1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Büyükşehir’den üreticiye damızlık KOÇ

Büyükşehir’den üreticiye damızlık KOÇ
Bu haber 18 Haziran 2017 - 10:40 'de eklendi ve 912 views kez görüntülendi.

Büyükşehir Belediyesi’nden üreticiye damızlık koç dağıtımı

 Adana Büyükşehir Belediyesi kırsalda yerinde kalkınmaya destek sağlamak amacıyla damızlık koç dağıtımı yaptı Damızlık koç dağıtım töreninde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu proje ile hem üreticinin kazancını arttıracağını hem de yerli koyun ırkının koruyup geliştireceğini vurguladı

 ‘’HEM ÜRETİCİ KAZANACAK HEM YERLİ KOYUN IRKI KORUNACAK’’

Kırsalda kalkınmaya ivme kazandırmak için bir dizi projeye imza atan Adana Büyükşehir Belediyesi, bu kez de kırsalda yerinde kalkınmayı desteklemek, üreticiye katkı sunmak adına damızlık koç dağıtımı gerçekleştirdi. Damızlık koç dağıtım töreninde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kırsalda yerinde kalkınmayı önemsediklerini ifade ederken, bu projenin hem üreticinin kazancının arttıracağını hem de yerli koyun ırkının koruyup geliştireceğini belirtti.

  ‘’HEMŞERİLERİMİZİN BAŞI DİK SIRTI PEK OLMALI’’

Bilinçli olarak yürütülen bu ve benzeri hayvancılık projelerin sadece üreticinin daha fazla kazanmasına hizmet etmediğini aynı zamanda Türk tarımının ve hayvancılığının da verimini arttıracağını aktaran Başkan Sözlü, ‘’Hemşerilerimizin başı dik sırtı pek olması gerektiğine inanıyoruz. Kırsaldaki bir hemşerimizin Adana’ya gelip şehrin pahalılığı ile standart bir maaşla geçinemez duruma gelmesinden ziyade köyünde kalarak kısıtlı, küçük otlakları değerlendirdiğinde daha fazla kazanç sağlayacaktır’’ dedi.

 ‘’SICAĞA VE HASTALIĞA DAYANIKLI, VERİMİ YÜKSEK’’

Dağıtılan yerli ırkın sıcağa ve hastalıklara dayanıklı, verimi yüksek ırk olduğunu ifade eden Başkan Sözlü, ‘’Çiftçimizin, üreticimizin her zaman destekçisiyiz. Bu

Sağlıklı ve yeterli gıda üreterek nesillerimiz de sağlıklı yetişecek.  Bu sağlıklı ve temiz sürüleri oluşturduğunuzda Ceylanpınar’dan değil Adana’dan alınır koyunlar. Bu koçların girdiği sürüler birkaç yıl sonra damızlık koçların elde edildiği sürüler olacak’’ dedi. Konuşmaların ardından üreticilerin isimleri okunarak damızlık koçlar teslim edildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER