1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇAY: KENTTEN KIRSALA DÖNÜŞÜN “ ÖNCÜSÜYÜZ”

ÇAY: KENTTEN KIRSALA DÖNÜŞÜN “ ÖNCÜSÜYÜZ”
Bu haber 01 Aralık 2019 - 17:40 'de eklendi ve 852 views kez görüntülendi.

Karakışlakçı Mahallesinde 185 Parselin Satışı Başlıyor.

ÇAY: KENTTEN KIRSALA DÖNÜŞÜN “ ÖNCÜSÜYÜZ”

Pozantı’nın en uzak ve rakımı en yüksek mahallerinden birisi olan Karakışlakçı’da Hazineden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devir edilen 185 Parsel arsanın satışları başlıyor. Bu gelişme ile ilgili olarak, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay aşağıdaki açıklamayı yaptı:

ÇAY: “ÖNCÜSÜ OLDUK.”

“Hazineye ait olan ve tarımsal alan olduğu için, imara kapalı bulunan Karakışlakçı Mahallemizdeki arazi, son dönemlerde özellikle, çilek üretimi ile öne çıkan Karakışlakçı Mahallesinde, KÖYDEN GÖÇ EDENLERİN ÜRETİM NEDENİYLE, TEKRAR KÖYE DÖNMEYE BAŞLAMALARI” sebebi ile,  ciddi anlamda arsa ve ev sorunu ortaya  çıkmıştır.

Başta, Adana Valimiz Sayın  Mahmut Demirtaş olmak üzere, İlçe Kaymakamımız Sayın Muammer Sarıdoğan ve Belediye Başkanı olarak ben Mustafa Çay, çaba ve katkılarımız ile, resmî prosedürler yerine getirilmiştir. Pozantı Belediye Başkanlığının, Adana Büyükşehir ve Pozantı Belediye Meclislerinde, görüşülecek olan 5000’lik ve 1000’lik imar planları için Pozantı Belediyesi, hazırlanan dosyalarla ilgili olarak 100.000 TL masraf ederek, arsaların parselasyonları gerçekleştirilmiş ve askı sürecinden sonra, satışa hazır hale getirilerek, Karakışlakçı Mahallesinin en büyük problemlerinden birisi olan arsa sorununu çözüme kavuşturmuş olduk” dedi.

RESMİ İLANLI AÇIKLAMA

Büyük bir merakla beklenen, Karakışlakçı Mahallesindeki 185 Parsel Adanın, satışı ile ilgili gelişmeler, sadece Pozantı’da değil, Adana’da da merakla bekleniyordu.İlk etapta, 57 parselin satış şartları ile ilgili olarak gazetemizde de, Basın İlan Kurumu aracılığı ile, paylaşılan ilan duyurusundaki açıklamalar, aynen şöyle:

Pozantı Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği “İlçemiz Sınırları içerisinde bulunan ve aşağıda bilgileri yer alan 57 adet taşınmazın satış ihalesi, 16/12/2019 ile 17/12/2019 tarihlerinde hizalarında gösterilen saatlerde, 2886 sayılı Kanunun 45 inci maddesi uyarınca, Açık Teklif Usulü ile, Milli Emlak Müdür Yardımcısı odasında yapılacaktır.

Satışa ilişkin şartname ve ekleri, mesai saatleri dahilinde Pozantı Milli Emlak Şefliğinde, bedelsiz olarak görülebilir. İsteklilerin, her taşınmaz ihale dosyası için, ayrı -ayrı olmak üzere, belirtilen gün ve ihale saatine kadar, geçici teminat makbuzu veya süresiz teminat mektubu ile, Gerçek kişilerin T.C. Kimlik Numarası, tüzel kişilerin ise, Vergi Kimlik numarası ile, komisyona müracaat etmeleri gerekmektedir.

Başka şahıs adına ihaleye iştirak edeceklerin, noter tasdikli vekaletnameyi, Özel Hukuk Tüzel kişilerin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer Mahkemesinden, veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından, yahut benzeri meslek kuruluşundan, ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış sicil kayıt belgesi ile, tüzel kişiler adına ihaleye katılacak, veya teklifte bulunacak kişilerin, tüzel kişiliği temsilen tam yetkili olduklarını gösterir, noterlikce tasdik edilmiş imza sirküleri, veya vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin, tüzel kişiliği temsile, yetkili olduğunu belirtir, belgeyi vermeleri şarttır.

Posta ile yapılacak müracaatlarda, teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 37 inci maddesine uygun olarak hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce, Komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelecek gecikmelerden dolayı, İdare ve Komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Taşınmazın satış bedeli talep edilmesi halinde, 4706 sayılı Kanunun 5. maddesine göre, kanuni faizi ile birlikte, taksitle de ödenebilir.Taşınmaz satışımız, KDV’ye tabi değildir. Tapudaki tüm işlemler bedelsizdir. 5 yıl emlak vergisinden muaftır. Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. TÜRKİYE GENELİNDE İHALE BİLGİLERİ http:www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir BİLGİ İÇİN İRTİBAT TELEFONU : (322)  581 28 17 ( Özel Haber: Hayriye Eroğlu)

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER