1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“ÇAY: İKİNCİ BORÇLANMA ESNAF İÇİN YAPILDI.”

“ÇAY: İKİNCİ BORÇLANMA ESNAF İÇİN YAPILDI.”
Bu haber 30 Mart 2020 - 11:13 'de eklendi ve 878 views kez görüntülendi.

Belediye Başkanı Mustafa Çay Açıkladı:

“İKİNCİ BORÇLANMA ESNAF İÇİN YAPILDI.”

Önceki hafta, Pozantı Belediyesinin yaptığı olağan üstü meclis toplantısında, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, “İkinci Borçlanma Yetkisi” başlığı altında verdiğimiz haberle ilgili olarak, Gazetemize bir nezaket ziyaretinde bulunan Başkan Çay, İmtiyaz Sahibimiz Tamer Ünal’a aşağıdaki açıklamalarda bulundu.

 AÇIKLAMA

“Meclisimizin yapmış olduğu olağan üstü toplantı sonrası, almış olduğum ikinci borçlanma yetkisi, Belediyemizin Pozantı esnafına olan borçlarının, ödenmesine yönelik bir kararıdır. Meclis Başkanı olarak oylama öncesi, meclis üyelerimizi bu konuyla ilgili olarak, detaylı bir şekilde bilgilendirdim.  

Oylama sonrası, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyelerinden Bekir Gumru ve Ahmet Sarıaslan’nın verdikleri  “ RED” oyunun, gazetenizde yayınlanması sonrasında, kamuoyunun  kafasında oluşabilecek  olumsuzlukları  ortadan kaldırmak ve konunun doğru anlaşılmasını sağlamak amacıyla, bu açıklamayı yapıyorum.

BORÇLANMA 196.000 Bin Lira

Öncelikle, bilinmesi gereken şudur ki, Pozantı Belediyesi bu kararla ( 1.000.000) Türk lirası borçlanmıyor sadece, üç yıllığına faiz miktarı olan,  196.000 Bin TL borçlanma yapıyoruz.  Sebebi alacağımız Bir Milyon Lirayı  esnaflarımıza olan  borçlarımızı  ödemede kullanacağımız için,  zaten  mevcut olan borç yükümüz  bu ödemeyle Bir Milyon Lira  aşağı çekecektir. Bunun kamuoyu tarafından net bilinmesinde yarar görüyorum.

HEDEF: ESNAFI RAHATLATMAK

Son dönemlerde, ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik zorluklar, suriye de yaşanan olağan üstü durumlar sebebi ile, Türkiye genelinde Belediyelerin, İller Bankasında gelen ödeneklerinde yaşanan, ciddi düşüşler ve halkımızın içinde bulunduğu, ekonomik koşullar nedeni ile, Belediyelerin alacaklarıyla ilgili yaşadığı tahsilat zorlukları, Belediyelerin esnaflara olan borçları,  ssk, vergi  ve maaş gibi, olağan üstü giderlerin karşılanmasında, güçlük çekilir bir hale gelinmiştir.

Son dönemde yaşanan, CORONAVİRÜS salgını sebebi ile, Devletimizin almış olduğu tedbirler çerçevesinde, bir çok esnafın kapatılması ve iş kısıtlanmasına gidilmesi sebebi ile oluşan  ekonomik dar boğazda,  bir nebze de olsa, tahsilat sıkıntısını aşmak ve belediye olarak, borcumuz olan esnaflara, biraz da olsa nefes aldırmak amacıyla, kredi faizlerinin de düşük olması da göz önüne alınarak,  böyle bir borçlanamaya  gerek görülmüştür.

ÖNCEKİ DÖNEM

5 Temmuz 2018 tarihinde, yeniden göreve döndüğümde, KAYYIM Belediye Başkan Vekili M. Sami Baysal tarafından, 36 Bin TL aylık taksitle çekilmiş olan, Bir Milyon TL‘lik kredinin ilk  altı ay, kendi döneminde ödenmiştir.  Sonraki 17 ayı ise, tarafımızdan ödenmiş olup, halen son 11 aylık taksiti de, tarafımızdan ödenmeye devam olunmaktadır.

 Görevde bulunduğum süre zarfında, Pozantı Belediyesince hiçbir süreç de araç kiralaması yapılmamışken,  Kayyım Belediye Başkan Vekili M. Sami Baysal tarafından,  kiralınmış olan çöp araçlarının sözleşmesi, göreve döndükten sonra  sonlandırılarak, tarafımızca tasarruf edilmiştir.

 Ayrıca, benden önce yakıtı ve bakımı, Belediyemize ait olmak üzere,  aylık  3.500 TL den kiralınmış olan,  iki adet kiralık pikabın  sözleşmeleri ise,  ben göreve başladıktan bir yıl sonra, sonlandırılmıştır.

Milli Mücadelenin Kalesi, Pozantı Gazetesin de daha önce de yer alan, birinci borçlanma talebim ve aldığım yetki sonrası, 750  Bin TL  ile,  bir adet FORD PİKAP,  bir adet  FORD TARNSİT  PİKAP,  bir adet de  FORD DAMBERLİ KAMYON,  Belediyemiz taşıt filosuna, kazandırılmış olup,  araç alımında kullandırılmıştır.

Bu gazete haberi ile halkımıza doğru bilgilendirme fırsatı verdiği için, +Pozantı Gazetesinde de ayrıca teşekkür ediyorum. İkinci borçlanma talebim ise, Belediyemizin Pozantı esnafına olan borçlarının, ödenmeye başlanarak kendilerine bir ekonomik kolaylık sağlanması amacı ile talep edilerek yetki alınmıştır. Bu talebimin hassasiyetine onay veren belediye meclisine ve üyeleri ile kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.”

DİĞER ARAÇLAR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, açıklamasının son bölümünde ise, 2019 yerel seçimleri sonrası, belediyeye kazandırdığı diğer araçlarla ilgili olarak, şunları söyledi:

“Bir adet makam aracının yanı sıra, Çevre Bakanlığından hibe olarak sağlanan, bir adet büyük çöp kamyonu da,  Pozantı Belediyesi taşıt  filosuna kazandırılan iki araçtır.”

MECLİS TATİL

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, korona virüsü nedeni ile, Türkiye genelinde olduğu gibi, Pozantı’da da Belediye Meclisinin Temmuz ayına kadar, toplantılarına ara vermek zorunda kaldığını ancak, olağan üstü gelişmelerle ilgili olarak, meclis üyelerini sanal ortam aracılığı ile, bilgilendireceklerini söyledi. ( Özel Haber: Taner Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER