1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARSA SATIYOR.

BÜYÜKŞEHİR  BELEDİYESİ ARSA  SATIYOR.
Bu haber 07 Şubat 2022 - 15:10 'de eklendi ve 492 views kez görüntülendi.

 Dikkatler ve Gözler 16  Şubat 2022’ye  Odaklandı

BÜYÜKŞEHİR  BELEDİYESİ ARSA  SATIYOR.

Gayrimenkuller, her zaman için en karlı yatırımların başında gelir. Ülkemizde de, her geçen yıl   aratan konut ihtiyacı, inşaatçılık sektörünü de beraberinde hareketlendirirken, apartman ve dairelerin fiyatları da uçuşa geçiyor. Kaçak yapılaşmanın, çok sıkı bir şekilde takip ediliyor olması, planlı konut yapımının önünü açarken, başta Büyükşehirler olmak üzere, İlçe Belediyeleri de arsa satışlarında, önemli gelirler elde ediyorlar.  

YOK EDİLİYOR

Ülkemizde giderek artan konutlaşma ve betonlaşma, tarım alanları  açısından ise, büyük büyük tehlike oluşturuyor. Geçmiş yıllarda, tarımsal sulama ihtiyacı karşılanarak, verimliliği artırılan topraklar, artan bu konutlaşma tehlikesi karşısında, her geçen gün daralmaya ve yok olmaya doğru, süratle gitmektedir. Bu konuda, yeterli tedbirlerin alınamıyor olması da, tarım alanlarını giderek küçültürken, artan nüfusu doyurmak ise, büyük bir sorun haline geliyor.

ZOR GÜNLER

Adana’yı da içinde barındıran Çukurova, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da en verimli toprakları arasında yer alıyor. Bu topraklarda, bilinçli bir şekilde tarım ve ziraat yapılması halinde, yılda üç defa ürün almakta mümkün. Özellikle, seracılığın giderek yaygınlaşıyor olması, meyve ve sebze açısından olumlu bir gelişme olurken, bu verimli toprakların betonlaşmaya terk ediliyor olması ise, gıda açısından da zor günlerin habercisi haline geliyor.  

SATILIYOR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığınca, yaygın bir gazete de yayınlanan, arsa  ve taşınmaz mal satış ilanı, Müteahhitleri ve İnşaatçıları,  Büyükşehir Belediyesine odakladı. Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Merkez İlçelerinde, mülkiyeti Büyükşehir’e ait bulunan, toplam 17 adet ada ve parsel konumunda bulunan arsalar, 16 Şubat 2022 tarihinde Büyükşehir Belediyesinin yeni binasının, 9. Katındaki Encümen Salonunda Saat 14.00’den itibaren, satışa çıkarılacak.

ŞARTLAR

Kapalı zarf usulü ile yapılacak ve KDV alınmayacak olan bu taşınmazlardan, bazıları ticari konut alanı, bazıları ise halen yapılmamış olan, Uygulanabilir İmar Planı kapsamında, satışa çıkarılacaktır.

GELİR

Bu arsaların satışları ile, Büyükşehir de önemli bir miktarda, maddi gelir elde edecektir. Bu ihaleye katılacak olanların, Büyükşehir Belediyesi Mali İşler Müdürlüğünden, borcu yoktur belgesi almaları gerekiyor.

ÇEKİŞMELİ GEÇECEK

Satılacak olan bu taşınmazlar arasında, Yaban Hayatı Sahası içerisinde, düşük yoğunluktaki  konut alanları da bulunmaktadır. Bir diğer dikkat çekici satış ise, Seyhan Sarıhamzalı Mahallesinde  olup, üzerinde yürütmeyi durdurma kararı bulunan, akaryakıt LPG satış istasyonu da, yer almaktadır. Bu arsalar arasında, en büyüğü Yüreğir Cumhuriyet Mahallesindeki, 28.913 .00 Metrekare arsa olup, 28.913.000.00 muhammen bedelle satışa çıkarılacak olup, büyük ilgi göreceği de kesindir. Büyükşehir Belediyesi Encümenin yapacağı bu taşınmazların satışının da, hayli çekişmeli geçeceği beklenmektedir.  ( Özel Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER