1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇAY’A İLK DURUŞMADA TAHLİYE

ÇAY’A İLK DURUŞMADA TAHLİYE
Bu haber 30 Nisan 2017 - 11:11 'de eklendi ve 1.024 views kez görüntülendi.

Pozantı’dan 100’lerce kişi Adana’ya koştu.

 ÇAY’A İLK DURUŞMADA TAHLİYE

 

 FETÖ/PDY örgütü üyesi olma suçundan ağabeyi ile birlikte 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenen Pozantı Belediye Başkanı Çay, “Belediyeyi ele geçirmek için kumpas kurdular. Şahsıma da darbe yapılmıştır. Özgürlüğüm çalınmıştır” dedi

  Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması kapsamında ağabeyi Nurettin Çay ile birlikte, ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ suçundan, 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istenen tutuklu, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay İLK duruşmasında tahliye edildi.

Adana 11.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya, görevden uzaklaştırılan tutuklu, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, tutuksuz ağabeyi Nurettin Çay ile birlikte avukatları katıldı.

 ’18 YIL TERÖRLE MÜCADELE ETTİM’

FETÖ/PDY’ye belediye payı olarak 28 bin 500 lira, şahsi olarak da 11 bin lira ‘himmet’ verdiği, makam odasında Fethullah Gülen’in kitabıyla 1 ABD Doları bulunduğu iddia edilen Belediye Başkan,ı eski polis Mustafa Çay, 18 yıl terörle mücadele ettiğini söyledi. 15 Temmuz darbe kalkışmasını kınadığını, o gün saat 01.00’de, Pozantı’lı vatandaşların temsilcisi olarak sokağa çıkıp, vatana ve bayrağa sahip çıkmak için konuşma yaptığını belirten Çay, 8 yıl sol örgütlere karşı, Diyarbakır’da da PKK ve Hizbullah’la mücadele ettikten sonra, Adana’ya tayininin çıktığını, terörle mücadele müdürlüğünde görev yaparken, okullarda teröre karşı konferanslar verdiğini söyledi.

‘YILIN BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİM’

AK Parti Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk’ün, 2004’de yol arkadaşlığı teklifini kabul edip, belediyeye zabıta müdürlüğüne yatay geçiş yaptığını ifade eden Çay, 2 dönem Pozantı’da Belediye Başkanı seçildiğini, başta yılın belediye başkanı olmak üzere çok sayıda ödüller aldığını söyledi.

‘CEMAATE KARŞI OLMANIN MAĞDURUYUM’

Cemaatle ilgisinin olmadığını belirten Çay, “Utanarak söylüyorum, dini vecibelerini tam yerine getiremeyen, cumadan cumaya namaz kılan biriyim. Belediyeye Zaman Gazetesi ve Aksiyon Dergisi’ni abone yaptırmadım. Evimde bulunan Aksiyon Dergisi ve Zaman Gazeteleri ise zamanında eşimi abone yapmalarından kaynaklanmaktadır. O da aboneliğini iptal ettirmiştir. Cemaate karşı olmanın mağduru biriyim” dedi.

‘ÖZGÜRLÜĞÜM ÇALINMIŞTIR’

Çay, makam odasında bulunduğu iddia edilen Fethullah Gülen’e ait bir kitap, 1 ABD Doları ve Himmet listesini kabul etmediğini belirterek savunmasını şöyle sürdürdü:

“9 aydır cezaevindeyim. Halen iddia edilen himmet listesinde parmak izim çıkmadı. Himmet listesinde ismi geçen kişilerle bir gün bile bir araya gelmedik. İbrahim Doğan ile bizi yan yana görseler birbirimize tekme atarız. İbrahim Doğan, Adana’da İnternet üzerinden yayın yapan, bir gazeteciyi parayla tutmuştur. Masamdaki Burç Okulları ile, Kanuni Üniversitesi ile ilgili belgeler, valilikteki toplantı için bulunuyordu. Yurda bir kez 2013’te kandil için Müftü, İlçe Kaymakamı ile birlikte yemeğe gittim. Yemek yendi herkes dağıldı. Ben yurtla ilgili hiçbir hizmet bile yapmadım. Halen yolu topraktır. 3 çocuğumu da devlet okulunda okuttum. Bu darbe sadece bu ülkeye yapılmadı. Benim şahsıma da darbe yapılmıştır. Özgürlüğüm çalınmıştır.”

‘KUMPAS KURDULAR’

Savunmasının son kısmında gözyaşlarına hakim olamayarak ağlayan Çay, aleyhine tanıklık yaptığı iddia edilen, hakkında FETÖ’den dava açılan ve 7 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen AK Parti eski Büyükşehir ve Pozantı Belediye Meclis Üyesi İbrahim Doğan ile aralarında siyasi çekişme bulunduğunu belirterek, “İbrahim’in FETÖ ile ilişkisi olduğuna inanmıyorum. Kendi işinde olan biri. Ancak, belediyeyi ele geçirmek için ciddi girişimlerde bulundular.

Çay’ın marketçilik yapan ağabeyi Nurettin Çay da, 15 Temmuz darbe kalkışmasını lanetlediğini belirtip, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

TANIKLAR DİNLENDİ

Daha sonra tanıklar Kadri Azmi Ertan, İbrahim Doğan ve Erdal Çakın dinlendi. İnternet sitesi ve yerel gazete sahibi olan Ertan, sanık Çay’ın FETÖ yapılanmasının yanında olduğunu, çeşitli toplantılara katıldığını, imara aykırı yapılardan rüşvet olarak alınan paraların, FETÖ’ye kanalize edildiğini, istihbari bilgilerden edindiğin,i birebir görmediğini söyledi. Savcılıkta verdiği iddia edilen, himmet listesiyle ilgili ifadenin ise kendisine ait olmadığını belirtti.

‘MUSTAFA ÇAY 2 MİLYON VERMEDİĞİ İÇİN TUTUKLANDI’

Tanık İbrahim Doğan ise, Çay ve ağabeyinin FETÖ ilgilerini ve alakalarını görmediğini ve duymadığını söyledi. Siyasi olarak, Çay ile rakip olduklarını ifade eden Doğan, kendisini ve Mustafa Çay’ı da Adana’da internet üzerinden yayın yapan, bir gazetecinin kendisini FETÖ’cü diye savcılığa şikayet ettiğini iddia etti. Doğan, Pozantı’lı bir petrolcünün de, kendisini telefonla yanına çağırdığını öne sürerek, Petrolcü, Mustafa Çay’dan 4 Milyon lira istendiğini, 2 milyon lira vermediği için tutuklandığını söyledi. Benden de 2 milyon lira istedi. Vermedim. Himmet listesindeki isimlerle ben 7-8 senedir görüşmüyorum” dedi.

ÇİLİNGİR’DEN ŞAŞIRTAN İDDİALAR

Pozantı Belediyesi’ne yapılan FETÖ baskınında çilingir olarak görev yapan Erdal Çakın da ilginç iddialarda bulundu. Polislerin kendisini belediyenin kapısını açması için çağırdığını belirten Çakın, “Kapıyı açtıktan sonra içeri girdik. Diğer kapılar açıktır diye anahtar çantamı aşağıda bıraktım. Makam odasının kapısı kilitli olduğu için çantamı almak için gidip geldiğimde kapı açıktı. Polisler arama yapıyordu. Ben diğer kapıları açtım. Makam odasına tekrar geldiğim de bu kez kapı kilitliydi. Sekreterin masasının üzerinde bir anahtar vardı.  Komiser Vedat Erenoral, bu anahtarla kapıyı açmamı istedi. O anahtarla kapıyı açtık. Masanın üzerinde kitap ile bir CD bulundu. Bilgisayar masasının alt kısmında ise beyaz dosya içinde Fethullah Gülen’e ait bir kitap bulundu. Komiser Vedat, sayfalarını çevirirken içinden katlanmış bir liste ile bir ABD Doları çıktı” dedi.

‘AÇIK KAPI NASIL KAPANIR DİYE NEDEN SORMADIN?’

Mahkeme Başkanı tanığa, “Niye komisere biraz önce kapı açıktı nasıl tekrar kapandı? Diye sormadın” diye sordu. Tanık Çakın da, “Sorgulama yetkimiz yok” diye cevap verdi.

YURTDIŞI YASAĞI İLE TAHLİYE

Mahkeme heyeti, Pozantı Belediye Başkanı Çay’ı yurtdışı ve Cuma günleri imza karşılığı adli kontrolle tahliye eti. Ağabeyi Nurettin Çay’ın ev hapsi ise yurtdışı ve kolluk birimine imza atmaya çevrildi.

HİMMET LİSTESİNDE PARMAK İZİ ARANACAK

Duruşma, himmet listesinde sanık Çay’ın parmak izinin bulunup bulunmadığının, belediyedeki görüntülerin incelenip rapor haline getirilmesi, belediyede arama yapılan polislerin tanık olarak dinlenmesi, Komiser Vedat Erenerol hakkında soruşturma açılıp açılmadığının bildirilmesi ve gizli tanığın dinlenmesi için 10 Temmuz 2017 Pazartesiye ertelendi.

KİMSEYE YAŞATMASIN

Aynı duruşmada tutuksuz olarak yargılanan. Nurettin Çay ise, şunları söyledi. Ben baştan beri adaletin tecelli edeceğine inanıyordum. Bu konuda da hiç bir zaman düşüncem değişmedi.

Ben aynı zamanda 25 yıldan beri de, yargının değişik bir biriminde görev yaptım. Suçsuzluğumun ortaya çıkmasından dolayı da son derece mutluyum. tek dileğim suçsuz olup, Halen özgürlükleri kısıtlanmış bulunan herkese de aynı neticeyi diliyorum. Tüm dostlarımıza da teşekkür ediyorum. Bundan böyle eskiden olduğu gibi işimde gücümde yoluma devam edeceğim.

POZANTI’LI ADANA’YA KOŞTU.

Belediye Eski Başkanı Mustafa Çay’ın duruşmasının yapıldığı 24 Nisan 2017 Pazartesi gün 100’lerce Pozantı’lı Adana’ya akın etti.

Ailesi ve yakınları başta olmak üzere, aralarında MHP Adana Millet Vekillerinden Seyfettin Yılmaz, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ve eşi Kurultay Delegesi Pelin Eroğlu, CHP‘li Meclis Üyelerinden Belediye Başkan Yardımcısı Hasibe Gültepe, aynı partili meclis üyesi, Muzaffer Özdemir, MHP Pozantı İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, MHP’li Belediye Meclis Üyelerinden Adil Çakmakçı, Ebru Doğucu, Zeki Bülbül, Murat Kutlu, MHP İlçe Kadın Kolları Eski Başkanlarından Sevgi Ayvalı ve Aynur Ayhan, göze çarpan siyasiler arasında yer aldılar.

Öte yandan, Adliye’ye ve duruşma salonuna giremeyen yüzlerce Pozantı’lı, adliyenin yan tarafından bulunan İnönü Parkı ile, Adliye binası önünde kalabalık bir gurup oluşturarak, mahkemenin sonucunu heyecanla beklediler.

TAHLİYE VE SEVİNÇ

24 Nisan 2017 Pazartesi gün, Saat 10.30 Sularında başlayan duruşmaya, Saat 13.00’de ara verildi. Saat 14.00’den itibaren İkinci oturum başladı.

Mahkeme Saat 15.30’da şartlı tahliye kararı ile sona erdi. Duruşmayı salona giremeyip Adliye koridorlarında izleyenlerden büyük bir sevinç nidası yükseldi.

Bu arada Çay’ında gözlerinin dolduğu dikkatten kaçmadı. Mustafa Çay, yargıya yaptığı teşekkür sonrası ilişiğinin kesilmesi için Kozan ceza evine götürülmek üzere Adliye’den dışarı çıkarıldı.

SEVGİ GÖSTERİLERİ

Bu arada duruşmayı Adliye binası önünde izleyen yüzlerce kişiden çoğunun birbirine sarılarak ağladığı, Çay lehine, büyük sevgi gösterilerinde bulunduğu da, çevreden geçenler tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. Kalabalık daha sonra uzun bir konvoy eşliğinde, Çay’ı kozan cezaevinden davul zurna eşliğinde alarak, Pozantı’ya geldiler.

İYİ Kİ SEVMİŞİM

Çay’ı burada da yine çok kalabalık bir gurup sevgi gösterileri ile, karşıladı. Çay, yaptığı kısa konuşmada. Kendisine gösterilen, bu büyük sevgi karşısında, yaklaşık 9 ay süren tutukluluk günlerini adeta unuttuğunu, Pozantı’ ateşi ile yanmak Pozantı’lıyı sevmekte ne kadar haklı olduğunu bir kere daha görmenin gurunun yaşadığını, belirtti. Ve daha sonra istirahate çekildi.Haben

Haber Tamer ÜNAL

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER