1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BÜYÜK ZAFER TÜRK’ÜN VAROLUŞ SAVAŞIDIR.

BÜYÜK ZAFER TÜRK’ÜN  VAROLUŞ SAVAŞIDIR.
Bu haber 28 Ağustos 2023 - 9:20 'de eklendi ve 426 views kez görüntülendi.

Atatürk Dünya’ya Meydan Okudu.

BÜYÜK ZAFER TÜRK’ÜN VAROLUŞ SAVAŞIDIR.

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Atatürk’ün Başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmî ve Ulusal bir Bayramdır. Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Ulusal Bayramıdır ve düşman işgalinden kurtuluşunu simgeler. 1922 senesinde 26 Ağustos’ta başlayıp, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 4 gün sürmüş ve 30 Ağustos tarihinde zaferle sonuçlanmıştır.

30 Ağustos tarihinde düşmanlar henüz Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını terk etmemiş olsalar da, tam olarak yenilgileri 30 Ağustos’ta gerçekleştiği için, Zafer Bayramı bu tarihte kutlanmaktadır ve aynı zamanda resmi tatildir.

Atatürk 30 Ağustos için ne dedi?

“Bağımsızlıktan yoksun bir Ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz. Bilelim ki, Milli benliğini bilmeyen milletler başka milletlerin avıdır. Ulusun bağımsızlığını, yine Ulusun kesin kararı ve direnişi kurtaracaktır. Ben yaşayabilmek için, kesin olarak bağımsız bir Ulusun evladı kalmalıyım.”

POZANTI’DAKİ TÖRENLER

30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yıldönümü, Pozantı da 30 Ağustos 2023 Çarşamba gün kutlanacak.  

Gün dolayısıyla, Atatürk Anıtına protokolün Çelenklerini koyması sonrası, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinden Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek. Günün anlam önemini ile ilgili bir konuşama yapılacak. Ve diğer etkinlerle gün sona erecek.  ( Haber: Hayriye Eroğlu

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER