1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇAY: “ KONUŞMALARDAN KURTULDUM”

ÇAY: “ KONUŞMALARDAN KURTULDUM”
Bu haber 24 Aralık 2018 - 9:11 'de eklendi ve 770 views kez görüntülendi.

ALAY YOLUN DA ASFALTLAMA SONA ERDİ.

ÇAY: “ KONUŞMALARDAN KURTULDUM”

Pozantı Belediye Başkanlığına, 2009 yılında seçilen Mustafa Çay, bu İLK dönemindeki ana hedeflerinin başında yer alan, altyapı sorunlarını çözmek için, büyük uğraş verdi.
O dönemin, kısıtlı Belediye imkanlarıyla Pozantı’da, kışın sel olasılığı olan dereleri ıslah etti. Menfezleri temizletti. Korge borularla, atık ve sel sularını, ana artellere bağlayarak, ilçenin ileriye dönük, sel tehlikesini de, önlemiş oldu.

Yanı sıra, Şeker Pınarı piknik alanı, yüzme havuzu, sokakların kilitli parke taşı ile döşenmesi, Çay’ın yine ilk dönemde gerçekleştirdiği, hedef programlar oldu.
Bütünşehir yasasının, uygulanmaya başlandığı 2014 seçimleri sonrasında, partilisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile oluşturduğu, dostluk köprüsü çerçevesinde, hedeflerini büyüttü. Yasa ile birlikte, köylerin mahalle statüsüne dönüşmesiyle, hizmet alanı genişleyen Çay, yine buralarda da kalıcı ve önemli eserlere, Büyükşehir Belediyesinin desteği ile birlikte imza attı.

BELEMEDİK

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, 22 aylık zorunlu görev ayrılığı sonrası, Temmuz 2018’de tekrar makamına oturmasıyla birlikte, yarım bıraktığı çalışmaları, bitirme uğraşı içerisine girdi. Bu bağlamda Mustafa Çay, iki kalıcı yatırımı gerçekleştirdi. Bunlardan ilki, sadece Çukurova’nın değil, Türkiye’nin de göz bebeği haline gelmeye başlayan, tarihi BELEMEDİK AÇIK PİKNİK ALANI oldu. Büyükşehir ve Pozantı Belediyesinin, her türlü teknik ve eleman desteği ile, turizme kazandırılan tarihi Belemedik’te, çok az ölçüde alt yapı eksiklikleri kaldı. Bunlarında, bahar mevsimi ile birlikte hizmete gireceğ, Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından açıklandı.

ÇAY’IN HEDEFİ

Mustafa Çay’ın, 2018 yılı Temmuz ayından itibaren, makamına yeniden oturması ile birlikte, koyduğu en büyük hizmet hedeflerinin başında, “ALAY YOLUNUN” asfaltlanması geliyordu. Bu konuda, Alay yolundan sorumlu Büyükşehir Belediyesinin, Pozantı’ya tanıdığı sınırsız hizmetlerin başında da, bu caddenin kaldırımları ile birlikte düzenlenerek, yaya ve araç trafiğine açılması çalışmaları başlatıldı.

100 TIR

Çalışmalar, Mustafa Çay’ın nezaretinde bizzat başlatıldı. Öncelikli olarak, Alay yolundaki yıllanmış ve kullanılamaz hale gelmiş bulunan asfalt, iş makinalarınca tamamen kazındı.
Ancak, sıcak asfalt dökülmesini engelleyen doğa şartlarının, gecikmeye sebep olması kamuoyunda da, dedikodu çarkını döndürmeye başladı.

Başkan Çay, zaten bu imkan dışı gecikmenin farkında idi. Ancak Pozantılıya, Adana Büyükşehir den gönderilecek olan, başta iş makinaları olmak üzere, 3 Bin Ton taşıyacak olan, 100 tırın program organizasyonu idi. Çay, bu gecikmeyi, tamamen kendi üstüne aldı. Ve sanal ortamdan yayınladığı, bir özür mesajı ile de, alay yolunun asfaltlanmasının, doğa şartlarından kaynaklandığını belirterek, vatandaşlardan“ ÖZÜR” diledi.

BAŞLADI

Önceki hafta Cuma gecesi, Pozantı Belediyesinden yapılan bir anons ile vatandaşların, Atatürk ve İnönü Caddesinde yapılacak asfalt çalışması nedeni ile, yola park edilmiş olan araçların, mutlaka kaldırılması istendi.Ve Cumartesi sabahının, erken saatlerinden itibaren onlarca Tır, Atatürk Caddesinden geçip, Atatürk Anıtı önünden itibaren, Alay Yoluna SICAK ASFALT dökmeye başladılar. Bu önemli hizmetin başındaki organizatör ise, Belediye Başkanı Mustafa Çay, oluyordu.

1. 300 METRE

Yaklaşık, 1.300 Metreye dökülecek olan 3 Bin Ton Sıcak Asfalt, peş- peşe iş makinalarının önüne dökülüyor, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü İşbaralp Aslan, Büyükşehir Belediyesi Yol İşleri Müdürü Mehmet Uslu, Pozantı Koordinatörü Fatih Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Yol İşleri Personeli, Pozantı Belediyesinin ilgili birim personelleri, bu sıcak asfaltlamanın, kahramanları oluyorlardı.

YİNE YAĞMUR

100 Tırın taşıdığı, 3 Bin Ton asfaltın serilme işleminde, sona yaklaşıldığında, bitirilmesini yine doğa şartları önledi. Yaklaşık, bir hafta devam eden, aşırı yağışlar nedeni ile, teknik olarak, sıcak asfalt dökülmesi mümkün olmadığından, çalışmalara ara verildi. Havaların, tekrar normali dönmesi ile birlikte de, geçtiğimiz hafta, Cuma sabahından itibaren, başlatılan çalışmalar, asfalt döküm işleminin bitirilmesi ile sonuçlandı.

ÇAY, “HAYIRLI OLSUN”

Alay yolunun, asfaltlama sürecindeki, imkan dışı doğa olayları nedeni ile, bitiminin gecikmesinin yarattığı, olumsuzluk karşısında, birilerinin başlattığı dedikodulara Çay’ın, cevabı çok kısa ve net oldu: “KONUŞMALARDAN KURTULDUM.” Bu, asla küçümsenecek bir hizmet değildir. Pozantı halkına hayırlı olsun. Bu konudaki, büyük desteklerinden dolayı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’ye, ilgili kurum müdürlerine, teknik ekibine ve Pozantı Belediyesi çalışanlarını da, teşekkür ediyorum” diyerek bir de baklava ziyafeti çekti.
Böylece, Pozantı’nın KANGREN halini almış olan, bir büyük sorununu çözen isim yine, Belediye Başkanı Mustafa Çay oldu. ( Özel Haber: Tamer ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER