1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇAY: “BU İŞİ İYİ GÖTÜRÜYORUZ”

ÇAY:  “BU İŞİ İYİ GÖTÜRÜYORUZ”
Bu haber 05 Nisan 2021 - 8:26 'de eklendi ve 611 views kez görüntülendi.

Seçimle Meclis Sakin Geçti

ÇAY:  “BU İŞİ İYİ GÖTÜRÜYORUZ”

Pozantı Belediye Meclisinin, seçimli olağan toplantısı, 01 Nisan 2021 Perşembe gün, rutin olduğu üzere Saat 14.00’de yapıldı.

BAŞKANLAR MECLİSTE

Meclis Üyelerinin, tamamının hazır bulunduğu toplantının, sürpriz misafir konukları ise, Ak Parti Pozantı İlçe Başkanı Necati Şen, MHP Pozantı İlçe Başkanı Şeref Dinç, Yönetim Kurulu Üyelerinden Kurtbey Avan, Ali Çapar ve Mustafa Arıkan’da toplantının ilk bölümünde hazır bulundular.

KUTLU’DAN YEMİN

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, açıklaması ile sürpriz konukların, neden mecliste olduğu ortaya çıktı.  Ak Partili Meclis Üyelerinden Selçuk Coşkun’unun, istifası ile boşalan üyeliğe, Cumhur İttifakındaki sıralama dolayısıyla MHP’li Murat Kutlu, seçim kurulunca meclis üyeliğine getirildi. Ve Kutlu, bu ilk toplantı da yaptığı yeminle, asil üye oldu. Yemin töreni bitiminde, Başkan Çay konuklara teşekkür ederek, yolcu etti. Sonrasında, belediye çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

BUTİK OTEL

Başkan Çay’ın, önceki ay çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Belemedik’teki butik otel ağırlıklı oldu. Başkan Çay, bu otelin teşrifatı ile ilgili olarak, çok sıkı araştırmalar yaptığını, 369 BİN TL önerilen yatak baza diğer tamamlayıcı eşyaların, bu araştırma sonrası, KDV Dahil 226 BİN TL alındığını belirtti.

KÖY YOLLARI

Başkan Çay, özellikle boğaz mahalleri ağırlıklı olmak üzere, bu yerleşim yerlerinde geçtiğimiz iki yılda yapılmayan, tozlu ve çamurlu yolların, tespit edilmeye başladığını belirtti.

Muhtarlarla, bu konuda bir toplantı yapıldığın söyledi. Mahmut Sami Baysal döneminde, alınan, 1 Milyon TL’lik borcun yeni bittiğini, belirtti. Belediyenin İller Bankasına, Borcu bulunmadığını söyledi. Açıklamasının bir bölümünde, meclis üyelerine hitaben şunları söyledi:

İYİ GÖTÜRÜYORUZ

‘Pozantı Belediyesi, İller Bankasına borcu olmayan belediyeler arasında, ilk sıralarda yer alıyor. Belediyelerin, İller Bankasına borçlanmasına bundan böyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onay verecektir.  Bu bakımdan, borçsuz belediye olarak, biz avantajlıyız. Bana inandığınız ve yetki verdiğiniz için, hepinize çok teşekkür ediyorum. “BU İŞİ İYİ GÖTÜRÜYORUZ” şeklinde açıklamada bulundu.

YETKİ İSTEYECEK

Başkan Çay’ın önceki dönem ve seçildiği 2019 ‘dan beri, Boğaz Mahallerinin yapılmayan toprak yollarının, kilitli parke taşı döşenmesi için mahalle sakinlerine, daha önceden söz verdiğini, ancak belediyenin borcunun yeni bitmiş olması dolayısıyla, Mayıs ayında bu hizmet için, borçlanma yetkisi isteyeceğini belirtti.

GREYDER ALACAKTI…

Başkan Çay,  bundan önceki meclis  toplantılarında yaptığı konuşmalarında,  Belediyenin ihtiyacı olan, bir  greyder alacağını belirterek,  borçlanma yetkisi isteyeceğini belirtmişti. Geçen hafta yapılan Nisan Ayı toplantısında ise, yaptığı açıklamada bu defaki borçlanma yetkisini boğaz mahallerinin kilitli parke taşı yapmak için isteyeceğini belirtti. Böylece Pozantı Belediyesi büyük bir olasılıkla, dördüncü defa borçlanarak, yollara kilitli parke taşı döşeyecek.

KAMYON VERİLİYOR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Ankara’ya yaptığı ziyaretler sırasın da, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadır Durmaz’la görüştüğünü, çalışmalarından dolayı kendisini hem tebrik edip, hem de  Türkiye Belediyeler Birliğinin, Pozantı Belediyesine bir araç hibe edeceğini belirten konuşmasında, şunları söyledi:

BELLİ DEĞİL

Ak Parti Belediye Meclis Üyelerinden Fatih Yenel’in, Mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla, meclis üyelerince oluşturulacak, bir yardım havuzundan, ihtiyaç sahiplerine yardım yapılması teklifi Başkan Çay tarafından, bazı üyelerin  maddi durumlarının, yeterli olmamasının yanı sıra, farklı algılanacağı şeklindeki görüşüz sonrası, kabul edilmedi.  

Pozantı Belediyesinin ise, Ramazan Ayında ihtiyaç sahiplerine, ayni veya nakdi yardımda bulunup bulunmayacağı ise, gündeme bile getirilmedi.

TEŞEKKÜR

“Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’e  teşekkür ediyorum. Aynı teşekkürü, bize araç hibe edileceğini müjdeleyen, MHP Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadır Durmaz’a yapıyorum. Hibe yolu ile, teklif edilen araçlar arasında, 10 tekerlekli bir kamyonun verilmesini, arz ettim. Bu araç yakın zamanda da, filomuza katılacaktır” dedi.

SEÇİMLER

Yasa gereği, bütün Belediye Meclislerinde Nisan Ayında yapılması gereken seçimler, Pozantı Belediyesin de yapıldı.

Meclis 1. Başkan Vekilliğine MHP’li Rafet Avan, 2. Başkanlığına Ak Partili Kamil Erbil seçildi. Meclis Katipliklerine  ise,  MHP’li Durmuş Taşpınar ile, Ak Partili Kamil Erbil getirildiler.

Encümen Üyeliklerine ise, MHP’den Aziz Şen ve Ak Partiden Fatih Yenel seçildi.

Plan Bütçe Komisyonuna ise Zeki Bülbül, Çetin Boz, Fatih Yenel, Mehmet Say, Nuri Akkaya seçildiler. Bayındırlık ve İmar Komisyonuna Zeki Bülbül, Murat Kutlu, Mehmet Say, Kamil Erbil, Ahmet  Sarıaslan seçildiler.

OKUNMADI

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, bir yıllık harcamalarını kapsayan, denetleme kurulu raporu, ve faaliyet raporu önceden üyelere dağıtıldığı gerekçesi ile okunmasına gerek olmadığı oylamaya sunuldu.  Ve bu karar oy birliğince kabul edildi.

PAYLAŞAMIYORUZ.

Yukarıdaki alınan karar gereğince, Başkan Çay’ın bir yıllık harcamaları konusunda bilgi edinemediğimiz için, denetleme kurulu raporunu, kamuoyuyla paylaşamıyoruz.

GÖRÜNTÜ VAR İSİM YOK

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, İlçe Başkanları ve Meclis Üyeleri ile birlikte yaptığı,  Belemedik gezisi ile ilgili olarak, Adana Basınına da servis edilen basın bülteninde, sadece kendisinin adının yer aldığı,  fotoğraflarda ise görüntüsü olan, ancak isimlerinin yazılmadığı siyasilerle ilgili  bu açıklamayı, biz kullanmıyoruz.  Aşağıda okuyacağınız gibi, kendi oluşturduğumuz haberde, tüm katılımcıların makamlarını ve adlarını vererek, haberi kamuoyuyla paylaşıyoruz.  

BİZ YAZIYORUZ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Siyasi Parti İlçe Başkanlarını ve Meclis Üyelerini, ilk defa olarak, Belemedik’e götürdü.  Yaptığı çalışmalarla ilgili bilgilendirdi.

Ak Parti Pozantı İlçe Başkanı Necati Şen, MHP İlçe Başkanı Şeref Dinç, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Meclis Üyelerinden, Rafet Avan ve Ahmet  Sarıaslan Fatih Yenel,  Yusuf Arısoy, Bekir Gumru,  Nuri Akkaya, Seyhan İnce,  Ebru Doğucu, Çetin Boz, Zeki Bülbül, Mehmet Say, Kamil Erbil,  Durmuş Taşpınar, Aziz Şen, Murat Kutlu’da hazır bulundular.  

AÇIKLAMA

Pozantı Belediye Başkanı Çay, bu gezide katılımcılara, bungalov ev, butik ote,l bal paketleme, meyve ve sebze kurutma merkezi, kına evi ve toplantı salonu ile ilgili, açıklayıcı bilgiler verdi. Çay’ın yaptığı açıklamaları arasında, Pozantı Belediyesi personelince yapılmakta olan, kaynak demir atölyesi, marangoz ve boyacı ustalarının, artık ihale yolu ile, belediye haricine de çeşitli işler yaptıklarını açıkladı.

KATILDIK

Pozantı Belediye Meclisinin, Nisan Ayı olağan toplantısına, Gazetemizde de yayınlandığımız gibi, İmtiyaz Sahibimiz Tamer Ünal ile, Yönetici Muhabirimiz Hayriye Eroğlu, her ay olduğu  bu toplantıya da katıldılar. Pozantı’nın sorunlarını, görüşülen ve alınan kararları, yorum ve haberleri ile, kamuoyuyla paylaşmayı sürdürüyorlar. ( Yorum Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER