1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇAY KONUŞTU BAYSAL VE MECLİS ÜYELERİ DİNLEDİ.

ÇAY KONUŞTU BAYSAL VE MECLİS ÜYELERİ DİNLEDİ.
Bu haber 16 Temmuz 2018 - 9:52 'de eklendi ve 1.108 views kez görüntülendi.

“Hesaplarımı, DİDİK –DİDİK İncelediniz, Ama KAYYIM’a Sessiz Kaldınız

ÇAY KONUŞTU BAYSAL VE MECLİS ÜYELERİ DİNLEDİ.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, 22 ay sonra, görevine iadesi ile başlayan gelişmelerde, Pozantı Belediye Meclisi, Çay Başkanlığında Olağan üstü ilk toplantısını yaptı. Bu oturumda , Başkan Çay, Meclis Üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, içini döktü. Uğradığı haksızlıkları anlattı. Kendisini yalnız bırakanlara sitemlerini. İletti. Yetmedi, şahsı ile ilgili asılsız, suçlayıcı ve rencide edici itham ve konuşmalar yapanlarla, yasal yollar aracılığı ile, görüşeceğini dile getirdi.

POZANTI HAREKETLENDİ

Mustafa Çay’ın, tekrar Belediye Başkanı olarak, göreve başlaması sonrası, hareketlilik sadece mecliste değil, tüm Pozantı’da da etkisini gösterdi. Çay’ın, kendisine kurulan kumpas sonrası, tutukluluğu ve göreve iadesine kadar geçen süre zarfında, Pozantı’ya hiç bir şey yapılmadığını, adeta köy kahvesi gibi yönetildiğini, Pozantı’lının da bir anlamda cezalandırıldığı şeklindeki konuşması,   kamuoyunda da, yankı buldu.

TEK GÜNDEMLİ MECLİS

Göreve başlamasıyla birlikte, yapacağı hizmetleri Cumartesi- Pazar günü dahi, yerinde inceleyen, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Belediye kadrosunda da, değişiklikler yapamaya devam ediyor.

Belediye Meclisinde, iki dönemdir üyelik yapmakta olan Ebru Beyceoğlu, Başkan Yardımcılığına getirildi. Bu kararın alınması ile ilgili toplantı da, gündem öncesi Çay’ın yaptığı çeşitli açıklamalarda, geçmiş 22 aylık dönemin analizi oldu. Beyceoğlu’nun, Başkan Yardımcılığı oy birliği ile kabul edilerek, kendisine ayda Dört Bin TL ücret verilmesi de kararlaştırıldı.

ÖZEL ARAÇ

Başkan Çay, Kayyım M. Sami Baysal dönemi ile ilgili olarak, yaptığı açıklamalarda, önemli başlıkları ise, şöyle sıraladı:

“ Ben, Belediye’yi Pozantı’lılarla idare edeceğim. Dışardan gelenlere, bu belediye de asla yer olmayacaktır. Kayyım Belediye Başkanı tarafından, Adana Büyükşehir’den geçici olarak getirilerek, Fen İşleri Müdürü yapılan, Recep Koca’yı Adana’ya gönderdim. Aynı şekilde, Adana’dan kadrosu ile getirtildikten sonra, Pozantı’lı çalışanların başına önce, İmar Müdürü ve sonrasında da Belediye Başkan Yardımcısı yapılan, ayrıca bir de şirket müdürlüğü verilen Nida Özdemir’e, Belediye de ancak, tekniker kadrosu ile çalışabileceğini söyledim. Kendisine verilen, Şirket Müdürlüğü Unvanını da, geri aldım. Kendisi teklifimi kabul etmeyince Adana’ya gönderdim. Cengiz Öztürk’ede Şirket Müdürlüğü görevini verdim.”

İKİ ÖZEL ARAÇ

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, yaptığı açıklamalar arasında, dikkat çeken konulardan biriside, özel olarak kiralanan iki araç oldu. Bu konuda, Çay şunları söyledi:

“Bu ikili ile ilgili konun, en ilginç yanı ise, kendilerinin her gün, Adana’ya gidiş gelişleri için, özel araç kiralanmasıdır. Bu yolla, belediye çok büyük maddi külfet içerisine sokulmuştur. Göreve başladıktan hemen sonra, bu araçları altlarından aldım.”

LASTİK FATURASI

Çay, Belediye’ye bir firmaca kesilen Lastik faturalarının da dudak uçuklatacak boyutlarda olduğunu belirterek aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Belediye araçları için, 750.000 TL’lik Lastik Faturası kesilmiştir. Bu para ile, sıfır kilometre, dört araç satın alınır. Kesilmiş olan bu faturaları da, sıkı bir incelemeden geçiriyorum. Gerekirse, kamuoyuyla da paylaşacağım.”

ÜYELERE SİTEM

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, yaptığı açıklamalar arasında, en önemli bölümlerden birisi ise, Meclis Üyelerine yaptığı sitem oldu. Kayyım Belediye Başkanlığı sonrası, artık Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapacak olan ve toplantı da hazır bulunan, M. Sami Baysal başta olmak üzere, diğer meclis üyeleri de Çay’ın, aşağıdaki konuşmasını sessizce dinleyerek, her hangi bir açıklamada bulunmadılar.

YEMEK FATURASI

“Şahsıma yapılan kumpas sonrası, tutukluluk sürecimde, Meclis Üyelerinden Zeki Bülbül, Ebru Beyceoğlu’nun yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi, İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ile, Meclis Üyeleri dışında, Ne Pozantı MHP teşkilatı Nede siz, hiç bir şekilde, bana sahiplenmediğiniz gibi, bir mektup yazmayı bile, çok gördünüz. Adını verdiklerime, buradan teşekkür ediyorum. Sizlere de, sitemlerimi iletiyorum. Benim, Başkanlık yaptığım dönemde, hesaplarımı DİDİK – DİDİK incelediniz. Yemek faturalarına kadar araştırdınız. Ama, hiç bir şey bulamadınız. Sizlere sitemim ise, aynı duyarlılığı ve hassasiyeti, Kayyım Başkan M. Sami Baysal’a göstermediniz. Ne yaptığını, nede harcamalarının yanı sıra, kesilmiş olan 350.000 TL’lik yemek faturasını bile araştırma gereğini göstermediniz. Bir Emanet, Ahlakla tamamlanır. Yetimin ve Öksüzün hakkını kim yediyse, hesap verecek” dedi.

HODRİ MEYDAN

Belediye Başkanı Mustafa Çay, kendisinin görevde bulunmadığı süre zarfında,   şahsı ile ilgili, çok çirkin ithamlarda bulunulduğunu belirterek “Allah var Adalet Var” Benim vicdanım, son derece rahat diyerek” şunları söyledi:

“Kültür Merkezindeki, organizasyon şirketi sahiplerinden, para alıyormuşum. Bunu yapan da şerefsizdir, söyleyende. Ayrıca, evimin bahçesinde, mesai dışında çalıştırdığım insanların, cebine hem para koydum, hem de yemeklerini yetirtmeden göndermedim.”

BABAMIN ARSASINA EV

Çay, açıklamasına devamla şunları dile getirdi:

“Babamın arsasına, 150.000 TL borçla yaptırdığım evim için, söylenmedik laflar, çıkarılmayan dedikodular kalmadı. Burnumdan fitil, fitil, getirdiler. Ama, ben kendilerine buradan, yaptıkları iftiralar karşısında, “HODRİ MEYDAN” diyorum. Tutukluluğum da dahil, aradan geçen süre zarfında, manevi desteklerinin yanı sıra, maddi katkı koyan, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Hüseyin Sözlü ve Sarıçam Belediye Başkanımız Sayın Bilal Uludağ’ da buradan bir kere daha, teşekkür ediyorum.”

VE DİĞERLERİ

Tekrar göreve gelişinin, ilk olağan üstü toplantısında, yaptığı bu açıklamaları, Meclis Üyeleri ile birlikte dinleyen, Kayyım Eski Belediye Başkanı M. Sami Baysal’da, bu sitemlerden nasibini aldı.

“Oğlunuza ait, bir şirketten, Belediye’ye 240.000 TL karşılığında Eskavatör kiralandığınız. Üstelikte çalıştırmayarak, garajda beklettiniz. Zaman, zaman, kullanımını ise, Belediye personeline yaptırtınız. Bunun ne kadar doğru olduğunu düşünmeniz gerekir” dedi. Baysal ise, bu ithamlar karşısında meclis üyeleri gibi, sessiz kalmayı tercih etti.

ÖMÜR BOYU MİNNET BORÇLUYUZ

Çay’ın, açıklamalarında yer alan bir diğer önemli konu ise, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili oldu. Ve şunları söyledi:

“Sayın Genel Başkanım, bana her zaman “REİS BEY” ben senin, bu işin içinde olduğuna hiç bir zaman inanmadım.” şeklinde hitabı ile, bana olan güvenini ortaya koymuştur. Tutukluluğum sonrası, Ankara’ya her gittiğimde, kendisiyle her zaman, görüşme fırsatı buldum. Tutukluğum sırasında da, ailem her gittiğinde, Sayın Genel Başkanımızın, manevi destekleri ile, güçlenmişlerdir. Kendisine, şahsım ve ailem olarak, ömür boyu minnet duygusu içerisinde olacağız” dedi.

ŞEHİT KASIM HOCA

Çay’ın, yaptığı açıklamalar arasında, çok önemli bir bölüm ise,   Şehit Kasım Hoca ile ilgili oldu. Ve şunları söyledi:

“Pozantı ile ilgili olarak yayınladığım, belgesel nitelikteki, tarihi yayınlar arasında, M. Sami Baysal’ın, dedesi olan, onur şehidimiz Şehit Kasım Hoca ile ilgili olarak, parasını Hayat Suyun verdiği, 5 Bin TL ile, 4 Bin adet kitap bastırdım. Pozantı’yı ziyarete gelenlerin yanı sıra, ulusal günlerimizde halkımıza bu kitabı dağıttırdım. Dahası, devletin en üst kademesindeki yetkililere de göndererek, Pozantı’nın tarihi misyonun önemini vurgulamaya ve tanıtımını yapamaya çalıştım. M. Sami Baysal Kayyım iken, benim bu tarihi çalışmamada sahiplenmek istemiş olup bu tarihi değerin, benim yazdığım ön sözünü çıkartarak, kendisinin yazdığı bir ön söz ile yeniden bastırarak, etik dışı değiştirme yoluna gitmiştir. Bununla ilgili diğer bir olumsuzluk ise, ben aynı kitabı 4 Bin adetini 5 Bin TL’ye bastırmışken kendisi, 4 Bin adetini, 16 Bin TL gibi çok yüksek bir rakama bastırmıştır. bununda da kararını kamuoyuna bırakıyorum” dedi. Baysal, bu itham edici konuşma karşısında da, yine suskunluğunu korudu.

YARDIMCI   OLUN

Mustafa Çay, konuşmasının son bölümünde ise, Meclis Üyelerine hitaben şunları söyledi:

“ Bundan sonra, yeni bir sayfa açtım. Geçmişi geride bıraktım. Sizden de ricam lütfen bana yardımcı olun. Destek olun. Hep birlikte, el birliği içerisinde Pozantı’ya, daha iyi hizmet etme imkanını sunun. Gereksiz polemiklerle, meclisi meşgul etmeyelim. Önümüzde, 9 ay gibi bir süre kaldı. Seçimlerin sonucu, Pozantı halkının takdiridir. Ama, ben hizmetlerimi, artan bir tempo ile, devam ettireceğim” dedi.

KADRO DEĞİŞİKLİĞİNE DEVAM

Belediye Başkanı Mustafa Çay, başlattığı kadro değişikliklerine, devam edileceğini, önümüzdeki hafta içerisinde, Yazıişleri Müdürü Metin Kaya’nın, bu görevden alınarak, Ulaşım Daire Başkanlığın da görevlendirileceğini, yerine ise, Akçatekir Belediyesi’nden, Pozantı’ya aktarılan, Lütfü Şahan’nın Yazıişleri Müdürü Yapılacağını sözlerine ekledi. Tüm bu konuşma ve açıklamaların belediye Meclis Üyeleri de sessizce dinlediler. Sonrasında da, bazı açıklamalarda bulundular.

ÇÖRKEÇİ, ELÇİYİM

Pozantı Belediye Meclisin de, Başkan Mustafa Çay’ın, sitemkar konuşmaları   sonrası söz alan, MHP’li Meclis Üyelerinden, İsmail Çörekçi şunları söyledi:

“Biz mektup yazmadık. Ama sizin için de, hain feto örgütü ile ilgili, hiç bir bağınızın olmadığı konusunda, her yerde sizi savunduk. İl Başkanımın elçisi olarak, sizin göreve başlamanız sonrası, İl Başkanını davet etmediğiniz için, katılmadığını söyledi. Ben de size iletiyorum” dedi.

“Çay cevaben, “ Davete gerek yoktu. İl Başkanına bu daveti benim değil, İlçe Başkanın yapması gerekiyordu. Yanı sıra, benim göreve başlayacağımın belli olmasının akşamı, İlçe Başkanı, Kayyım Belediye Başkanın da, aralarında bulunduğu, Yönetim Kurulu toplantısında, bana karşı tavır kararı aldıklarını biliyorum.

Sanal ortamda da, benim göreve başlayacağımı herkes duydu. Ben, kimseyi bu konuda davet etmedim. Zaten davete de gerek yoktu. İl Teşkilatı, seçim çalışmaları yaptığında, bana bir kere olsun, aramıza katıl şeklinde, istekte de bulunmadılar. Buna İlçe Başkanı da dahil. Ben, Devlet terbiyesi almış bir bürokratım. Hayırlı olsuna gelenlere, iadeyi ziyareti zaten başlattım. Ama, gelmeyenler için, böyle bir geri dönüşüm olamaz.” Dedi.

KÜLTÜRPARK İPTAL GÖKBEZ’E PARK

Belediye Başkanı Mustafa Çay bu toplantı da yaptığı açıklamalarda kendi döneminde projelendirilmiş olan mevcut garajın yerine yapılması planlanan Kültür Park ihalesinin kendi teklifi doğrultusunda Büyükşehir Belediye Meclisince geri çekildiğini belirterek şunları söyledi:

“ Büyükşehir Belediyemizin bütçe durumu hepimizin malumu Kültür park ve Gökbez için iki ayrı ödenek ayrılması mümkün değil, benim tercihim öncelikle, Gökbez Mahallesindeki park alanını piknik alanına dönüştürmek bu çalışmalara da en kısa zamanda başlayacağım” dedi.

DEVAM EDECEK

Belediye başkanı Mustafa Çay Kayyım döneminde yapılan tüm harcama ve diğer çalışmaların kontrol edileceğine gerekirse kamuoyuyla paylaşamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Başkan Çay, beraberinde İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar bazı Yönetim Kurul Üyeleri ve Belediye Meclis Üyelerinden Adil Çakmakçı ve Zeki Bülbül ile geçen hafta Cuma gün MHP Genel merkezine gittiler Genel başkan Devlet Bahçeli’nin yanı sıra Millet Vekilleri ile de görüştüler.

ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL

FOTOĞRAFLAR: HAYRİYE EROĞLU

 

 

HÜSEYİN BU HAFTA GAZETEMİZ 12 SAYFAYA ÇIKTI BU HABERİ 1. SAYFANIN LOGOSUNU BİRAZ AŞAĞI ÇEKEREK ÜST TARAFA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİN HABERİNİ GİRECEĞİZ. BURADAN RENKLİ OLACAK OLAN 6-7. SAYFAYA TAŞIYACAĞIZ FAZLA HABER VE RESİM OLDUĞU TAKDİRDE DEVAMINI DİĞER İÇ SAYFALARA TAŞIYACAĞIZ.

 

ÇAY HABERİNİ 1. SAYFANIN LOGO ALTINDA SANA GECECEĞİMİZ VE BELİRTECEĞİMİZ RESİMLERLE 1. DEN SİYAH BEYAZ OLARAK 8-9 İKİ SAYFA OLARAK TAŞIYALIM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER