1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Büyükşehir’den 2 yılda tarımsal kalkınmaya dev destek

Büyükşehir’den 2 yılda tarımsal kalkınmaya dev destek
Bu haber 03 Mayıs 2021 - 9:39 'de eklendi ve 555 views kez görüntülendi.

Büyükşehir’den 2 yılda tarımsal kalkınmaya dev destek

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, üreticinin daha çok ve planlı üretmesi, ürününü değerinde satması, ekonomik olarak güçlenmesi ve yaşadığı yerde mutlu olması için tarımsal kalkınma desteğini gün geçtikçe artırıyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın tarım gücünü artırmak, kırsalda yaşayan insanların yerlerinde mutlu olmasını ve ekonomik gücünü artırmasını sağlamak, üreticinin ürününü fiyatında satmasına olanak tanımak için çalışmalarını titizlikle ve hassasiyetle sürdürüyor.

Şu ana kadar 2 milyon 400 bin çilek, lavanta ve domates fidesi dağıtan, bununla birlikte üreticiye sıvı gübre veren, Saimbeyli’de tarihi üzüm bağlarını yeniden canlandırmak için çalışma başlatan ve hayvancılıkla uğraşanlara 3 bin 650 ton silaj desteğinde bulunan, küçükbaş hayvancılıkla uğrayanlar için 4 ton yonca tohumu dağıtan, Adana Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınma Daire Başkanlığı, zirai mücadeleyi de doğayı koruyarak gerçekleştirmek için yoğun çaba harcıyor.

BİYOLOJİK AJAN VE BİYOTEKNİK MÜCADELE İLE DOĞA KORUNUYOR

Tarım Bakanlığı Tarım İl Müdürlüğü ve Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü’nde üretilen ve biyolojik ajan olarak adlandırılan böcekler, zararlı böceklerle mücadelenin, doğaya zarar vermeden yapılmasını sağlıyor.

Saimbeyli’de ve Pozantı’da gerçekleştirilen kiraz üretiminde ise biyoteknik mücadele yapılıyor. Kiraz zararlısı Drosophila Suzuki (Sirke Sineği) biyoneknik tuzaklara yakalatılıyor.

Saimbeyli’de ve Çatalan’da kurulan soğuk hava depoları ise üreticinin ürününü depolayabilmesini, böylece ederinin altında fiyattan satmak zorunda kalmasını  önlüyor.

Meryem Kadın Kooperatifiyle sağlanan kadın istihdamı, açık tarla sebze üretimi ve sera üretimi hazırlığı ise, önümüzdeki süreçte kurulmasına ön ayak olunacak üretici kooperatiflerinin ne denli yararlı olabileceğine yönelik güçlü örnek teşkil ediyor.

Yine Adana Büyükşehir Belediyesi keçi boynuzu, ceviz ve badem gibi katma değeri yüksek ürünlerin üretimini teşvik etmek amacıyla fidan ve fide dağıtmanın hazırlığını yapıyor.

ÜRETİCİ MALINI DEĞERİNDE SATACAK, TÜKETİCİ MAĞDUR OLMAYACAK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın tarımsal kalkınma hizmetlerinin temel amacı; tarımdaki yatay entegrasyonu dikey entegrasyona çevirmek olarak da adlandırılabilir. Yani yapılmak istenen; üreticinin elinden ürünün çok ucuza alınıp, tüketiciye çok pahalıya satılmasını engelleyecek, aracının fahiş kar elde ederek, üreticiyi ve tüketiciyi mağdur eden sistemi ortadan kaldıracak bir sistem olarak da tanımlanabilir.

Adana Büyükşehir Belediyesi; üretim planlaması yapılarak, her ürünün nerede ne kadar üretileceğinin belirlenmesi, böylece üreticinin pazar gücünün artması için de bilimsel çalışmalar gerçekleştiriyor.

İLGİLİ KURULUŞLARLA İŞBİRLİĞİ İSTEĞİ

Adana’da tarımsal kalkınmayla ilgili yapılacakları Tarım Bakanlığı ve bilim kuruluşları olan üniversitelerle birlikte hayata geçirmek isteyen Adana Büyükşehir Belediyesi, üreticiye dağıtılan fide ve fidanları Büyükşehir Belediyesi çatısı altında üretme çalışmalarını da hızlandırıyor. ( Basın Bürosu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER