1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇAY “PAZAR’DAN” MORAL VE DESTEK ALDI.

ÇAY “PAZAR’DAN” MORAL VE DESTEK ALDI.
Bu haber 10 Aralık 2018 - 11:23 'de eklendi ve 944 views kez görüntülendi.

Pazartesi Pazarında SEVGİ ve COŞKU aynı anda yaşandı.

ÇAY “PAZAR’DAN” MORAL VE DESTEK ALDI.

Toplumsal alışveriş merkezleri, toplumun aynasıdır. Özellikle, semt pazarları dar ve orta gelirli vatandaşların, hayat damarlarıdır. Ezilmişlik, Yoksulluk, İmrenmek, bu alışveriş yerlerinde, çok rahat bir şekilde gözlemlenir. Geçmiş yıllardaki filenin yerini alan, ama artık yarısı bile doldurulamayan Pazar arabaları ötesi, taşınan üç dört poşetlik, sebze ve meyveler, maddi imkansızlığın kara bir rengi olup, günümüz de   giderek artan manzaralarıdır.

İKİ YIL SONRA

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, 22 Aylık zorunlu görev ayrılığı ve sonrasında, tekrar başladığı başkanlık görevindeki, UZUN ve YORUCU mesaisinden kendisini ancak, iki saatliğine alabildik. Pazartesi semt pazarına götürerek, Pozantı halkı ile, karşılıklı hasret kaldıkları, iki yıllık ayrılık sonrası buluşmayı, görüntüledik ve haberleştirdik.

GÜÇLÜ DESTEK

Pazarın girişinde, ilk karşılaştığımız isim, ilçenin güçlü ailelerinden ve adeta oy deposu konumundaki, Ünsal’ların lideri Adil Ünsal oldu. Yerel seçimle ilgili, düşüncelerini sorduk? Aldığımız cevap ise, aynen şöyle oldu: “Biz, Çayın Marka olanını severiz. Başkanımız da Mustafa Çay’da, takdir ve tercih edilen, bir hizmet markasıdır. Yolu açık olsun. Yanındayız. ve Destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

SEVGİ VE COŞKU

Pazarın içlerine doğru yürüdükçe, Mustafa Çay’a olan ilgi ve sevginin, gözle görülür bir şekilde arttığına, şahit olduk. Özellikle, Pazar’ın sözcüleri ve karar vericileri olan kadınlar, Başkan Çay’a iki yıllık ayrılık sonrası, kendisini tekrar aralarında görmenin verdiği, heyecan ve coşku ile, kendisine sarılıyorlar, desteklerini yineliyorlar, hizmetlerinin devamını beklediklerini, söylüyorlar.

DESTEKLER

Huriye Özcan “O Bizim Babamız” derken, Hasan Güven “Başkanım. Yoluna Devam Et Destekçiniziz.” Diyordu. Devamla, Nuran Yağcı “Başımıza Yine Gelmen, Bize Yetti” , Belemedik Muhtarı Necdet Ay, ailesi ile birlikte desteğini yinelerken “Belemedike yaptıklarından dolayı, sana borcumuzu ödememiz mümkün değil tam desteğiz.” Ali Gürer, “Başkanım kazanmaya mecbursunuz.”, Fatma Özcan, “Yolun açık olsun”, Fadime Çelik “Tek isteğim var. evim yıkılacak üstünü yaptır.” Derken, Başkan Çay yanında bulunan, Özel Kalemine talimat vererek, derhal ilgilenilmesini istedi.

TALEPLER

Pazar alışverişi yapanlardan, Mediha Akdemir “Başkanım. Bana kömür vermediler. Yardımcı ol.”, Feride Ülker “Yerimiz ve oyumuz belli.” , Hasan Hüseyin Baş “Helal Olsun Sana. Bize çalışan biri lazım.” ,Ahmet Özdemir “Ben elmanın iyisini, çalışanın da hasını bilirim.”, Emine Adıgüzel “Başkan Bizim. Başka söze gerek yok.”, Yunus Yılmaz “Adresimiz belli.”, Aysel Yılmaz “ Yağlıtaş okulumuzun önünü yap.” Şeklindeki isteğine, Çayın’ın cevabı ise “Bütün köylerde, yapmadık yer bırakamadım. Sokağınızda eksiklik yok. Okulunuzun önünü de yapacağım.” ,şeklinde oldu.

Pazar sohbeti devam etti. Ayşe Çakmak “Oyum sana, yolun hayırlı olsun.”, Mehmet Gök “Seni Seviyoruz Başkan.”, Seher Gözde “Niye başkasına oy verelim ki” Gülay Halis, “Benim oyumun gideceği yer belli”, Melek Coşkun “ Kapalı Pazar yeri şart. Ayrıca, Pazarın bitiş saati de uzatılsın.” şeklindeki talebine, Çay’ın cevabı şöyle oldu:

“ Size, Atatürk Kültür Merkezi Yanında, Kapalı Pazar yeri yaptıracağım. Haftanın iki günü, orası açık olacak. Ayrıca, sizlere ücretsiz otobüs tahsis ederek, uzak mahallerdeki vatandaşlarımızı, buraya   geliş -gidiş yaptıracağız Pazar saatinin uzatılması için de, zabıtalara talimat veriyorum” dedi.

SEVGİ VE SAYGI BİRLİKTELİĞİ

Talep ve isteklere saygı ile cevap veren Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yaklaşık iki yıla aşkın, bir süre ile, ayrı kalmak zorunda kaldığı, Pozantı’lı hemşerileri ile, bu Pazar sohbetinde, adeta sarmaş dolaş oldular. Mustafa Çay’a sarılıp öpen yaşlılar, “ Aman oğlum. Kendine dikkat et. Gelinimize selam söyle” diyenler, bu coşkunun ortak paydasını oluşturdular. Bu duygu seli karşısında, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, zaman, zaman gözlerinin dolduğunu gözlemlemek ve bu sevgi buluşmasını görüntüleyerek haberleştirmekte, bize düştü. (Özel Haber :Tamer Ünal)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER