaptığı açıklama, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı, zora soktu.

Tüm seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisine, katlamalı olarak oy veren Alpu Mahallesi sakinleri de, bu olumsuzluk karşısında, artık oylarını verirken, iki defa düşüneceklerini belirttiler.

ZORA SOKTU

Bir bürokrat tarafından, yapılmaması gereken ve Adana Büyükşehir  Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı,  “ ZORA SOKAN” bu açıklama, ASKİ  Genel Müdür Yardımcısı Emrah Kaplan tarafından Kanalizasyon yerine, Fosseptik Çukuru öneren  yazısı,  tepkiyle karşılanmış olup,  aynen şöyledir :

“Adana İli, Pozantı İlçesi Alpu Mahallesine, Kanalizasyon şebeke sistemi yapılması istenmektedir. Yönetim kurulu kararında, mahalle ve köylerin kanalizasyonlarının, mevcut olmayanlarını, çevre kirliliği ve su kirliğinin önlenmesi için, ilk aşamada fosseptik çukurları yapılması gerekli görülmektedir.

Bu nedenle, hizmet alanımıza dahil olan Alpu Mahallesinin,, Kanalizasyon Projeleri ve Atık Su  Tesisleri oluşturuluncaya kadar, her hane ve bina,  kendi atık sularını ve mutfak sularını, çevreye zarar vermeyecek şekilde, sızdırmazlık ve güvenlik önlemlerini alarak,  binalarının önünde yapacakları, bir fosseptik çukurunda  toplanması gerekmektedir. Fosseptik çukurlarının dolması halinde, fosseptiğin çekimi için, ASKİ Genel Müdürlüğümüzden, vidanjör talep edilmesi hususunda, bilgilerinizi rica ederim.”

YILLARDIR UYGULANIYOR.

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Emrah Kaplan’nın, yazısında, sanki yeni bir uygulamayı başlatıyormuş gibi belirttiği, fosseptik çukuru uygulaması, sadece kırsal kesimlerde değil, büyük illerin varoş mahallerinde bile, onlarca yıldır uygulanmakta olup,  dolayısıyla da, yeni bir çözüm yolu önerisi olmamıştır.  

KAZIYORLAR

ASKİ Genel Müdür Yardımcısının, fosseptik çukuru önerisi üzerine, mahalle sakinlerinden bazıları,  belirtilen standartlar ölçüsünde, fosseptik çukurlarını kazmaya başladılar.

MERAKLA BEKLENİYOR.

Alpu Mahallesi Muhtarı Arif Yavuz’un, kanalizasyon isteği talebine, fosseptik çukur  önerilmesi  yazısı, Alpu Mahallesi sakinleri tarafından, tepki ile karşılanırken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın bu yazı üzerine, nasıl bir tutum içerisine gireceği de, merakla beklenmeye başlandı. ( Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER