1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇAY: KUMPAS ACI REÇETE OLMUŞTUR.

ÇAY: KUMPAS ACI REÇETE OLMUŞTUR.
Bu haber 05 Mart 2018 - 9:12 'de eklendi ve 1.302 views kez görüntülendi.

Beraat eden ÇAY yirmi ayı yorumladı.

KUMPAS ACI REÇETE OLMUŞTUR.

Kendisine kurulan kumpas sonrası, yaklaşık 20 aydan beri, huzursuz ve sıkıntılı günler yaşayan, bunun dokuz ayını, Kozan Cezaevinde geçiren, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinin, 2 Mart 2018 Cuma gün yapılan duruşmasında verilen, beraat kararı sonrası, kalabalık bir konvoy eşliğinde, Pozantı’daki evine geldi. Akçatekir girişinde, yine kalabalık bir gurup tarafından karşılanan Mustafa Çay’ın evi, daha kendi gelmeden ziyaretçilerle dolup taşmaya başladı.Belediye Başkanı Mustafa Çay, beraat kararının en büyük mutluluğunu, yakın dostları ile paylaşırken, duygu ve düşüncelerini Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’a şöyle özetledi:

EMİNDİK

“ Ben ve Ailem, baştan beri suçsuz olduğuma emindik. Bundan daha önemlisi ise milletin de, aynı şekilde emin olması idi. Adaletin de, kararı ile onayladığı bu onur, benim ve ailemin olduğu kadar Pozantı’lılar için de bur gurur kaynağı olduğuna inanıyorum. Avukatlarım Necmettin Şen ve Ankara’dan gelen Mesut Yıldız’ın, bu inanç içerisinde, hiç bir ücret talep etmeden, mahkemem boyunca beni savunmaları da yine, ayrı bir onur kaynağı oldu.

NEDEN UZAK KALDIM?

Pozantı halkının, bana sahip çıkmaları, onlara vermiş olduğum güven duygusundan kaynaklanmakta olup, bu da çok önemli idi, bu davranışları, çektiğim sıkıntıları önemli ölçüde azaltmıştır.

20 ay boyunca, aleyhime kullanılabilecek olan, her şeyden uzak kaldım. Çünkü, mahkeme süreci çok önemli idi. Kırılanlar oldu. Ama sonrasında da, bana hak verdiklerini gördüm.

Yine de bu arada, Pozantı’lıların mutlu günlerinde cenazelerinde ve hastalananlara ziyarette bulunarak, Pozantı’dan uzak kalmamaya çalıştım. Artık o günler adaletin verdiği, BERAAT kararı ile, geride kaldı.Bundan sonraki süreçte, birlikteliğimiz aksamasız olarak devam edecektir.

ACI REÇETE

Çay, Kozan Cezaevindeki, dokuz aylık tutukluluk sürecini ise, şöyle değerlendirdi:

“İbrahim Dizdar’ın “ DÜŞME” parçasını, iliklerime kadar yaşayarak dinledim. Ve zaman, zamanda ağladım. Bana atılan iftiralar karşısında, şok olmamak elde değildi. Benim, ne ikinci bir evim, nede bağım var. Bu KUMPAS, Pozantı’ya acı bir reçete olmuştur. POZANTI VE POZANTI BELEDİYESİ 20 AY ZARFINDA SINIFTA KALMIŞTIR. Hiç bir hizmet yapılmadığı gibi, yapılan hizmetlere de sahip çıkılmamıştır. Bu da, Pozantı için önemli bir kayıptır. Bu süre zarfında Belediye içinde, bana yakın olanlara karşı, yapılan uygulama ve yer değiştirme dışarından adam getirtme gibi, davranışlar hiç te hoş olmamıştır”

GEÇİCİ ALINMA

Başkan Mustafa Çay, kendisinin görevinden alınması ile ilgili, yasa maddesini ise, şöyle açıkladı:

“5393 Sayılı, Belediyeler kanunun 47. Maddesi gereği, geçici olarak görevden uzaklaştırıldım. Ancak, her iki ayda bir, İçişleri Bakanlığı tarafından, mahkememin seyrine bakılarak, kanun gereği, görevime dönme sürecim uzatıldı. Belediye Başkanlığı Kimliğimin yanı sıra, Sosyal haklardan yararlanarak da, bugüne kadar geldim.Bugünden sonraki süreç içerisinde, tamamen kanun gereği yapılacak ve tezahür edecek olan sonuç aynen şöyledir. 5393 Sayılı, Belediyeler Kanun 47. Maddesinde, Belediye Başkanı veya icraatları nedeni ile, soruşturmaya ve yargılamaya tabi olanlarla ilgili, “BERAAT KARARI” verilmesi halinde, görevden uzaklaştırma kaldırılır “HÜKMÜ GEREĞİNCE” önümüzdeki haftadan itibaren, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde alacağım, “BERAAT KARARI” müzekkeresi ile Ankara’da, İçişleri Bakanlığına, kararı bizzat götürüp vererek, dilekçe ile yeniden görevime iadeyi, kanun gereği talep edeceğim” dedi.

SAYIN GENEL BAŞKANIMA GİDECEĞİM

Mustafa Çay, bu yasal prosedürden sonra, MHP Genel Merkezine gideceğini belirterek şunları söyledi:

“Gücünü, desteğini her zaman yanımda hissettiğim ve kendisinde, bir baba şefkati gördüğüm, Genel Başkanımız, Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin huzuruna giderek, kendisine şahsım ve ailem adına, teşekkür minnet ve şükranlarımı sunacağım. Aynı şekilde, Sayın Genel Başkan Yardımcılarımıza ve Adana Millet Vekilimiz, Sayın Seyfettin Yılmaz’a da, uğrayarak kendilerini gelişmelerle ilgili bilgilendireceğim” dedi.

VEFANIN ADI SÖZLÜ VE ULUDAĞ

Çay, bu zorlu 20 aylık süreçte, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a olan, duygularını şöyle dile getirdi:

“Her iki Belediye Başkanımıza, maddi ve manevi olarak, bana ve aileme sevgi ve saygı ile, sahip çıkmalarından dolayı, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Her iki, Belediye Başkanımızın da, VEFA’nın adının, İstanbul’da bir Semt değil, insanların yüreğinde yaşatılan bir olgu olduğunu, bu şekilde ortaya koymaları, benim ve ailem için, hayatımızın sonuna kadar taşıyacağımız, bir onur desteği olmaya, devam edecektir. ADAM’lığın, adeta kitabını yazan bu ikilinin, bu yürekli davranışlarını, bu vesile ile, KAMUOYU ile, paylaşmaktan da büyük ONUR duyuyorum.

Sayın Sözlü’nün ve Sayın Uludağ’ın, seçilmiş oldukları makamlarının gereğini de, aynı duygular içerisinde, icra ettiklerini de, pek çok ADANA’lının ağızından duymam da böylesi, dostlara sahip olmam açısından da, bir onur kaynağım olmaktadır.Yanı sıra, tüm akraba ve dostlarıma da aynı şekilde teşekkür ediyorum.

Bundan sonraki süreci, yine Pozantı’lılarla, Pozantı’ya hizmet yolunda, el -ele gönül- gönüle, sırt -sırta vereceğimiz mücadele ile, ilçemiz de çok daha büyük başarılara, birlikte imza atacağımıza inanıyor kendilerinin, şahsım ve aileme karşı gösterdikleri, bu ULU ve YÜCE desteklerinden dolayı, sevgi ve saygılarımı sunuyor, gelecek günlerde, daha iyi bir Pozantı da, birlikte olacağımıza inanıyorum” dedi.

ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER