1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Çay: Kumpasa uğradım

Çay: Kumpasa uğradım
Bu haber 17 Temmuz 2017 - 10:06 'de eklendi ve 1.054 views kez görüntülendi.

Pozantı Belediye Başkanı Çay’ın makamını arayan polisler tanık olarak dinlendi

Çay: Kumpasa uğradım

Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevden alınan ve FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapsi istenen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın yargılanmasına devam edildi.
Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya yurtdışı yasağı ve haftada iki gün imza karşılığı adli kontrolle tahliye edilen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ile tutuksuz yargılanan ağabeyi Nurettin Çay ve avukatları katıldı. Duruşmada, Pozantı Belediye Başkanlığı’nda arama yapan 3 polis memuru tanık olarak dinlendi. Tanık polislerden A.A., arama yapıldığı sırada belediyenin önünde silahlı çevre koruma olarak görev yaptığını söyledi. Daha sonra belediyeye çıktığında başkanın makam odasının anahtarla açıldığını belirten polis memuru, “Odaya girildi. Arama yapan polislerin yanında muhtar ve anahtarcı ile görüntü çeken polis kamerası vardı. Polis C.G., belediye başkanının makamının yanındaki masa altından dosya klasör çıkardı. Poşetin içinde Fetullah Gülen’e ait kitap, kitabın içinde himmet listesi ve bir ABD Doları çıktı. Kitabın içini açan polis memuru H.G. idi” dedi.
Polis memuru S.A. da, belediye başkanının makam odasında yapılan aramaya en son katılanlardan biri olduğunu ve delillerin torbalara konulmuş olduğunu söyledi. M.Y. de, belediyedeki aramada tutanakları kendisinin tuttuğunu belirtti. M.Y., “En son makam odasına girildi. Tutanak tuttuğum için makam odasına nasıl girildi hatırlamıyorum” dedi.
Daha sonra söz hakkı verilen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, HTS kayıtları ve bilirkişi raporunda bir kumpasa uğradığını ve tuzağa düşürüldüğünün açıkça ortaya çıktığını söyledi. HTS kayıtlarına göre, iddia edilen himmet listesinde ismi geçenlerle hiçbir zaman bir araya gelmediklerinin tespit edildiğini ifade eden Çay, görüntü kayıtlarında ise 2 polisin odasına girdiğinin görüldüğüne dikkat çekerek, “Bana yapılan tuzak görüntülerde açıkça görülüyor. Yıllarca terörle mücadele ettim. Bana kurulan bu kumpası ve üzerime atılan suçu şerefsizlik olarak nitelendiriyorum” diyerek hakkındaki adli kontrol şartlarının kaldırılıp beraatını istedi.
Çay’ın ağabeyi Nurettin Çay da, suçsuz olduğunu belirtip beraatını istedi.
Mahkeme heyeti, Mustafa Çay hakkında yurtdışı yasağı hariç haftada iki gün kolluk güçlerine imza atma adli kontrol şartını ayın 15 ile son gününe çevirdi. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER