1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇAY VE SÖZLÜ’NÜN BELEMEDİK ZAFERİ

ÇAY VE SÖZLÜ’NÜN BELEMEDİK ZAFERİ
Bu haber 29 Ekim 2018 - 15:26 'de eklendi ve 1.024 views kez görüntülendi.

Doğa’nın ve Turizmin Tarihi Yazıldı.

ÇAY VE SÖZLÜ’NÜN BELEMEDİK ZAFERİ

Ordular, zaferi savaş meydanlarında, siyasetçiler ise zaferi, toplumsal hizmetlerle kazanırlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, Adana’nın 15 İlçesindeki kırsala yaptığı hizmetler arasında, Belemedik’e verdiği önemde, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, çok büyük etkisi oldu.

HAYALİ İDİ.

Bu iki ikilinin, Belemedik Piknik alanın, tabiat ve tarihi dokusunu bozmadan, Çukurova’nın en büyük dinlence alanı haline getirmelerindeki baş destekçi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, baş Mimarı ise, hayalini gerçeğe dönüştüren, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay oldu.

ZAFER

Sözlü ve Çay’ın, 2. Doğa Fotoğrafları Sergisi ve Festivali çerçevesinde, bu eserlerinin açılışını yapmalarını, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, dünyaya örnek olan, Cumhuriyetimizin İlanın, 95. Yıl dönümüne rastlatmaları ise, bu ikilinin Belemedik Zaferi oldu.

AKKÖPRÜ’DEN BAŞLADI

Böylesi önemli bir günün başlangıcı ise, tarihi bir mekan olan, Ak Köprüden başladı.

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, günler öncesinden başlattığı organizasyon hazırlıkları, Adana WOSWOS Kulübünün, gün dolayısıyla, özel olarak geldiği Pozantı Ak Köprü den, başını Başkan Çay’ın çektiği konvoy ile, Atatürk Caddesinden geçerek, Belemedik Piknik alanına gelmesi ile başladı.

BELEMEDİK…

Belemedik, hiç bir zaman 27-28 Ekim 2018 tarihleri kadar, kalabalık olmadı. Çukurova’nın, çeşitli yerlerinden gelen, doğa ve fotoğraf severlerin yanı sıra, Motor ve WOSWOS Kulübü Üyelerinin, bir gün öncesinden gelerek, kurdukları çadırlarda, doğa ortasında geçirdikleri gecenin mutlulukları, yüzlerindeki ifadeden de yansıyordu. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın yaptığı ev sahipliği de bu doğa kulübü üyelerince takdirle karşılandı

REKOR KATILIMCI

Böylesi bir organizasyon ve düzenleme ile açılışı yapılan, Belemedik 2. Doğa ve Fotoğraf Festivali Sergisine katılım da, 560’la rekor oldu. Her birinin, birbirinden daha çok görsel zenginliğe sahip olduğuna inanılan, doğa fotoğraflarından, sadece 25’nin sergilenmesi, diğerlerinin asla önemsiz olmadığı şeklinde değerlendirilmemesi konusunda, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yaptıkları konuşmalarda, bu gerçeği üzerine basa, basa vurgulamaları, fotoğraf sanatçıları ve festival alanındaki katılımcılar tarafından da, büyük bir takdirle karşılandı.

GÜLER’E SAYGI

Ödüllerin verilmesi öncesi, festival sunucusunun yaptığı açış konuşmasında, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm Şehitlerimizin yanı sıra, Cumhuriyetimizin İlanın 95. Yıl dönümü ve fotoğraf sanatının ustası, Merhum Ara Güler’in adına da yer vermesi ile yaptığı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı çağrısı da, yüzlerce kişi tarafından büyük bir takdirle karşılandı.

TARİHLE BAŞLADI.

Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, en büyük eseri olan, Cumhuriyetimizin, 95. Kuruluş yıl dönümü kutlamalarının ilk günü olan, 28 Ekim 2018 Pazar gün, Atatürk Anıtına Çelenk konulması sonrası başlatılan, Belemedik 2. Fotoğraf ve Doğa Sergisi Festivalinde, ilk konuşmacı Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay oldu.

DOĞAL SU VE TESİSLER

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Belemedik’in bu güzelliğe nasıl getirildiğini belirten konuşmasında, özetle şunları söyledi:

“ Çok kısa bir sürede, büyük gayretler gösterdik. Yer altındaki doğal suyu yer yüzüne taşıdık. Çeşmeler yaptık. Doğal şelale oluşturduk. Kısmen tamamlanmış olan, VC’lerin yapımı devam etmektedir. Tabi su kanaletleri hizmete girecektir.Konaklama tesisleri, barbeküler, mangal park, doğal ihtiyaçlar için yapılacak tesisler, Kafe park gibi, tüm sosyal tesisler, en kısa sürede tamamlanacak olup, belediyemiz tarafından çalıştırılacaktır. Belemedik başta olmak üzere, Pozantı’nın tüm mahallerinin asfaltlanması konusundaki, büyük desteklerinden dolayı, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Hüseyin Sözlü ve ekibine, şahsım ve Pozantı halkı adına, minnet şükran ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

DESTEKÇİYİM.

Pozantı’nın yeni Kaymakamı, Muammer Sarıdoğan’da yaptığı konuşmada, böylesi anlamlı bir eserin, tarihi yapısının yanı sıra, doğa ve tabiat dokusunun da bozulmadan, bölgeye kazandırılmasındaki çalışmalarından dolayı, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ederek kendisinin de, bir Kaymakam olarak, her türlü desteğe hazır olduğunu belirtti. Ve teşekkür etti.

YUKARI’DA ALLAH YERDE MİLLET

Belemedik 2. Doğa ve Fotoğraf Sergisi ve festivalinin son konuşmacısı ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü oldu. Ve şunları söyledi:

“Sadece Belemedik’in, değil Adana’nın kırsal kesim ağırlıklı, 15 ilçesinde Büyükşehir olarak, başta alt yapı olmak üzere, sosyal, kültürel, sanatsal, doğa çalışmalarına da, çok büyük önem verdiğimiz gibi, ekonomik kalkınmada, hizmetlerimizin arasında, çok önemli bir yer teşkil ediyor.

KISKANIYORLAR

Bu, birilerini kıskandırıyor. Biz, milletimize tepeden bakmıyoruz. Onlarla iç içeyiz. yolumuza devam ediyoruz. Kıskananlar ve gerçekleri saptırmak isteyenlerle işimiz yok.

 BİZ YUKARIDA ALLAH’la, AŞAĞIDA İSE, MİLLETİMİZLE” birlikteyiz. İnanıyoruz ki, bu çalışmalarımızın devamını, aziz milletimiz 31 Mart 2019 seçimlerinde oyları ile, onaylayacaktır. Hizmetlerimizin takdiri halkımızdır” Sözlü’nün bu konuşması, Belemedik piknik alanını dolduran yüzlerce kişi tarafından büyük takdir ve alkışla karşılandı.

ÖDÜLLER

Belemedik 2. Doğa ve Fotoğraf sergisi festivalinde, dereceye girenlere ödülleri verildi. Bu arada, Pozantı’nın Fahri Hemşerisi olan Murat Kekilli’ye de, hemşerilik beratını, Başkan Mustafa Çay verdi. Çay, ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ekibine verdiği, ayrı ayrı teşekkür plaketindeki, duygu dolu konuşmasında, piknik alanındaki katılımcılarca, takdir ve alkışla karşılandı.

İLGİ

Belediye Başkanı Mustafa Çay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, festival alanındaki vatandaşların yanı sıra, doğa fotoğrafçıları woswos kulübü üyeleri motor kulübü üyeleri ile, tek tek ilgilenmeleri de büyük takdirle karşılandı. Stant açan Pozantı esnafının ve yöre mahallerinden getirilen yöresel ürünler ve gıda maddeleri de, Adana’dan gelenler tarafından da, büyük rağbet gördü.Festival, Gurup Pandora ve Eylem Naz’ın konser ile, akşamın geç saatlerine kadar devam etti. Tüm katılımcılar, gönüllerince iki gün geçirmenin coşkusu içerisinde, evlerine döndüler.

ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER