1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BÜYÜKŞEHİR’DEN KIRSALA ZİRAİ DESTEK

BÜYÜKŞEHİR’DEN KIRSALA ZİRAİ DESTEK
Bu haber 13 Aralık 2021 - 11:20 'de eklendi ve 461 views kez görüntülendi.

CEVİZ Fidanı Dağıtımı Tamam Sıra ÇİLEK Fidesinde

BÜYÜKŞEHİR’DEN KIRSALA ZİRAİ DESTEK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, en önemli seçim vaatlerinden biri olan, “KALKINMA KIRSAL’DAN BAŞLATILACAK” başlıklı projesindeki hedefler, giderek büyüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı  İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun da, sanki Belediye Başkanı gibi, vatandaşların devamlı yanlarında olması,  tarımsal ve zirai desteklerin yanı sıra,  Büyükşehrin diğer yatırım ve hizmetlerinin yerine getirilmesinde de,  çok önemli rol oynuyor.

CEVİZ DAĞITIMI

Büyükşehir Belediyesinin önemli yan kuruluşlarından birisi olan, Tarım ve Hayvancılık Dairesi yöneticilerinin ve çalışanlarının büyük gayreti ile, kırsal kesimlerde vatandaşın umudu ve ekonomik beklentisi olmayı  başarı ile devam ettiriyor. 10 Aralık 2021 Cuma gün, Namaz sonrası Büyükşehir ilgili dairesinin ekipleri, Kamışlı Mahallesin de ceviz fidanı dağıtımını, büyük bir titizlik içerisinde gerçekleştirdiler.

CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun öncülüğünde, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Arif Kamber, ilgili Birimin Şube Müdürü Zehra Durak, Ziraat Mühendisi Cemal Yalçınkaya ve diğer görevlilerce, Cuma Namazından sonra başlatılan  CEVİZ FİDANI  dağıtımında, önce isimlerini yazdıranlara sembolik bir katkı olarak 5 TL karşılığında, toplam  5 000 adet ceviz fidanı, 150 yetiştiriciye adları okunarak dağıtıldı. Sonrasında da, adlarını yazdıramayan üreticiler de, aynı imkandan faydalandılar.  

EROĞLU: “ YANINIZDAYIZ”

 Kamışlı’da, Boğaz Mahallerine yapılan Ceviz  fidanı dağıtımı dolayısıyla, bir konuşma yapan CHP  İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, özetle şunları söyledi:

“Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar gelemedi ama, hepinize selamı var.  Kendisi 2019 yerel seçimleri öncesi, sizlere ne söz vermişse, yerine getirmeye devam ediyor.

Başkanımızın, “ EKONOMİK KALKINMA KIRSALDAN BAŞLATILACAK” sloganı altında  yürütülen, bu çalışmalar arasında,  bugün dağıtmakta olduğumuz ceviz fidanı da, çok önemli yer işgal etmektedir. 150 üreticiye, 5.000 adet olarak dağıtılan ceviz fidanlarının, cinsleri de rakım farkına göre, ayrı- ayrı olarak belirlenmiştir. Bu fidanların, toprakla buluşmasından kısa bir süre sonra da, yapılacak olan ceviz hasadı, sizlere çok önemli ekonomik bir getiri sağlayacaktır.

İkinci hedefimiz ise, “ÇİLEK FİDESİ” dağıtımıdır. Bu konuda da,  hiçbir sıkıntı çekilmeyecektir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar, Çilek Fidesinin yetiştiriciliğini Pozantı’da bir hemşerimize yaptırarak, ilçemize ayrıca bir ekonomik katkı da sağlamıştır. Dağıtılan Ceviz Fidemizde, yine Kamışlı’lı girişimci Kapuz Fidancılığın Sahibi Havva Kapuz’dan alınarak, bu konuda da Kamışlı’ya, ekonomik girdi sağlanmıştır.  Kaliteli ve bol üretimli asma çubuğu ile ilgili olarak da, çalışmalarımız devam ettirilmektedir. Yöremizin şartlarına uygun olan, üzüm çeşidi üzerindeki çalışmalarımız sonrası,  elde edilecek olan asma çubukları da, yine sizlere dağıtılacaktır” dedi

 SU TAŞIDIK

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Büyükşehir Belediyesinin diğer çalışımları ile ilgili olarak, başlık – başlık olarak aşağıdaki bilgileri verdi:

“Çok kurak geçen geçtiğimiz yaz sezonun da ASKİ,  tanker kiralayarak havuzlara ve bahçelere devamlı su taşıyarak, üreticilerimiz su sorununa, elinden gelen çözümü sağlamıştır. Bunu hepinizde biliyorsunuz.

ASKİ bu sene, açık ve kapalı su hatları ile ilgili projeler bitirilerek, ihale aşamasına gelmiştir. Buna göre,  Kamışlı 4 ,  Aşçıbekirli 7 ve Fındıkla’da 4 Kilometrelik su hatlarının yapım ihalesi yakında yapılacaktır. Ayrıca, kapalı su kanalları ile ilgili proje  çalışmalarına da, devam edilmektedir.  

MUTLUYUZ

 Ceviz Fidanı dağıtımındaki bir diğer konuşmacı ise, Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Arif Kanber  oldu.  Özetle şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’ın, bize verdiği destek ve moral ile, büyük bir heyecan içerisinde, kırsal kesimlere olan desteklerimizi,  artırarak devam ettiriyoruz.Gelecek yıllarda, fidan çeşidini de artıracağız. Asma çubuğu dağıtımı da  yapılacaktır. Çilek Fidesi dağıtımı ise, Nisan ayında hiçbir aksama olmadan yapılacaktır.  Biz, sizlere ekonomik destek sağlamaktan dolayı da son derece mutluyuz” dedi.  

DİKKAT ÇEKTİ

Ceviz  Fidanı dağıtımında,  Kamışlı da oturmakta olan,  Pozantı İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Kapuz’unda, yoğun gayretleri  gözden kaçmadı. Ve bu da,  üreticiler tarafından da takdirle karşılandı. Bazı Boğaz mahalleri muhtarlarının da, ceviz fidesi dağıtımını takdir ve dikkatle izlediler.

Ceviz Fidanı dağıtımının, bir başka dikkat çeken görüntüsü ise, İYİ Parti Pozantı İlçe Başkanı Mustafa Arıkan ile, DEVA Partisi Pozantı İlçe Başkanı Mehmet Emin Kaya’nın, yönetimi ile birlikte orada olması, fidan almaya gelen kırsal mahalle üreticilerinin de,  dikkatlerinden kaçmadı.  

( Özel Haber: Tamer Ünal /Fotoğraflar: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER