1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇAY’DAN BAYSAL’A GÖNDERME…

ÇAY’DAN BAYSAL’A GÖNDERME…
Bu haber 04 Mayıs 2020 - 12:33 'de eklendi ve 769 views kez görüntülendi.

ÇAY’DAN BAYSAL’A GÖNDERME…

“KAMIŞLI’YA BİLE HİZMET GÖTÜRMEDİN”

Pozantı siyasetinde, 2016 yılı her zaman konuşulacak bir tarih olmaya, devam edecek.  

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, kendisine kurulan bir komplo sonrası, tutuklanması ve görevden alınması ile, devam eden gelişmelerde, boşalan Pozantı Belediye Başkanlığına, Belediye Meclisinin MHP’li Üyelerinden Mahmut Sami Baysal, önce meclis oylaması ile, Belediye Başkan Vekilliğine seçildi. Sonrasında da, İçişleri Bakanlığınca, Pozantı Belediye Başkanlığına KAYYIM olarak atandı.

İlk icraatlarından biri olarak da, Pozantı Belediyesindeki önemli bazı bürokratik kademelere, yeni isimleri getirmesi oldu. Büyükşehirden Nida Özdemir İmara, Recep Koca ise, Fen İşleri Müdürü olarak göreve başladılar.  

Sonraki gelişmelerde ise, Adana kökenli bazı müteahhitler aracılığı ile, Akçatekir’de kot farkı da değerlendirerek, verilen inşaat ruhsat ve izinleri ile, yüz yıllık yaylak görüntüsü bozuldu. Kentleşeme yapılıyormuş gibi, çok katlı binalar yükselmeye başladı. Bu olumsuz yapılaşma ise, çok konuşuldu.  Pozantı Belediye Meclisi İmar Komisyonun bu kararları nasıl aldığı, yanı sıra  karar konumundaki Büyükşehir Belediye Meclisinin ise, bu olumsuzlukla ilgili bir tavır koymaması,  hep dikkat çekti.

SÜPRİZ

Beklenmeyen sürpriz ise, Mustafa Çay’ dan geldi. Önce tutukluğu kaldırıldı. Yaklaşık bir yıl sonra,  2018 Temmuz ayı başında da, İçişleri Bakanlığınca tekrar Başkanlık görevine  iade edildi.  Çay ilk icraat olarak, Baysal tarafından Belediye Başkan Vekilliğine de getirilen, İmardan sorumlu Nida Özdemir ile, Fen İşleri Müdürlüğünü yapan Recep Koca’yı, Adana Büyükşehre geri iade etmesi oldu. Devamın de ise, Belediye deki bazı üst düzey bürokratları da, pasif görevlere atadı.

2019 yerel seçimlerine kadar geçen yaklaşık yedi aylık dönemde ise, Belediye Meclisinin aylık olağan toplantılarında, Çay ve Baysal devamlı olarak birbirlerini başkanlık dönemleri icraatları ile ilgili  olarak, suçladılar.

YEREL SEÇİM

2019 yerel seçimleri öncesi, Cumhur İttifakının Adayı Mustafa Çay oldu.  Başkan Adaylığı beklentisi içerisinde olan, Mahmut Sami Baysal için bu atama kötü bir sürpriz oldu. Ve sonrasında  2019 seçimlerine, Bağımsız Belediye Başkan Adayı olarak katıldı.  

Çay’dan, beklentisi olup da umduklarını alamayanların, tüm desteğine rağmen  Mustafa Çay, ikibine aşkın oy farkı ile, sürpriz olmayan bir sonuçla, Pozantı’lıdan Başkanlığa “ DEVAM” onayı aldı. Yanı sıra, Cumhur İttifakının Belediye Meclis Üyelikleri sayısını da, şahsi gayreti ile on bire çıkardı.  Bu seçimde, CHP’de önemli bir ivme yakaladı. Son yirmi yılın, meclis üyesi sayısını artırarak, dörde çıkardı.

DAVET ETTİK

Pozantı’nın tarihi, siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal gelişmesi konusunda, hep öncü olan, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak Belediye Başkanı Mustafa Çay ve önceki Kayyım Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ı seçim süresince yaptıkları itham edici  konuşmalarından dolayı kendilerini  iki defa tekrarladığımız yayınlarımız ile, Pozantı kamuoyu önünde açıklama ve ispata davet ettik. Ancak, her ikisinden de bir karşılık bulamadık.

ÇAYDAN ÇIKIŞ

Beklenmedik sürpriz, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, kendi sanal ortamından paylaştığı, bir açıklama ile geldi. Noktasına ve virgülüne dokunmadığımız bu açıklamayı  aşağıdaki şekli ile,  kamuoyuyla paylaşıyoruz.

“ BAŞKA İŞLERE KAFA  YORARKEN…”

“Pozantı Belediye Başkanlığı olarak 2015 -2016 Yılları arasında Kamışlı Muhtarlığımızın üzerine Çatı ve Üst Kat inşaatımızı tamamlamış ve dış cephe kaplamasını bitirmişken iç karo kaplaması pimapen pencereleri eksik kalmıştı. Görevden ayrı kaldığımız 2 Yıllık süre içerisinde ise Kayyum Belediye Başkan Vekili o köylü olmasına rağmen, Başka işlere kafa yorarken, Kendi köyünü unutmuş ve bunu bile yapmamıştı.

Allah birine iyilik yaptıracaksa nasiplendirirmiş. Çok şükür kendi başlattığımız işi yine Rabbim bitirmeyi bize nasip etti ve bugün Pencereleriniz takıldı. Şimdi zemin çalışması ve boya işini de bitirerek Kamışlı Köyümüzde yapılacak merasimlerde kullandıracağız inşallah. Hayırlı Olsun Kamışlı…

BEKLİYORUZ

Bu paylaşıma, Mahmut Sami Baysal’ın, cevap verip vermeyeceğini bilmiyor, ama bekliyoruz. Ve üçüncü yayınımız olarak da tekrar,  her ikisini de karşılıklı ithamlarını ispata davet ediyoruz, Yapacakları açıklamaları da, gazetemiz sütunlarında aynen paylaşacağımızı, kamuoyuna  duyuruyoruz.  ( Yorum Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER