1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜRETİCİYE SOĞUK HAVA DEPOSU DESTEĞİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜRETİCİYE SOĞUK HAVA DEPOSU DESTEĞİ
Bu haber 10 Mayıs 2021 - 9:32 'de eklendi ve 586 views kez görüntülendi.

EKMEK GELDİ. ASKİ ÇALIŞIYOR. TARIM CANLANIYOR

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜRETİCİYE SOĞUK HAVA DEPOSU DESTEĞİ

Ekonomik Belediyecilikte, büyük atılımlar yapan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kırsal yerleşim yerlerine yapmakta oldukları tarım, ziraat ve hayvancılıkla ilgili yatırımları artırarak, devam ettiriyor.  ASKİ’de, aynı şekilde kendi  sorumluluk alanlarında da, önemli hizmetleri hayata geçirmeye başladı.

YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun, gazetemize yaptığı açıklamalarda, Pozantı da da   tarımsal ve  zirai alanlara, yeni destekler sağlanmaya başlandığını belirterek, şunları söyledi:

“Bilindiği gibi, Pozantı’nın kırsal mahalleri başta olmak üzere, diğer yerleşim yerlerinde de meyvecilik ve sebzeciliğe, Büyükşehir Belediyemizin yaptığı destekler, yetiştiricilerine, ekonomik getiri sağlamaya başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar da, böylece verdiği sözleri yerine  getirmiş oluyor.

SOĞUK HAVA DEPOSU

Bunlardan en önemlisi, üreticimizin alın teri olan meyve ve sebzeyi, aracılar artık  düşük ücretle alamayacaklardır. Aşçıbekirli de özel bir şahıstan, Büyükşehir Belediyesi olarak kiralanan soğuk hava deposunun, tüm giderleri Büyükşehir Belediyesi tarafından, üç ay süre ile karşılanacaktır. Çilek, kiraz, elma, benzeri meyve ve sebzeler, bu soğuk hava deposunda  bekletilecek, fiyatlar yükseldikten sonra, satışa çıkarılacaktır. Böylece, üreticilerimizde ürünlerini yok pahasına, aracıya satmaktan da kurtulmuş olacaklardır.”  

ALICIYI BİZ GETİRECEĞİZ.

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Büyükşehir Belediyesince oluşturulan bir birimin, çilek ve kiraz alıcıları ile, üreticiler adına bu kuruluşun muhatap olunacağını belirterek, şunları söyledi.,

“Bu komisyonu oluşturan Büyükşehir Belediye görevlileri, çilek ve kiraz satışları başlamadan önce, yöre üreticileri ile toplantı yaparak,  fiyat konusunu birlikte belirleyeceklerdir.

Soğuk hava depomuzun üç ay süre ile üreticilere, ücretsiz olarak tahsisi de bu fiyatın belirlenmesinde,  çok önemli bir rol oynayacaktır. Böylece,  satışlar aceleye getirilmeyecek ve üreticinin hak ettiği fiyat üzerinden, tüketicilere ulaştırılacaktır.

Bunun ilk başlangıcını da, Pozantı’dan başlatıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar da, bayram sonrası Pozantı’nın Boğaz Mahallerine gelerek, yöre halkı ile, bu yeni oluşumla ilgili olarak, görüş alışverişinde bulunacaktır.”

TAVUKÇULUK

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Büyükşehir Belediyesinin, Feke’de başlattığı  tavuk  desteği ile ilgili olarak da, şunları söyledi:

“Kümesini de, Büyükşehrimizin vermekte olduğu, ATAKS cinsi Yumurta Tavukçuluğu da, büyük ilgili görüyor.  Şimdilik Feke’de 7940 tavuğu, Feke Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Üyelerine, %25  katkı payı ile dağıtımı yapılmış olup olumlu sonuçlarda alınmaya başlanmıştır. Aynı sistem, Pozantı da dahil olmak üzere, diğer kırsal mahallerde de uygulanacaktır.”

KONTROL

 Eroğlu, Büyükşehir Belediyesinin sadece fide, fidan, zirai, tarımsal ve hayvansal desteği yapmakla yetinmediğini, ilgili kuruluşlarının ekipleri tarafından, devamlı kontrol altında tutularak, vatandaşlara teknik bilgiler konusunda da,  destek verileceğini söyledi.

BİZ YETİŞTİRECEĞİZ

CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, bu aylarda dağıtılması gereken Çilek Fidesi ile ilgili olarak da, şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyemize, Çilek fidesi sağlayıcı firma, bu sorumluğunu yerine getirmedi.

 Bundan dolayı da, bu aylarda dağıtılması gereken çilek fidesini, üzülerek dağıtamıyoruz. Başkanımız Zeydan Karalar, bu konuyu da kalıcı bir çözüm getirdi. Pozantı da, bir çilek fidesi yetiştiricisi ile anlaşma sağlandı. Belediye olarak, biz bu şahsa, maddi destek vereceğiz. Kendisi de, yaklaşık  1 MİLYON adet çilek fidesini, Ekim Ayı sezonuna yetiştirecek ve böylece,  artık Belediye olarak, dışarı dan çilek fidesi almayacağız.  Büyükşehir, Tarımsal Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Dairesi elamanlarınca da, bu konuda da devamlı kontrolü yapılacak,  daha kaliteli  ve verimi yüksek olan, çilek fidesi yetiştirilerek, üreticilere dağıtılacak olup, böylece bu sorunda, kökünden halledilmiş olacaktır.”

ASKİ  

CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, ASKİ’nin başlattığı çalışmalarla da, Pozantı’nın gelecek 25 yıllık su sorunun çözümleneceğini belirtti. Ve şunları söyledi:

“Toplam 13 yerleşim yerine, 40. 089.01 Metre tutarındaki borularla, ek içme suyu ilaveleri yapılmaya başlanmıştır. Bölüm- bölüm, gerçekleştirilmeye başlanan içme suyu  ilavesi ile, artık Pozantı’da su sıkıntısı, sorun olmaktan çıkacaktır.” Dedi.

Eroğlu’nun, ASKİ’nin çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklama ise, gazetemizde gelecek haftalarda yayınlanacaktır.

KULÜBELER GELDİ.

Yaklaşık 20 günden beri, Pozantı’da satışına başlanan ve büyük rağbet ve takdir gören Halk Ekmeğin, daha  hijyenik şartlarda vatandaşlara ulaştırılması için, Büyükşehrin gönderdiği ekmek kulübeleri, Pozantı’da dört ayrı yere yerleştirilmeye başlandı.

Böylece, bir süreden beri halk ekmekle ilgili olarak çıkarılan, olumsuz söylemler ve yapılmak istenen önleme uygulamalarıda, böylece sona ermiş oldu.  ( Özel Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER